Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
4
 
8
 
! Отговори
айде преди 1 година
BOKo i GROB са национални предатели - слуги на Козяк, които работят срвшу интереса на България! ПП и ДА,Америка са същите продажни и подли мекерета като БуциотБанкя! За такива е малко затвор!
506
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е предател на народа си! Срам и позор за него и ГЕРБ. Тези никога повече не трябва да влизат в парламента.
505
5
 
10
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Цялата страна знае отлично, че карикатурата от Банкя е 100% мафиот! Точно толкова е и предател!
504
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Днес се видя, че Боко има мнозинство в парламента. БСП+Вгъzраждани и другите руснаци да охлаждат тapaтopa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
503
2
 
1
 
! Отговори
ДС като Ал Капоне преди 1 година
Няма ДС и БКП участие в атентати срещу Ватикана но от отворените досиета на червената Карл Маркс ченгеджийница са открити планове за унищожение на Православното Християнство.........планове за терористични атентати над Вселенската Патриаршия,Света София и други предимно гръцки Пр.Хр.църкви...........1Евала Правоверен ислям БКП Бойко Мехмед Али Агджа охранявал цяла червена ужбългария от лошия грък с летящи чинии по мастика таверните му
502
3
 
8
 
! Отговори
Четох предложението преди 1 година
Не се дават никакви гаранции по историческите въпроси. Не се казва, какво трябва да се обсъжда и ако не се обсъжда какво ще се случи. Пълна мъгла е това предложение, като навсякъде има израз на добра воля.Бойко е национален предател, като ПП и ДБ. Всички в затвора.
501
10
 
3
 
! Отговори
Ристо преди 1 година
Четете бе, четете!!! Предложението е много добро и ако не го приемем ще си вкараме голям автогол. Тук Боко е абсолютно прав!
500
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да си "преговарят" до края на ЕС. Ще си стоят кандидат- член до като не им узреят главите. А през това време много неща ще се изяснят.
499
11
 
4
 
! Отговори
до 529 преди 1 година
Понеже гледам че обвиняваш Бойко в национално предстелство и защитаваш Киро, да те питам: ти прочете ли преложението на Макрон? Ако не, прочети го (в съседната статия) и се върни да ми отговориш защо приемането му да е национално предателство? Защото Рундю така е казал ??
498
1
 
6
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
Така както на думи "подкрепя френското предложение", ГЕРБ провали заедно с ИТН, "Възраждане" и ДПС заседанието по тази тема на Комисията по външна политика на НС !
497
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пак, от номер 300 задавам въпроса: Какво не ви харесва във френското предложение и защо приемането му е национално предателство? Моля тия които плюете по Бойко да ми отговорите
496
3
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Предложението на Макрон е добро, да кажем, но няма никоква гаренция за изпълнението му. Макаците ще започнат "преговори" и ще си я карат както до сега. (справка Украйна и споразуменията от Минск). Макаците ще си ползват привилегиите на кандидатчлен и нищо повече. На тях това им стига - фондове за подкрепа, безвизово пътуване и т.н. Могат да си "преговарят" до края на ЕС.
495
2
 
1
 
! Отговори
дава щото преди 1 година
ако искат ЕС , трябва да спазват споразумението и не ние само ами и ЕС им слага вето при неизпълнение, другото са истерии на псевдо национал;исти, де или не могат да четат или не могат да осмислят кво са прочели. А може някой и да има интерес БГ и Македония да не са в добри отношения, злото джудже и сръбското му протеже например?
494
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия форуми верно са само за плюене и празно злословене. А народа е *** като г*з, братче. Некъв плешив *** казал, че ако се приеме решението на Франция щяло да бъде национално предателство и всички мишки вкупом го вярват. Баси кретенията. Нито в това предложение пише че Македония ще ни краде историята, нито че ние ще признаем тяхната. Напротив, пише че Македония се задължава да признае всички малцинства на нейна територия, включително българското. И двете страни се задължават
493
1
 
1
 
! Отговори
което е чел преди 1 година
европейското споразумение, знае защо се приема от всички. който не е запознат - приказва глупости, ама чо не важно е да се дрънка знаеш или не
492
3
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Слави , какво направи ти?Избяга в лагера на предателите на родината!И ти си едно двулично създание , пази Боже!
491
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Довечера в 19,10ч. на Кирю ще му изстине стола :)))))))))))))))))))))) Днес Боко му го тури 2 ката :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
490
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко щял да признае СМ??!? Тука верно пишат пълни дилетанти. България признава Македония още 1992 и всъщност е първата държава която го прави. Вие наистина нямате никаква идея какво предлага Макрон, а ей така си плюете по инерция.
489
5
 
4
 
! Отговори
кой ще уважава БГ преди 1 година
Яжте се кухарници!От всичко това печели ДПС .Няма да е изненада да бъде първа политическа сила.До там ще ни докарате,от алчност и безхаберие.Разделихте народа си.Сега унизително се кланяте на Македония.
488
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаранциите на Франция са гаранция-Франция,дет му викаме...