Марин Райков: Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив

Действията на руската страна - повод за съжаление
60
Марин Райков: Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив
Снимка: БГНЕС

„Ултиматумът на Митрофанова е неприемлив“, каза бившият служебен премиер и сега посланик на България във Великобритания Марин Райков пред bTV.

По думите му ултиматумът на практика значи, че ние сме склонни да предложим закриване на посолството, защото то не се занимава с нищо друго. „Ако не се занимаваме с това, заради което вие прогонвате нашите дипломати, то тогава няма с какво да се занимаваме друго“, обясни Райков.

Той определи действията на руската страна като повод за съжаление. „Имаме десетки хиляди руски граждани у нас, както и много българи в Русия. Те имат нужда от тази помощ“, смята Райков.

„Когато има доказателства, че е извършено определено нарушение, естествено и легитимно е тези дипломати да бъдат насочени към връщане в страната“, категоричен е посланикът. По думите на Райков темата за реципрочност на мисиите също е важна. „МВнР нееднократно е поставяло въпроса като вътрешна дискусия. Единствената докладна на министърката е свързана именно с това – установяване на баланс между мисиите“, каза Райков.

„Позицията на България на силно осъждане на непровокираната агресия на Москва срещу Украйна не става по-силна с изгонването на 70 души от посолството. Инициаторите на тази акция би било полезно да разсеят убедително подозрението, че зад нея стои воля за едно политическо продуктово позициониране“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Засветляването на генералите - руски агенти на най-високо държавно ниво означава, че армията и службите имат нужда от гнерална чистка. И всички руски мекерета да се разжалват, съдят и лишат от право на държавна работа. За някои по-изявени е най-добре да се приложи окончателно решение - Радев, Янев, Шивиков.
23
7
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Руснаците няма да се изнесат доброволно. Ще нарушат срока и ще предизвикат *** в София. Русомани ще ревът със сълзи и ще се търкалят в краката им и ще прегръщат коленете им и няма да ги пускат. Това племе разбира само от гьостерица. Отговорът на нарушаването на срока за напускане трябва да бъде изгонване на още 30 броя, строг режим за излизане в града на останалите и публично обесване на прости тутките Радев, Янев и Шивиков, които направиха преврат на втория ден от руската агресия.
22
6
 
3
 
! Отговори
Petar53 преди 1 година
До АнонименСъгласен съм с Вашия коментар. Като се спре нефта, да се смени ядреновото гориво.И ще дойде зима. Ще стане зле и по зле.
21
10
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България трябва по-активно да почне да доставя оръжия в Украйна, а също да започне да готви военен контингент за силово въздействие върху Просията. Наложителна е също планомерна ликвидация на руската агентура - ГЕРБ, ***, Възраждане. Радев, Янев, Шивиков.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия много повече ще изгуби, ако се изнесат и Митрофанова много добре го знае. Всичко друго са празни приказки.
19
5
 
16
 
! Отговори
дядо шишарко преди 1 година
мутрафонка настъпа търмъка
18
5
 
9
 
! Отговори
Реципрочност???? преди 1 година
Кирил Петков го свали не Митрофанова, а слабият му ангел. Затова поведението му в случая с дипломатите е толкова убедително, колкото и опитите му да се представи за привърженик на семейните ценности.
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая нема ли да хваща самолета и тя?
16
8
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Независимо какъв си....по пристрастия....много обидно за България е държането на руския посланик. Това е обективна констатация. Мога да предскажа,че въпросният посланик скоро няма да е посланик дори и в държава ,като България.
15
0
 
0
 
! Отговори
Райков, преди 1 година
Малко си ми Адов!
14
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Общо взето за нас няма значение. Българските посолства по света са заслужена награда за провалени, но верни политици, назначавани за посланици. Никой не разчита на нашите посолства или консулства, за реална помощ. А властите в Москва не считат, че София има собствено мнение. Тъй, че все тая.
13
10
 
11
 
! Отговори
Реципрочност преди 1 година
1. 12 бг дипломати срещу 120 руски 2. Мутрофанова с език невъздържан и каруцарски обижда нашата държава и институции. 3. Този ултиматум на мутрофанова всъщност задължава всяка държава,която уважава своя суверенитет да и тегли една майна. 4. Явно мутрофанова си е помислила,че като свали правителството на Петков и плаща на десетки бг продажни душици по 4000лв. месечно в България няма дори и един достоен човек. Браво на Петков.
12
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От зле,по зле.Сега и да ревете и дрехите да си късате,вече е късно.Мандалото на руското посолство лопна.От днес нататък,българския глас,ще е като глас в пустиня за Москва.Някой беше казал,че на българите им идва ума в главата,когато им се прекатури колата.Тогава и се замислят,че други пътища има много.Да му имам акъла на българина,който ще му дойде после.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятам че позицията на БСП е шикалкавене както и на президенството. Вече има фашиско плутокрацко мнозинство в елита а народа няма думата щото не разбира че никой няма да му я даде ако не си я вземе сам.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той беше никому неизвестен. Аз тогава го подкрепях, но вече не. Английската позиция е ясна и не е нужно да се повтаря. Важна е бг позицията. Дава се ефир на по малката група. И тяхното мнение се фаворизира. По голяма част от хората не са на това мнение но гласа им се забранява и заглушава. Така беше за РСМ и сега по отношение за нотата на Митрофанова и пак двоен стандарт и продажници.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той беше никому нвизвестен. Аз тогава го подкрепях, но вече не. Английската позиция е ясна и не е нужно да се повтаря. Важна е бг позицията. Дава се ефир на по малката група. И тяхното мнение се фаворизира. По голяма част от хората не са на това мнение но гласа им се забранява и заглушава. Така беше за РСМ и сега по отношение за новата на митрофанова и пак двоен стандарт и продажници.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин,като разбра, че трябва да плаща на 5 милиона проруски настроени българи по 4000 лв. месечно, реши да скъса дипломатическите отношения с България.
7
8
 
8
 
! Отговори
fas преди 1 година
Има засилени подозрения, че марин райк0ф е представител на сащническите интереси в България! Носят се слухове, че по някакъв начин е на хранилката на сащническите нпо-та на цру на сащ и от самото му раждане до ден днешен е българофоб/русофоб, като държи да си смени няколко пъти пола в сащ, за да отговаря на евроатлантическите ценности, но преди това трябва да изпълни поетите ангажименти, включващи ежедневно плюене по християнска Русия!
6
4
 
10
 
! Отговори
Светозару преди 1 година
Да, Марин Райков не е случаен човек в дипломацията. Затова най-същественото, което е имал да каже, го е оставил за последните две изречения. "позицията на България.... няма да стане по-силна с изгонването на 70 души от посолството. Инициаторите на тази акция би било полезно убедително да разсеят подозрението, че зад нея стои воля за едно политическо продуктово позициониране"...
5
10
 
22
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Тя и мутрофанова е неприемлива! Х.а дано са разбрали и си я приберат и нея!!!