Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани

Това е доказано от петорна компютърна експертиза
Обновена: 13 юли 2022 13:37 | 13 юли 2022 13:33, Росен Стойчев
211
Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани
Снимка: БГНЕС/EPA

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов, заснети в спалнята му в резиденция "Бояна", показва, че те са били манипулирани, съобщава БНР.

Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

Още по темата
Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата. В нея се казва, че не може да се установи дали парите и кюлчетата на снимките и видеото са автентични:

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", посочи той.

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:

"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".

"От началото беше ясно, че тези снимки и видеа, които се разпространяваха по всички медии, бяха манипулирани, и то с цел да обслужат едни или други нечистоплътни партийни интереси. Радвам се, че това се доказа след петорна експертиза. Живеем в една груба манипулация на общественото мнение от повече от година", коментира пред Нова и народният представител от ГЕРБ Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
12
 
5
 
! Отговори
Голям експерД преди 1 година
Експертизата показа, че снимките с пачките в чекмеджето не са истински. Значи, пачки в чекмеджето няма, а са на друго място.
130
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вярвам, че земята е плоска и се поддържа от два слона. Вярвам , че има пачки и кюлчета и даже Мата Хари. Вярвам , че ваксините са елексир за организма.Вярвам че мога да се телепортирам до Марс за отрицателно време и също вярвам, че утре ще ме пуснат от Карлуково, защото се убедиха , че съм Наполеон. И вие вярвайте, защото много сме, силни сме.
129
8
 
5
 
! Отговори
Ха хааааа преди 1 година
Тълкувания на Днес бг. Точното, което пише е не може да се установи, а не че не са автентични. Я публикувайте експертизата, за да видим защо не може да се установи. Неясен образ, развалени умишлено впоследствие носители или какво. И, да кажат първите две експертизи какво казват.......защото, ако те казват, че кадрите са истински, а последната казва, че просто не може да се произнесе по въпроса....то............
128
5
 
13
 
! Отговори
ЛОРЕЛ С ОРИЗ ТЕЛАВИВ преди 1 година
ДАВАХА ПО ТВ ЗАЛОВЕН 1 МИЛИОН АНГЛИЙСКИ ПАУНДА, КАТО ДА НАПЪЛНЯТ 20 ЧЕКМЕДЖЕТА. НИНОВА САМО ОТ КОМИСИОНИ ОТ ИЗНОСА НА МУНИЦИИ И ОРЪЖИЕ *** 10 ПЪТИ ПО ТОЛКОВА НА МЕСЕЦ? А БОЙКО ЗА 10 ГОДИНИ СЛОЖИЛ ДВЕ ПАЧКИ И .... ОБРАЛ ДЪРЖАВАТА?????
127
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой е направил тази експертиза, 2 години се тутка :)
126
15
 
21
 
! Отговори
&~~ преди 1 година
Като погледнеш, че източникът на тази информация е българската прокуратура, то ясно какво ще е заключението. Кой вярва изобщо на българската прокуратура?!!!
125
3
 
15
 
! Отговори
ВЯРВЯМ НА ПП БСП ДБ преди 1 година
АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ ДОШЛИЯ С КОРАБ ГАЗ Е ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО ЕВТИН, КАКТО ОБЯВИ ГОВОРИТЕЛКАТА НА КАБИНЕТА - ПАРАПЕТА! ЩО ДА НЕ ВЯРВАМ?
124
7
 
24
 
! Отговори
Зелен чорап преди 1 година
Сега Гешев да си влиза в ролята и да предяви обвинения срещу цялата пас мина която прави политика на основата на една лъжа и измислица.майчето,курнито,бабикянчето пинокио,йончева и всичките *** по медиите
123
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези,които лъгаха за на бойко чекмеджетата и кюлчета сега напълниха своите чекмеджета и сметки!
122
1
 
9
 
! Отговори
РОРЕЛ С ОРИЗ ТЕЛАВИВ преди 1 година
НА КОЙ ДА ВЯРВАШ? НА БОБОКОВИ И ЧЕРЕПА ИЛИ НА БОЙКО И ЧИСТАЧКАТА? КОГАТО ИСКАШ ДА БЪДЕШ ИЗЛЪГАН НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ И УБЕДЕНО ХВЪРЛЯШ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ ПРЕЗ БАЛКОНА ЗА ДА ПОМОГНЕШ НА ПОЛИЦИЯТА!
121
0
 
2
 
! Отговори
Говедар преди 1 година
До 150 . А ти знаеш щото си го държал ли?
120
7
 
2
 
! Отговори
Ок преди 1 година
От цялата работа разбираме, че не си ги държи в чекмеджето, а под дюшека примерно.
119
0
 
5
 
! Отговори
Руди преди 1 година
ААА дубрутру....кажи нещо дето не го знаем!
118
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брейй,той Баце-сълза хималайска,бе?Още малко и мъченик на прехода ще го обявят.
117
3
 
11
 
! Отговори
До 158 преди 1 година
Какво нато и гошо тъ пото от боец? Елена йончева ги разнася една година из лаборатории по свето и навсякъде и казаха ,че са монтаж.
116
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви снимке е дал гешев в ек
115
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото, БОЕЦ бяха дали същите снимки в лабораторията на НАТО във Вроцлав (Полша), и отговорът беше, че снимките са автентични! Е , на кого да вярвам - на натовците или на каскетчетата?
114
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мислех да гласувам, но след като Гешев, Боко и ЕНП не се и опитват да скалъпят нещо по-смислено, ще гласувам срещу ГЕРБ.
113
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскетурата казала, че не може да се установи дали парите и кюлчетата на снимките и видеото са автентични и нас тази база Томаш заявява, че снимките били манипулирани. Той съвсем за бaлъци ли ни взима?
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, експертизата не е доказала, че снимките са манипулирани както твърди този Томаш.