Изкуствен бил скандалът за Закона за личната помощ

БСП винаги е заставала на страната на хората, заяви Гьоков
6 юли 2022 21:09, Петя Славова
5
Изкуствен бил скандалът за Закона за личната помощ
Снимка: БГНЕС

Скандалът, свързан със Закона за личната помощ, е изкуствен, заяви пред журналисти в парламента министърът на труда и социалната политика в оставка Георги Гьоков. Коментарът му идва по повод обвиненията на ПГ на "Има такъв народ", че БСП, ПП, ДПС и ДБ саботират обсъждането на законопроекта за промени в закона в пленарна зала, предаде БГНЕС.

Още по темата

БСП винаги е заставала на страната на хората. И когато се каже в Народното събрание, че БСП е против Закона за личната помощ въобще няма как да се коментира това, освен като популизъм, заяви Гьоков.

Той подчерта, че Законът за личната помощ е факт от 2018 година, гласуван е и е приет с решителната подкрепа на гласовете на левицата и с настояване на БСП за влизане на този закон за разглеждане.

"Има такъв народ" вкарват някакъв проект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ и аз приветствам колегите, които са гласували "против" включването му в дневния ред", каза той и уточни, че този закон не е минал през обществено обсъждане, в Националния съвет на хората с увреждания и в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

С бюджета за 2022 година предвидихме повече от 300 милиона лева за хората с увреждания, от които близо 250 милиона лева отидоха точно в подкрепа на личната помощ и най-малкото е цинизъм, когато се обвинява БСП в нежелание да разговарят за този законопроект, заяви още Гьоков.

По думите му може би липсата на експертиза в социалната сфера в ПГ на ИТН ги кара да правят такива популистки предложения. "Но ние трябва да обсъдим наистина, ако има някакви проблеми в Закона за личната помощ и искания на част от хората с увреждания в тази посока, но да се мине по процедурите, по нормалния ред, и тогава да се вземат решения от НС, защото народните представители не трябва да вземат емоционални решения, а на база на експертни оценки, становища, разчети на финансови средства", каза в заключение министърът в оставка.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
От 32 години насам преди 1 месец
бсепей все за хората първо е мислила!За ваШте хора! А за нас народа кога сте мислили? С кого още не сте влизали в коалиция?!? П0длоги!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Честит 1-ви Април преди 1 месец
"БСП винаги е заставала на страната на хората, заяви Гьоков" Забравил е да посочи хората освен Нинова и Гьоков, на страната на още колко хора заставате? Лъжци! С Кирчо не искали , но с Кокорчо може - той е друг! Ако ви видя на улицата ще ви заплюя!