Радев: Нито една партия сама не може да се справи със ситуацията

ГЕРБ връща мандата засъставяне на правителство веднага
Обновена: 27 юни 2022 14:41 | 27 юни 2022 14:41, Камелия Цветанова
77
Радев: Нито една партия сама не може да се справи със ситуацията
Снимка: БГНЕС

Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза, а българските граждани изпитват основателни тревоги от нарастващите цени, от войната и от неизвестността породена от кризите, които не могат да бъдат решени нито поотделно,  нито само от една партия. Това каа президентът Румен Радев по време на консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство с представители на ГЕРБ.  

Още по темата

Според него бъдещето на гражданите зависи от решенията на политиците и от усилията на институциите не само в национален,, но и в международен контекст.

„България очаква по-активна подкрепа  в съюзите, в които членува. Очакваме да работим още по-активно за националния интерес, да не допускаме страната да остане в периферията на Европа, да привличаме стратегически инвестиции и всичко това изисква амбициозна, единна, последователна външна политика. Много от надеждите на българите бяха свързани с членството ни в ЕС и много останаха несбъднати“, посочи Радев.

Той смята, че това е довело до дълбоката криза, която обхвана обществото ни и е родило искането за дълбока промяна.

В същото време президентът подчерта, че има недоверие в политическата класа и това поставя рискове пред България.

„НС трябва да свърши много работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината“, настоя Радев и посочи, че трябва да бъде приета актуализацията на бюджета и законите, касаещи изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост.

Председателят на ПГ на ГЕРБ  Десислава Атанасова настоя, че ако партията получ мандата за съставяне на правителство, ще го върне.

„Отчитаме предизвикателствата, пред които е изправена държавата ни и заради това ПГ на ГЕРБ активно участва при вземането на редица решения. Даваме си сметка, че при всички кризи, ако държавата няма бюджет, това ще е катастрофа. Предстоят и важни закони, които очакваме МС да внесе в Н,С касаещи изпълнението на Плана за възстановява е и устойчивост. До този момент няма внесени такива законодателни инициативи“, коментира тя.

Томислав Дончев посочи,че България е в политическа криза от една година, оставката на правителството е естествено развитие на тази криза.

Според него в това НС потенциал за принципна коалиция няма има за безпринципна.

„Но не вярвам такава да бъде приета добре от обществото и да бъде стабилна“, каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: ГЕРБРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
В основата... преди 1 година
Радев.......Най -неспособният президент на България от 1990г.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С МАШИНИТЕ НА МАДУРО и парите на мафията РАДЕВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И НАЗНАЧИ НЕКАДЪРНИЦИ!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Да, а с машинките ни избраха "много грамотни" мафиоти! Борят корупцията,а цялата рода в министерствата на сладки,добре платени длъжности!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До върнат ли сеДа и пак ще ни управляват неграмотни мафиоти.
56
2
 
8
 
! Отговори
върнат ли се преди 1 година
хартиените бюлетини - ПП падат под 4% и повече никой няма да чуе за тях!
55
2
 
8
 
! Отговори
ами преди 1 година
Радев нищо добро не донесе на България Но Чалга народа си избира все такива за съжаление
54
8
 
3
 
! Отговори
Читак преди 1 година
Българите са били най зле когато са ги управлявали Българи.
53
13
 
4
 
! Отговори
тръмп преди 1 година
Очакватме избори с победа на Възраждане.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват нови месии, назначени от Козяк. Няма отърване, помнете ми думата. Сега с нов посланик идат нови.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не разбрахте ли, че със 100 партии не става. 33г гледаме този цирк, прескачат от една партия в друга, все ни е в дирницитте. Крадец, до крадец и нищо. Унищожиха България, като държава. Трябва наистина, да дойдат млади хора, без зависимости от САЩ и Русия, за да дръпнем.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изведнъж партията на Бокаса стана напълно приемлив партньор за дискусии на съветите при Фатмо, а спомняте ли си какви думи си размениха Радев и ГЕРБ когато им даде и му върнаха мандата предния път? Мдаааа, руско-турската мафия на Радев, Доган, Пеевски, Славчо, Нинова, Копейкин се гушна с гербавата мутромафия на Боцко, за да премахнат горките ПП, които не знаеха с какво се захващат, когато пРецедента ги доведе, за да му свършат едни поръчки.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли такава военна диктатура някъде другаде в Европа? Я махайте всичките тези генерали, фелдмаршали и харвардскиМангали! Вие на какви се правите на Прусаци ли? *** ли ви е вашият крал Фредерикус рекс? Минал е покрай Фредерикус. Ще ви дадем на вас една Прусия.
48
5
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
ЗНАЧИ ДА СЛУШКАМЕ ДИКТАТОРА ПУТИН, А/ ДА НИ ИЗНУДВА И ДА НИ СПИРА ГАЗА КАКТО СИ ИСКА ,А? 2 ЛВ... АМА ТИ ИЗЛИЗА ПРЕЗ НОСА - ПРИПОМНЯМ, ЧЕ ПРИ БРЕЖНЕВ БЕШЕ 90 СТ, АМА ИМАХМЕ РЕЖИМ НА ТООКА...
47
4
 
6
 
! Отговори
15 години преди 1 година
15 години ГЕРБ управляваха сами и в такива кризи не е била държавата, в каквото вие я вкарахте за две години! Да живее Комунизма. Днес някакъв по ТВ се хвали, че БСП била последната кумунистическа партия в Европа. Ами да ви ее.. Мамата, това говори колко сме тъ.. В България. Няма да се оправим докато не ви рязкараме. Вие место да се гордеете, направо се закривайте, жалки и неуспешни комунисти! Тая дума е обидна в днешно врвне, те моля ти се гордеят.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой не може да оправи кашата, която забърка!
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ, САМ СИ ИЗБРОИЛ КОЛКО КРИЗИ ПРЕДИЗВИКА!
44
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
Мънкате като ролуидиоти,защото ви е страх да кажете,че неистово искате да се върнете на власт,за да крадете и грабите отново,и да ни разследват за минали престъпления.Няма да стане вашата,герберастки отпадъци.Само затвора е вашето бъдеще.Но съжалявам онези обикновени българи,дето като зомбирани итиват и гласуват за откровени престъпници.Тях съжалявам.Кратуната смело напред към затвора.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ как така са намерили достатъчно хора да участват и при президента и в дискусиите за бюджета , на ПП им беше непосилно
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 "Доскоро разправяхте как и ГЕРБ били русофили и под ръководството на Митрафонова" Мне. НИКОГА не сме "разправяли" такова нещо. Това го разправяха точно работниците на Митрофанова, за да свалят ГЕРБ. Спомняш ли си приказките за Балкански поток и 3те "подарени" милиарда. ОТ ВАС идваха.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36: каква е тази "народна демокрация" преди 1989-а? От Марс ли падаш?