Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес

Руската пропаганда продължавала поне 150 години
Обновена: 3 юли 2022 13:19 | 3 юли 2022 10:35, Камелия Цветанова
66
Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Част от политиците в България защитават руския интерес. Такова мнение изрази бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред Нова телевизия.

„Има политици, които скачат на амбразурата всеки път, когато бъде засегнат руският интерес у нас. Това е желание за влияние върху русофилско настроения електорат в България. Руската пропаганда продължава поне 150 години. Независимо кой е на власт, Русия винаги се е старала българската история да бъде представена по начин, изгоден за нея. Тези политици, които защитават руските интереси, разчитат на електората, който е израснал по определен начин", поясни той.

Той коментира и предстоящото експулсиране на 70 руски дипломати от България. Те трябва да напуснат страната ни в неделя.

„Ще се диша малко по-спокойно тук. Няма да имаме толкова активно вмешателство в икономиката и политическия обществения живот в страната. Въпросът дали ефектът ще бъде устойчив и доколко нашите служби ще се справят с тези хора, които са се „хранили” през руското посолство”, каза Тагарев.

По думите му „самото изтегляне на дипломатите няма как да прекъсне изведнъж каналите на въздействие”.

И допълни, че от години Русия има огромно влияние в България.

„Излязоха данни покрай опита за преврат в Черна гора, които не са официално потвърдени от българските власти, че Русия използва своето базиране у нас за действие на Балканския полуостров. Намират средата за благоприятна за действия. Това трябва категорично да се промени”, поясни военният експерт.

Според него е имало случаи, в които българските служби и правосъдната система „са се разсейвали”.

„След опита за отравяне на Емилиян Гебрев прокуратурата замете случая под килима. Бих се надявал руското посолство у нас да бъде временно затворено, но няма да се случи. Русия не се колебае да използва всички инструменти, с които разполага, за да постига целите си”, смята още Тодор Тагарев.

На въпрос изнася ли България оръжие за Украйна, бившият служебен министър коментира следното:  
„Считам, че България предоставя на Украйна немалки количества боеприпаси. Дори някъде ми попадна информация, че страната ни е сред топ 3 доставчици на въоръжение и боеприпаси за украинската държава. Това не се случва директно, става чрез продажби, от които определени фирми и техни посредници печелят доста добре. За мен притеснителното е, че страната ни няма позиция за оказване на военна помощ на Украйна”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Русиятагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4На Христо Иванов родителите са имали съветско гражданство. А той се води уж русофоб. Така че това трябва да ти отговори на въпроса какви са "нашите" политици.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Ами ха де, чудна работа, как всички станаха против русия, когато русия нападна друга страна? Какви са тези хора, които са против войната? Ей, това троловете не се виждате какви глупости пишете. Какво ви интересува де, нали заплатката си върви.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фурнаджийски лопати. Утре ще обърнат плочата и пак ще подаряват кученца на Путин.Помнете ги кои са, щото това не са политици, а кукли на конци.
13
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Руската пропаганда продължавала поне 150 години,, ТЯ ПЪК АМЕРИКАНСКАТА Е СПИРАЛА ДА СИ ПОЧИНЕ. Всички знаем че Америка за България раздаде много повече пари . Да не говорим за Дойче зале Свободните Европи и другите гълтачи на милиарди .
12
19
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
И как конфронтирането с РФ, е в български интерес? Как така, 3-4 лева бензин и дизел, скъп ток и газ, инфлация от еврозоната, американски военни бази и смешна Бг армия са в български интерес?
11
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другата част от политиците защитават западния интерес, а той е да ни вкарат във война с Русия и да има кока за зеления. Те що не са изгонени, или трябва ние да ги натирим с лопатите?
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко тро лчета пишат тук и те знаят, че пред очевадни факти няма какво да кажат, освен да отклоняват темата в друга посока.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече съм спокоен. Изведнъж цялото политическо войнство реши да се грижи за интереса на обикновения българин. Нищо, че сме най- бедни в Европа, важно е интересите ни да са защитени. Някой от вас има ли други интереси, освен тези да си нахрани децата и да си плати сметките?
8
11
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Едни Млади, накараха всички да СВАЛЯТ МАСКИТЕ и истината за фалшивото"родолюбие" на много раша подчинени лъсна!!!
7
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как за нула време всички станаха русофоби?? Що си трайкаха до преди "войната", или тогава не им пукаше за България.. Всички пеят в хора от фалшиво по- фалшиво.
6
14
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Така е Г-н Тагарев! И дай Боже да продължим да вървим в правилната посока...раша далеч от България и Балканите!!!
5
15
 
15
 
! Отговори
Банялия преди 1 година
Бойко е най големия руски шпионин.Гонеше по един двама за пред ЕС и НАТО а си прокарваше руски тръби за сметка на хората.Той също трябва да е в самолета за Русия за да храни кучето на Путин което му подари поп Кръстю.
4
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам въпросните руски послушници не ги ли е срам, че децата и майките им им са български, а не руснаци. Всеки получавал нещо от Русия за да злепостави България ще бъде съден и парите му и имуществото му конфискувани от Бойко и гешев до очилатия шизифреник Данчо цонев
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-лошо е когато довчерашни червени ***.та безпределно верни на БКП и КПСС сега са по-големи русофоби от бай Дън.
2
13
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вижте цените и тогава говорете чий интерес е бил засегнат...
1
21
 
10
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Руснаците са виновни за това, че римланите са убили Христос.Колониална Европа няма никаква вина за това което се е случвало след ерата на откривателствата 14-ти век нататък.Иска ми се вече да закрият всичко свързано с Русия, да забранят на хората които харесват Русия да гласуват и да говорят, да махнат всички политици с такива разбирания, и да видим как всичко ще цъфне и ще върже. Хубаво им е на политиците да имат лесно оправдание за всичко, ако не е ковид е Путин, тва, не че сме некадърни