Гласуването на вота на недоверие можело и да е в четвъртък

Гласовете "Въздържал се" се отчитат като подкрепа на правителството
Обновена: 20 юни 2022 11:15 | 20 юни 2022 11:13, Камелия Цветанова
32
Гласуването на вота на недоверие можело и да е в четвъртък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако дискусията продължи до 19 часа във вторник, то не по-рано от 19 ч. в сряда може да се гласува вотът, но по-реалистично е това да стане в четвъртък сутринта”. Това каза експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя обясни процедурата, която предвожда гласуването на вота на недоверие. По думите й е предвидено самото гласуване да стане 24 часа след като приключат дебатите, защото се очаква през това време правителството да събере подкрепа. За да падне кабинетът се изискват поне 121 гласа „За”. Гласовете „Въздържал се” се отчитат като подкрепа в полза на правителството.

Конституционалистът коментира и казуса с избор на нов председател на Народното събрание.

„В последната една година се нагледахме на доста различни прочити на процедурите, но според мен ще се опитат да изберат председател, защото това ще улесни максимално работата”.

Според доц. Киселова Кристиан Вигенин е зам.-председателят на НС, който се справя значително по-добре от другите, с чувство за хумор.

А ако кабинетът „Петков” оцелее след този вот на недоверие, опозицията не може да внася друг със същата формулировка в следващите шест месеца, подчерта експертът по конституционно право.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Може и в петък преди 1 година
Ако трябва може и в петък да е гласуването. А ако не купим 6 депутати може и другата седмица. Само 6 дупедати търсим и промяната продължава - до дупка, а след дупката дупка.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3-"спонтанния протест"??? Ама колко спонтанен?? КП и АВ и сие не знаеха,нали? Ти да видиш!!! А пък напредъка на БГ идвал само от София,защото хората от провинцията не носят нищо на икономиката и обществото!? Пази Боже от такива специалисти,които само обикалят и опикават площадите на София срещу сандвич,кафе и ! Е на това му се казва наглост и простотия!!! Но за съжаление накои им ръкопляскат,мислейки,че са победители!! Колко жалко,каква пошлост!!!
26
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Поп преди 1 година
Един мъртвец не го ли погребат навреме жилището се умирисва на умряло. Така че колкото по-рано по добре.
25
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 1 година
"Въздържал се ",да се отчитат като подкрепа на правителството ?? Какви са тези глупости ? След като се гласува така ,не трябва да се отчита никъде ,то защо и тези които гласуват против не ги приемат като подкрепа за правителството ? Супер наглеци !Не си ли напазарувахте вече депутати ,та се чудите още какви глупости да измислите за да оцелеете?
24
6
 
2
 
! Отговори
СЕГА ШЕ ЦЪФНЕТЕ ,БЕ. преди 1 година
ВЕЧЕ ИДВА "ПОСЛУШНОТО ПРАВИТЕСТВО "--НА РУНДЬО ОТ ЯНЕВ , КОПЕЙКИН , ЧАЛГАРЧЕТАТА И КАК ВИ КОРНИ ---ЗА ДА НЕ ИЗПУСНЕ КОМИСИОННИТЕ ОТ ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ ....!ВСИЧКИ ДРУГИ ---ЩЕ СА ОПОЗИЦИЯ!!!...КОФТИ ЩЕ Е --АКО КОПЕЙКАТА СЕ ОГЛЕДА У ПАНИЧКАТА НА КОРНИ И СТАНЕ МАЗАЛО....ТОГАВА И ГОСПОД НЕМА ДА ВИ СПАСИ!!!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по дълго остава на власт, Кирчо става все по жалък. ПП вече означава- Промяната приключи.
22
2
 
3
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Колко по 500К или 1Мега ще се отпуснат от харвардците до тогава.
21
4
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
И кой да дойде,отново мутрите ли,не ги искаме.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ура-а-а! Удъли се с един ден живота на правителството!
19
6
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
А като се махне кой ще дойде на негово място според тебе?
18
6
 
19
 
! Отговори
гжжгжощго преди 1 година
спрете да агитирате народа петков трябва да се маха
17
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 16 (питам) Ами да ти отговоря като питаш. Твоята преценка е напълно погрешна. Замисли се само! Предложението да се гласува вот на недоверие на правителството идва от опозицията. Ако правителството и подкрепящите го депутати ги беше страх, колкото и да се опитваха да го отлагат то нямаше да им се получи не мислиш ли? Защото, ако по-голямата част от депутатите подкрепят вота на недоверие, те щяха да направят всичко възможно вотът да стане час по-скоро! Кой се страхува тогава, а?
16
2
 
14
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КАКВО СТАВА, КИРО ЛЪЖАТА НЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ ПАРИ, ЗА ДА СЕ РАЗПЛАТИ С ПРОДАЖНИТЕ ДЕПОТАТЧЕТА И МУ ТРЯБВА ВРЕМЕ. НЕ БЪДИ ГОРД ЛЪЖЕЦ КИРЕ ВСИЧКИ ТЕ ЗНАЯТ КАКЪВ СИ ТИЧКАЙ НА КИЛИМЧЕТО НА "КОЗЯК" ЗА ПАРИЧКИ, ТЕ СА ГЛАДНИ И АЛЧНИ, ЗНАЯТ, ЧЕ Е ЗА ПОСЛЕДНО. НО ИМ КАЗВАЙ КАТО СЕ РАЗПЛАЩАШ С ТЯХ НАРОДНАТА МЪДРОСТ "АЛЧНОСТТА ПОРАЖДА БЕДНОСТ"
15
4
 
18
 
! Отговори
питам преди 1 година
Шубето е голям страх. Отлагат във времето гласуване вота на недоверие. Надявате се че сряда е пазарен ден, и ще напазаруват още предатели. ПП и компания стигнаха дъното, и там им е мястото.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като гледам, май ще го отложат за неопределено време?
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го отложат за догодина!
12
3
 
6
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе да отиват на море,а след ваканцията отпочинали да гласуват.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи до четвъртък кокорчо си заминава
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aбе ще си отидете с камъни накрая
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба мараБабче, няма как да случиш на хора, още не са се родили надеждните. Тия 240 избранници са все на чуждата доларова хранилка.