Увеличение на пенсиите от 1 юли със сигурност ще има

Депутатиje вероятно ще се съберат извънредно за бюджета
Обновена: 24 юни 2022 11:48 | 24 юни 2022 11:20, Камелия Цветанова
37
Увеличение на пенсиите от 1 юли със сигурност ще има
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че актуализацията на бюджета на ДОО и на държавния бюджет се бави, председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев увери, че увеличението на пенсиите от 1 юли ще стане факт.

Още по темата
Според него предвид късите срокове ще има извънредни заседания и на Комисията по бюджет и финанси, и на Народното събрание, за да се приеме актуализацията.

Арабаджиев смята, че забавянето от няколко дни не е проблем.

"Трябва да успокоим пенсионерите, че от 1 юли със сигурност ще получат увеличение на пенсиите с 6,1%. В рамките на юли, като второ плащане или най-късно през август, ще получат финалното увеличение, което ще приеме в крайна сметка Народното събрание", обясни той.

Депутатът припомни, че има още предложения, направени от ГЕРБ и ДПС, които предстоят да бъдат дискутирани в пленарната зала.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
19
 
! Отговори
Избори! преди 1 година
Призив към два милиона пенсионери:ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане провалиха актуализацията на пенсиите! Никога повече не гласувайте за тях и свързани с тях придатъци!
26
5
 
9
 
! Отговори
######### преди 1 година
До 30 Безплатните детски градини все още са утопия и само на хартия за по голямата част от страната. Трайно безработните искат да се хванат на работа ,но няма къде. Също така трайно безработните не получават нито обезщетения,нито някакви помощи. Те разчитат единствено на семействата си, ако има работещи или на фотосинтеза.
25
3
 
22
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Политическата класа, отново излъга пенсионерите. Грозна работа.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ######### 25 ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ИЗЯЖДА БЮДЖЕТНИТЕ ПАРИ.
23
5
 
4
 
! Отговори
До30 преди 1 година
Наистина най-много трябва да се мисли за децата. Безплатните детски градини вече са факт. Помощ за по-голямите трябва да има само за тези които ходят редовно на училище.А трайно безработните да се хващат на работа. Помощите за трайно безработните трябва да бъдат спрени.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН си изпълниха мисията идеално, те бяха троянския кон на Герб. Вече каквото и да спечелят през септември изобщо не им пука.
21
13
 
6
 
! Отговори
######### преди 1 година
Омръзна ни като ,че ли тази държава се състои единствено от старчоци и дърти чанти. Само те реват и само на тях парите не стигат Подрастващите ,работещите и трайно безработните е време да си слагат въжето.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26... Я ти открий разликата, като пресметнеш примерно колко литра олио ще купиш с пенсията от герб и колко литра олио ще купиш с пенсията от пп!!!
19
17
 
2
 
! Отговори
######### преди 1 година
До #19 Разбира се,че пенсионерите изяждат държавния бюджет като имаме в предвид,че 70% от тях са се осигурявали за жълти стотинки или изобщо. Сега реват единствено за пари и докато пукнат ще бъдат на нашия гръб на работещите. 75% от Телковете и инвалидните пенсии са фалшиви. Взима си пенсийката,дал си апартамента под наем, взима рента от декарите,които притежава и във същото време е на гурбет в Германия или Холандия. Това ако не се нарича подяждане или изяждане на държавния бюджет
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 ББ и сие харесват и обичат само себе си. Затова 12 год. НЕ актуализираха пенсиите и 12 год. насъскваха една част от обществото срещу друга част от обществото, да се мразят и да воюват помежду си- възрастни срещу млади, висшисти срещу хора със средно или основно образование, граждани- селяни, българи срещу др. етноси. Много хора без ценностна система се поддадоха на тази манипулация. Лошото е, че паметта е къса и пак се опитват да го върнат на власт.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желая на всички вас ад до края на живота ви .Живейте с 430 лв де ?Анатема до последния ви човек в родата во веки веков с430 лв да живеят.
16
2
 
17
 
! Отговори
Работещ пенсионер преди 1 година
ГЕРБ,ДПС,Възраждане и ИТН,за пореден път се подиграха с 2 200 000 свои избиратели пенсионери.Само че,през месец септември ще ядат дървото!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите как ще се подготвят за зимата? Хората сега си правят зимнина, да имат по нещо в мазето; дърва трябва да си купят; от тия 2-3 летни месеца зависи как ще изкарат зимата, а управляващите бавят увеличението на пенсиите.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КироФалита не е случайно прозвище
13
2
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Циркът е пълен. При първата ковид добавка дадоха по 50 лв. После популистки уж я увеличха на 120, но извадиха предишните 50 и всъщност стнаха 70, т.е само 20 отгоре. Сега ни обещаваха 10% плюс 60 лв добавка, а се оказа, че ще са 6,1%. Нищо не казват за добавката. Защо ли? До кога ще лъжат за пенсиите, цените на горивата и енергията, инфлацията и въобще за всичко.
12
2
 
10
 
! Отговори
майтап преди 1 година
от обещаните на гюров 21.6 % те паднаха на 10 а сега на 6%
11
0
 
11
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Безхаберието е без аналог!Не става въпрос за съжаление само за пенсиите,а и проинфлационите мерки и за компенсация на бизнеса!Възмутително!!!
10
1
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Младите ги изгонихтеСтарите уморихте и продължавате ...Накрая кой ще гласува ...От кого ще крадете.
9
5
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Айде спрете се бе.То бива тролене, ама това вашето е ........Оляхте се.
8
2
 
15
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
накрая какво стана с 10% увеличение и 60 лева твърдо към пенсиите????Ще го духат пак пенсионерите !! Лъжци , измамници и арогантни люде в това НС.