Радев: Политическият опит на ДПС означава и отговорност

Карадайъ зове партиите да се допитат до избирателите
Обновена: 27 юни 2022 16:16 | 27 юни 2022 16:16, Камелия Цветанова
98
Радев: Политическият опит на ДПС означава и отговорност
Снимка: БГНЕС

Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода, означава и много висока отговорност към избирателите. Отговорното отношение на вашето Движение към етнически мир по времето на прехода е факт. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на ДПС за връчване на нов мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС.

Още по темата

Според Радев в кризисни моменти ДПС винаги апелират за диалог, но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона.
"И аз се надявам, че вашата партия осъзнава високият залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни и имат отношение към общия ни живот в нашата родина", добави той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че сега партиите отново трябва да се обърнат към избирателите.

"В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата", каза той.

Според него падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.

Карадайъ коментира, че коалицията не се е основавала на  база ценности и политики, а на база отрицание.

„Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, посочи Карадайъ.

„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.

„В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Koko преди 1 година
До АнонименПак казвам съжалявам, че го направих. Това си е моя равносметка. Не се считам за баламурник, а и ти едва ли познаваш значението на тази дума.В какво си сигурен, че съм участвал - масриран фейк на ДС ? Бъди сигурен, че точно това направих, взех дейно участие. И като пишеш големи букви пораства ли ти оная работа или се чувстваш малко по- важен интернет плъхчо ?
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 "Това, че Радев е жена, не променя факта, че Баце си държи пачките и златото в чекмеджето." После не ми обяснявай, че си "омерзен" от избора си на Радев, или че съжаляваш: ти си работиш за мафията. За нищо не съжалявате. Носете си последствията и отговорността от направеното сега.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50 Това, че Радев е жена, не променя факта, че Баце си държи пачките и златото в чекмеджето.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Koko И какво значение има какво ЩЕШЕ да направиш, като вече си НАПРАВИЛ белята? И още милион и нещо баламурници са направили същото, а сега са много "омерзени" от избора си. Иначе съм сигурен, че си участвал в МАСИРАНИЯ фейк на ДС с кюлчетата, с които ТОЯ на снимката се добра до нов мандат на крилете на противопоставянето на ГЕРБ. КЪДЕ са сега ГЕРБ и РАДЕВ? На ЕДНА МАСА.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, така, чорап, кажи си за кои си, не се стеснявай.
45
0
 
10
 
! Отговори
Боряна преди 1 година
Е , защо не попита Карадайъ коя е родината му , а се мазниш?Какъв негодник си ти селянин,парвеню от Славяново
44
1
 
11
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Президента избра мястото си в историята и отбора на Мафията. Съжалявам, че се подведох и гласувах за теб... Ако сега имаше избори нямаше да помиришеш терен.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 Точен анализ. Само ще отбележа, че Радев е представител на руско-турската мафия в България, която си я е поделила като баница и само се разбират къде кой да отстъпи в зависимост от политическата конюктура. Действително, когато Радев доведе ПП, той изцяло ги контролираше, но в някакъв момент се обърнаха срещу него. И тогава ЯКО започнаха да му пречат. А за запознатите беше ясно, че в началните месеци на това правителство, Радев ЯКО буташе негови хора за постове.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Радев се прегърна с мафията, за да върне България в орбитата на Кремъл, а Мафията се прегърна с Радев, за да оцелее. И двете страни в момента са си взаимоизгодни, чувстват се застрашени от ПП и затова си помагат. Радев си въобразяваше, че ще контролира ПП и като видя, че няма да му се получи, се прегърна с Доган и Бойко.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СТРАНДЖАТА Хахахахаха. Руснаците и турците се прегръщат В МОМЕНТА, ти бълнуваш, че комунизма щял да умира от турска ръка.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 "ГЕРБ, ДПС и Радев, като ги остави сами да си говорят" Я ми напомни какъв беше "разговора" между ГЕРБ и Радев при предното връчване на мандат на ГЕРБ и какъв е "Разговора" сега, да видим дали ПП ги дискредитират, или двете мафии на руско-турската на Радев и ДПС и мутренската, на ГЕРБ, се прегърнаха за обща изгода. Напомни ми какъв беше разговора между ГЕРБ и Радев на връчването на мандата.
39
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ НАПИСАХ, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ УМРЕ ОТ ТУРСКА РЪКА...това се случва.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пръв поглед Киро може да изглежда наивен, но с този ход да не отиде при президента изигра всички, включително ГЕРБ, ДПС и Радев, като ги остави сами да си говорят и по този начин ги дискредитира.
37
1
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 година
.... РАЗБРАХТЕ ЛИ защо руснаците ни фалшифицират историята и се пишат "освободители" от турците? Защото това е ИДЕАЛНОТО ПРИКРИТИЕ да работят заедно, без на някой да му хрумне, че работят заедно, защото как така, нали са врагове. Взаимната работа на тези две държави във вреда на българския национален интерес започва още със самата обстановка при която е сключен т.нар. Сан Стефански мирен договор, в които преговори НЕ СА ДОПУСНАТИ БЪЛГАРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ПО ИЗРИЧНО НАСТОЯВАНЕ НА РУСИЯ.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на република България Румен Радев е жена.
35
8
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Пишещите против Радев нали вие гласувахте хвалехте го ревяхте от радост сега какво ви прихваща Нали според вас Радев беше най най политик месия ментор на вашите пъпъ БКП Какво ви накара сега и толкова бързо да го хулите ВИЕ ИЗОБЩО БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ДПС Е НАЙ СТАБИЛНАТА ПАРТИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ А ВИЕ ПИШЕЩИТЕ СТЕ НИКОЙ ТАКА И НЕ ГО РАЗБРАХТЕ
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, следващият път Доган и Гешев като ти пратят хрътките си, никой няма да излезе да те защитава.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язе че гласувам за ДПс. Само Доганя може да ни оправи, той ни оправя вече едно 30 години отзад.
32
5
 
16
 
! Отговори
? преди 1 година
Те са крадци бе г-н Президент, крадци, мошеници и лъжци.Чужди агенти и хора работещи против интереса на БГ.За какво говориш.... Това е най-безпринципната мафиоструктура целяща разпределяне на порциите в държавата.
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БС 32 ДПС не са партия, а ОПГ с достъп до властта и контрол над съдебната система.