Гунчева: 47-ото НС е изчерпало политическото доверие в себе си

Тя не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от ПП
Обновена: 12 юли 2022 12:46 | 12 юли 2022 12:35, Петя Славова
26

Критики към бившите си колеги и лидера на партия "Възраждане Костадин Костадинов" отправи независимият депутат Елена Гунчева. Обвиненията са за безконтролно харчене на партийната субсидия.

В студиото на "България сутрин" тя сподели, че най-вероятно болничният ѝ ще бъде продължен, тъй като ѝ предстои операция. След това, ако парламентът още съществува, ще се върне като независим депутат, защото има каузи, за които ще се опита да направи нещо. Гунчева е напуснала "Възраждане" поради точно 11 причини.

Още по темата

"Основните бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава", каза депутатът за Bulgaria ON AIR.

Гунчева добави, че ако това не се промени, не мисли, че ще има добър край.

"Виждам, че ДБ, ИТН и БСП казаха, че ще се опитат да съставят правителство, но подчертавам че 47-ото НС е изчерпало общественото и политическото доверие в себе си. Виждаме, че в този парламент има хора, които не искат да работят заедно. За да могат да се приемат закони, за да може да има едно стабилно управление, всички депутати трябва да са насочени само към това. В момента дори първоначалната коалиция се разпадна. Има 3 партии, които категорично искат избори и ще работят за това. Не мисля, че може да има стабилност в подобен парламент, така че не бих подкрепила подобно правителство", коментира тя.

Гостът заяви, че категорично не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от "Продължаваме промяната", защото ще бъде крайно неработещо и няма да получи необходимата парламентарна подкрепа.

"За мен най-доброто решение е програмно правителство от експерти, но за това трябва да има национално съгласие и подкрепа на всички парламентарни сили. Едва тогава би могла да се получи някаква стабилност", посочи тя.

Гунчева отправи послание към последователите си да мислят първо за България, а не за партийните интереси и за определени личности, защото никой не е по-голям от България.

"Бъдещето е такова, каквото ние си го направим като народ. За съжаление, 32 години ние все още не осъзнаваме какво искаме. Хвърляме се от проект на проект, от политик на политик, вярваме в идоли и в един момент всички се разочароват. Трябва да осъзнаем, че сме един народ и бъдещето си трябва да го изградим заедно, а не като се дразним помежду си", настоя независимият депутат.

Според нея отиваме към нови предсрочни избори.

"ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители от следващи избори. Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", заключи Гунчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Бушон преди 1 година
Още една бушонка инжектирана в партия извън статуквото. Ако Копейкините бяха с процента на Славчовитв сигурно и там щеше да има 5-6 инжектирани бушона. Кой си мисли че статуквото не са вкарали в младите партийки свои поставени лица (бомби с дистанционно) които да слухтят и като е нужно да се задействат. Ми може би никой... или не се замислят. Колко ли "бушони" е имало в ИТН-то когато спечелиха предишните избори ... любопитно ама няма да разберем ... ?!?
23
1
 
9
 
! Отговори
предсмъртно преди 1 година
гунчева казва, че много болна , пред операция ама не спира да обикаля медиите
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
независим депутат да става като я изберат , сега е подменила вота на хората , я вижте колко хора са се премахнали от неиния фейсбук измисла си 11 причини да остане депутат в болнични
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажниците да не ни обясняват колко са принципни. Видехме ги.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И теб те видяхме каква си ***. Такива като тебе много влязоха, ама сега ще излязат.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като се продаде добре че не се стигна до гласуване на кабинет, да я видим какво щеше да прави. Коцето е лош, ГЕРБ са добри, смешка.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омитайте се по_бързо!!
17
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гунчева, Възраждане има нужда от теб! Върни се и помогни да се преборим с натрапника Костадинов, проводник на чужди интереси!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът не е гласувал нито за технократи, нито за експерти. Какви са тези трикове за подмяна на вота на избирателите???
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За никого не е важно какво казват предателите като тази!!! Щеше да напуска Парламента,но излъга! Сега имала каузи да решава,затова останала?! Говори за единение на депутатите,а денонощно обикаля медиите и хвърля храчки по доскорошните си съмишленици! Ако не беше в листите на "Възраждане" тази долна интригантка никога нямаше да помирише Парламент! Опорката, която разпространява,че нямат подготвени кадри е наредена от Кокорите,на които се продаде! Изключително неприятна и душевно *** жена!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГунчИва... събирай багажи и заминавай за Сибир и ако обичаш да не говориш от името на целият народ. Откачалка безочлива.
13
0
 
8
 
! Отговори
Гуни преди 1 година
Сега в коя партия ще си,с тая която е на власт.ех,ех,ех,пуста мотика за всички в парламента,та да дойде баба от село и ви метне днес 8.00 часа да копате при 30 градуса температура,а вие там климатици, кафето,почивки и т.н.сигурни заплати и после пенсии минимум.пуста метла за всички.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя беше тая Гунчева?
11
0
 
3
 
! Отговори
за това преди 1 година
си права,НОВИ ИЗБОРИ.Долу ПОДСТАВЕНИТЕ ЛИЦА!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе някой лев да плюе по Възраждане,
9
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГУНЧЕВА: И НА ВАС ДА ВИ ПРЕДЛОЖАТ 1 МИЛИОН ЛЕВА И ВИЕ ЩЕ СЕ ПРОДАДЕ!!! АЙДЕ СТИГА СТЕ МИ СЕ ПРАВИЛИ НА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА! АЗ СЕГА , ЧЕ СИ ХАРЧИМ КИНТИТЕ ,А ВИ СИ ЕЕЕ БЕ ТЕ БАБАТА
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая бабушкера и веждите си е нарисувала.
7
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГУНЧЕВА: ДЖОБОВЕТЕ МИ СА ПЪЛНИ ВЕЧЕ, ПА ВИЕ СИ ПЛЮЙТЕ ПО МЕН КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подавай оставка, никой не е гласувал за теб! Хората гласуваха за Възраждане!
5
2
 
9
 
! Отговори
.. преди 1 година
да я полази новопридобил френски паспорт тъмно- лилавеещ гражданин на ЕС и да се размножи чрез нея, за да спре да се занимава с глупости и да е спокойна