Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чоко фактът, че досега си гласувал за него те прави вече завършен национален предател, точно както о тъпана от снимката
486
3
 
6
 
! Отговори
Резултати преди 1 година
Буйко муймуната,лови мишки на трибуната.
485
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загрява като албански реотан фурнаджийската лопата Борисов .. сипе персонални обиди и се кара на хората. Сега като свалят правителството, да си направят свое и да одобряват каквото искат, ама е по вероятно да се дръвчи на Радев щото иде служебно правителство - по желание на ГЕРБ и Борисов ..пълна шизофрения.
484
2
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Гаранциите на Франция са смешни. Всеки на който Франция е гарантирала нещо после е пропищял. Защо на 01.09.1939 г , Франция не удари Германия в гръб. Нали беше гарантирала на Полша нещо. Макрон да оправя баба си и да не се занимава с България.
483
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко такъв, онакъв ама ходите по 2 пъти на море и по 2 пъти на планина в годината. Заплатата от 630 лева през 2009г. става 1600 през 2021. Децата ви носят Напапири и Нортфейс за 500 лева. Половин милион българи ходят по Великден и Гергьовден по Гърция и Турция. Кога е било това преди ГЕРБ, кажете честно.
482
8
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Положението със Северна Македония е такова точно заради Боко Тиквата, който подписа договор в който не защитава българските интереси. Сега същият бърза да признае СМ, защото знае,че американците знаят какво има в чекмеджетата му.
481
7
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Ех да бяха живи комитите ... щеше да намери една сабя между очите тоя предател.
480
3
 
5
 
! Отговори
алоуу преди 1 година
До алоуу// Каква гаранция ще ни "гарантират", май нещо като Украинския вариант ще да е!?
479
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам, вие прочетохте ли френското предложение за Македония и ако да, какво в него не ви харесва? Според мен, то по-скоро е в наша полза отколкото за македонците.
478
8
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Боко е национален предател. Никога повече няма да гласувам за това нещо ГЕРБ.
477
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предаване на историята ни и на народа ни... Поредното
476
3
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Бойко Тиквата е най-големият успех на Прехода, който нема да свърши, докато не изчезне държавата България и на тази територия не остане нито един чист етнически българин. Между другото, който случайно оцелее или ша стане македонец или мингинин от Маалътъ. Понятието "българин" ще бъде изтрито, затова много си опичайте акъла на следващите избори! Фъндък на този не давайте, но и на онези не давайте!;)))
475
4
 
11
 
! Отговори
Аз съм прост и вие.. преди 1 година
Невероятното падение на един жалък човек.
474
1
 
4
 
! Отговори
алоуу преди 1 година
Боко, не слагай вратовръзка, че ще си причиниш "нещастен случай".А колкото до "гаранция Франция", тая Франция не беше ли "гарант" заедно с Германия и по някакви Мински споразумения, е видя се до къде я докараха.Когато чичкото с мустачките атакува Судетите, пак Франция и Англия "гарантираха" Чехословакия, в резултат, чичкото взе цяла Чехословакия, а поляците и те си харесаха нещо. По-късно пак юнашки гаранти "гарантираха" този път вече Полша и стана, каквото стана...Каква гаранция ще ни...?
473
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готов да предаде всички само да се върне пак на власт. Помните ли какво каза за уркаинците как ще им даде всичко което поискат, сега и за македонците ще се наведе.
472
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ пак не е успял да каже поне едно смислено изречение.
471
2
 
9
 
! Отговори
голям бот е бб преди 1 година
затвор или да клекне и да смъкне гащите , това са му казали. голям страх го тресе боко тиквата. трябва да бъде изтрит от историята - черно петно е
470
2
 
10
 
! Отговори
Boce Borisovski преди 1 година
Какво да направя, или това, или ще разследват Къщата в Барселона. Нямам избор - ще ви предам . Отново.
469
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е толкова стресиран за чекмеджетата,че се навежда на всички.***,както и цялата му глупава и крадлива шайка.
468
2
 
13
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Бойче, селски, защо пре е ба толкова народ гласувал за ГЕРБ ? С това ти еднолично решение партията ти заминава в небитието....