Проф. Михайлов: Хората не дават вече толкова лесно подкрепата си

Според него е несериозно обвинението за купуване на депутати
6 юли 2022 22:45, Петя Славова
17

Програмата на кабинета Василев е композирана с много усилия и голяма доза прецизност. Тя е насочена към всички основни интереси на нацията - икономика, съдебна реформа, здравеопазване, социална дейност, образование, култура и много други. Във всяка област има поставени ясни краткосрочни цели. Това заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

"Политиката е нещо много сериозно, особено в моменти като този сега. Българите си даваме сметка къде се намираме в момента. Преформатира се цялото световно пространство, отстояват се ценности. Всичко това налага да се уважава политическата класа, когато се мъчи да бъде на високата на интересите на своята нация", коментира социалистът.

Той изрази мнение, че обвиненията за купуване на депутати не са сериозни.

"България за първи път се намира в такава политическа ситуация, в която парламентът е мултифрагментиран и никой няма много сериозно мнозинство, с което да прегърне под крилото си един свой партньор и да му налага своите решения", подчерта събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Според него хората у нас вече са започнали да изграждат гражданско общество и не дават толкова лесно подкрепата си.

Запитан дали се намериха вече 121 депутати, които да подкрепят кабинета "Василев", проф. Михайлов отбеляза: "Това гласуване на евентуален мандат в определения ден ще покаже ясно не кой с кого какво се е договарял, а кой на чия страна в българската история ще застане - на страната на статуквото или на приоритетите на България".

А по думите му статуквото е "това, което докара страната ни до последните класации - икономически, здравни, образователни".

"Процентите, които стоят зад ГЕРБ, са тези на хората, които се облагодетелстват от политическото присъствие на партията през последните 12 г. Те продължават да притежават тези позитиви в местната власт. Българската нация трябва да стигне до общинските избори следващата година и да се реши въпросът за местната власт", смята социалистът.


Проф. Михайлов изрази мнение и относно гласуването с хартиени бюлетини.

"Машинното гласуване в много малко региони в света е абсолютен фактор. В редица страни може да се гласува и машинно, и хартиено", завърши гостът в студиото.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мИхаилов ,махаите се и никога не се връщаите .
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над 40 г. съм гласувал за БКП от 1989г. за БСП. Сега вече няма да гласувам за тех. Изложиха се. Все отгалат преизчислението на пенсиите,беше за октомври 2022г. сега обещано от 01.2023г. - т.е никога.Депутатите ще мислят за народа когато и те заживеят с една н-р средна пенсия от около 700 - 800лв. без евтини кюфтета в стола и без служебни коли.
14
1
 
3
 
! Отговори
един от суверена преди 1 месец
това ще бъдат първите избори за които няма да гласувам за никого. въобще ама въобще сега няма никакъв избор. всички много яко се компрометираха.
13
2
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Абе Михайле ти ли ще ми говориш че не си от статуквото! Та вашта партия любима е света вода ненапита , тя не фалира три пъти страната , не направи долара 3000лв , не изнесе парите на хората , не създаде мутри и олигарси , които платиха протестите и създадохс кабинета! Срамота , това е лебедовата ви песен!
12
2
 
4
 
! Отговори
Социялиста преди 1 месец
Друг път. Чист комунист. И типично. Общи приказки и лозунги. Това ще, онова ще. А истината е, че ЩЕ прикриете краденето. А това нещо Мая, спиране няма. Като латерна е. Навий и пружината/ метни и някой лев/ и и гледай сеира. Даже, има моменти, в които и сама започва да си вярва.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Реформите"в съдебната система са много " ясни" и "прецизни"!Така,де усладиха ви се парите на подсъдимите олигарси и бъдещи такива,а за да укриете "бакшишите"по време на сговора при закриването на делата им и по време на съупраелението ще бутнете куку Рашков да ви закриля,че и неговата не е цвете!В кой свят живеете?
10
2
 
4
 
! Отговори
"Тя е насочена преди 1 месец
към всички основни интереси на нацията." Така ли, да ви ***? Е като върнете евтиния и сигурен газ от Русия, пробвайте пак, дж е ндъри предателски!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тирада от глупости несъстоятелни. Виденовчетата и с лукановите куфарчета дето родихте мутрите и олигарсите,фалирахте 2 пъти държавата и на път за трети откога сте " нови и непорочни"?Ай стига,сбогом,заедно с коалицийката.Че и толкова сте " русофили" че като заседнахте на столовете на властта- залепнахте!" Ти другарю какво решил си.с ***" ?
8
1
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
Нинова дори казва, че БСП е 130 годишна партия. Хахахаха На статуквото бащата са.
7
1
 
14
 
! Отговори
?? преди 1 месец
Абе в това БСП всички ли са поми ари ?
6
2
 
10
 
! Отговори
СТАТУКВОТО Е БСП преди 1 месец
1944....2022.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще усетите подкрепата на хората при изборите. БсП ще види народната подкрепа скоро. Сега имате 26 депутата, които Нинова спокойно може да качи на една каручка и да ги закара на с.Крушовица под крушата. При нови избори ще имате макс 13 депутата. Партийката ви умря. Нинова купи последния пирон за ковчега на БСП и го заби днес.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП все професори вадят. До един агенти и продажници. Само закон за Лустрация ще оправи България. Да им вземат плагиаторските титли!
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този СЗО масон ако ни го натресат за здравен министър, умрелите от Ковид до нова година ще са поне 50000
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже има сигнал до Прокуратурата за покупка на депутати. Иначе можеха да купят още 10 депутата. Кое им пречи? Нито акъл, нито образование. И двете ги нямат.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парен каша дyxa...