Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията

Игнорираха ни, заяви тя
503
Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България е отклонило нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова във връзка с изгонването на 70 руски дипломати и технически персонал от страната ни.

Посолството на Русия в България ще говори официално с Москва за закриване на мисията у нас. Това става ясно от съобщение от Елеонора Митрофанова на страницата на посолството във „Фейсбук“.

Още по темата
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, се посочва още в позицията.

Митрофанова допълва, че отговорността за по-нататъшни тежки последици от тази стъпка падат изцяло върху правителството на Кирил Петков.

В отговор Петков заяви Митрофанова да намали медийните изяви и няма как чуждо посолство да поставя ултиматуми от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Елеонора Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 1 година
а дано ама надали и какво ще правят четирихилдниците без паричките от мама митрофана
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен-2 преди 1 година
До АнонименХайде сега да не говорим за това кой кого е освободил или завладял. Те си гледаха техните интереси и разпарчетосаха Българиия.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е била винаги против българските интереси!ЗА ОБЕСВАНЕТО НА ЛЕВСКИ Е ДАДЕНО СЪГЛАСИЕ ОТ РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ! ЗАЩО?ЗАЩОТО НЕ Е БИЛ РУСКОПОКЛОННИК!ЗАЩО БОТЕВ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В РУСИЯ? НЯМА ДА ПОЛУЧИМ ОТГОВОР ОТ РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ НАМИРАЩИ СЕ В БАН! ЗАЩО УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ БЯХА СЪВЕТСКО ИЗДАНИЕ!ИМАМ В ПРЕДВИД ИЗОПАЧЕНА ИСТОРИЯ С НАДПИС ОБИЧ КЪМ РУСИЯ!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се маха този руски травестит
103
11
 
2
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Чакам българските *** да си скъсат всички връзки с Русия, да видят как ще ги завладеем отново.
102
4
 
8
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
До за България. 1. Комунизма в България не е наложен малко кофти а много кофти. Убийства, грабежи и тотален хаос. 2. Сега сме вВ пъти по добре от която и да година от онова време. 3. Българина наистина си е обичал нивата, но комунистите му я взеха и го пратиха в ТКЗС да копа за жълти стотинки.
101
10
 
4
 
! Отговори
За България преди 1 година
Доста е необразовано младото поколение...никакви познания по история, много слабо разбиране на политиката! Може и да е малко кофти начина по който е наложен комунизма, ама България е била най- добре през този си период! Да си копае нивата му трябва на българина, просто няма смисъл да се пъне повече! Поне руснака го разбира това и ще ти сипе водка, от американците друго освен да ни продадат.....какво чакаме от тях? За нетфликс и инстата ли да се продам?
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че СССР помогна много на България! Конницата на императора ни освободи! Българите сме изключително прооост народ!
99
0
 
5
 
! Отговори
Да видим преди 1 година
Ще закрият ли наистина
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами България поддържа дипломатически отношения с руската империя официално от 1156 г. с прекъсвания и отново от 1882 г.
97
8
 
4
 
! Отговори
42 преди 1 година
До 91Коя история, преиначаваш, бе невежа.Русия оставя армия в България 2 г. след 1878г.,докато започнем да създаваме собствена. Сърбите ни нападнаха, защото Австро-Унгария е настоявала България да не се разширява, а сърбите тогава сляпо са я слушали, а не Русия. Причината и за исканата от Русия голяма Санстефанска България е същата, руснаците са разчитали и при Освобождението, че ние българите единствено ще им бъдем лоялни на Балканите.Франция насъска Румъния през 1913г.
96
6
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 321: в Русия в момента е по лесно да намериш оригинално издание на Моята Борба отколкото горивен филтър за БМВ 2020 година. Русия може да има ресурс, но няма техническите знания за да си произвежда сама части за колите които купи с парите от продажба на ресурси. Умряха вече нациските учени които създадоха Калашника и ракетата с която излетя Юри Гагарин, няма вече достъп до европейски интелект, останаха само чукчетата и диваците от необятната азиатка степ.
95
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 321: защото реши да дава пример за това как Русия се справя без Европа и подкара европейска кола докато все още има достъп до части за нея. В Русия в момента да имаш западна кола е ужас. Части няма или се намират на черният пазар, ако си оставиш колата на улицата ще ти откраднат частите за да може после да ги продадат и е почти 99% шанса частите които купуваш да са откраднати от твоя автомобил. Ех соц, ех мечта, за празни щандове и незаконна търговия.
94
6
 
13
 
! Отговори
321 преди 1 година
Митрофанова що кара загниващо BMW.
93
5
 
20
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
На никой не му дреме за РФ. Освен на другарите Нинова и Радев.
92
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 321: няма да си позволи лукса защото знае, че се намира в свободна държава, а нашият руски шпионин живее с усещането, че се намира в поробена страна. Ето там е разликата и затова нашата скача, а в другите страни се изнасят като бити кучета.
91
5
 
13
 
! Отговори
321 преди 1 година
До Радослав. Прав сте, но аз имах предвид цирка от страна на Митрованова. Това, че Чехия е свободна страна едва ли ще попречи на местния руски дипломат (шпионин) да се държи нагло, те просто така си се държат.
90
3
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 321: не защото Чехия още по време на СССР се бори за национално освобождение от съветското робство и когато най накрая империята на злото се срина си проведоха лустрация и затова дръпнаха напред. А в България все още членове на БКП се подвизават в парламента, затова Чехия е свободна страна, а ние още се мъчим да скъсаме с робските си вериги.
89
4
 
19
 
! Отговори
321 преди 1 година
Току що и Чехия обяви, че гони 70 руски шпиони, а да видам там същия цирк ли ще е .
88
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закривайте марш в сибир да броите медведи о..рки