Повишават енергийните помощи

Това обяви Георги Гьоков
16 юли 2022 21:22, Росен Стойчев
18
Повишават енергийните помощи
Снимка: БГНЕС

„Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера на енергийното подпомагане”. Това каза в ефира на Нова Нюз Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика  в оставка.

Помощта до момента е 104 лв. на месец. Ще се вдигне с 20 лева и хората ще получават 100 лева повече за петте месеца, в които получават подпомагане, посочи Гьоков.  

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция.

Още по темата
Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство -  технократско, експертно или с ярки политически фигури  - отговори: „Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос - дали да е чисто експертно или на политически фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност".

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. "В едни нови избори ще имаме все по-сложни прегоовори, пазарлъци, ако щете", обясни Гьоков.

До момента енергийни помощи получават. 261-262 хиляди българи. Предстои обхватът да се увеличи до 300-310 хиляди души.

Той не изключи възможноста да се оттеглят част от мнинистрите сега и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в коалицията. „Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика - такава социална политика не е имало в редходните 12 години”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 12 Е как като при кови гласуваха 60 на 40 т.е без значение кой е внасял и фирми не са внасяли. А данъци всички плащаме но само НС МВР МС болници и съда прибират парите. За пенсия пак уж внасяли а после парламента си гласува добри пенсии от по 3000 лева от данъци.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подиграват се с бедните хора. Както каза Асен Василев в НС: Бедните да go д....х.ат! А Киро, Лена, Асен и Наско тази нощ са на гуляй в най-луксозния хотел в Банско "Кемпински". Една нощувка е 600 лв. Заминали са цялата глутница на Продължаваме Поскъпването. Снимани са в ресторант Мотиката. В Кемпински управителя е заключил телефоните на персонала, за да не ги снимат кой с кой си ляга, сякаш не знаем, че си бъркат по... дупките..в носа. Както и да е.Ще излязат записи. Вие за 20лв.говорите??
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не намалят ДДС -то на газна за отопление и парното?
11
10
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Обезщетението за безработни е на база внасяните осигуровки. Това дава достатъчно дълъг срок на безработния да си намери работа, след което обезщетението за безработица спира. После не трябва да има никакви помощи.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 А безработните какво да правят ? Безработицата е функция на капитализма и пазарните отношения . Днес го има едно предприятие , утре може да не съществува . Уволняваш хората , няма как да си намерят нова работа за 24 часа
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пелети ,най-ниска цена 800 лв/тон,български няма,всички производители са ги скрили и не продават от месец и половина,чакат 1000 лв/тон.,иначе празните приказки за подпомагане на хората ,за екологично чисти горива безплатни ,леличката Нинова обяснява как бизнеса върви нагоре,на това му викат изкуствена инфлация бабо министър на икономиката !!!
8
1
 
6
 
! Отговори
догo преди 1 година
Този прилича на Арш . Дайте му мандат .
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви помощи нито за фирми нито за физически лица. Това е пазарна икономика - който миже оцелява. Ама това се отнася и за управниците А работещите да знаят - те имат една стока, както я продадат така ще живеят ТАЗИ СТОКА Е ТРУДЪТ ИМ
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрата социална политика е да няма социални помощи. Спрете ги вместо даде хвалите!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олее, с тези 20 лв свещи не могат да си купят. 20 лева к'во са? Или да отбиете номера преди изборите????
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и в Шри Ланка даваха помощи и увеличаваха цените, за да могат да ограбят народа. Накрая държавата им фалира, запалиха на президента или премиера сградата. Това ли искате да се случи в България? Да фалирате държавата? Помощи! Помощи! Помощи! Кой ще работи, бе? 2,5 милиона хора избягаха от България. Нямам роднини вече в България. Изгонихте младите хора. Помощи единствено за раждане на трето дете от българи. Вие не мислите за народа. България се топи. В Унгария дават 32000 евро за 3-то дете.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как така се покачва тока като всичкия ток се произвежда в България и не внасяме та са ни дигнали цените като петрола.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези помощи! Спрете спекулата и инфлацията! Тези помощи знаем за кого отиват. Омръзна ми да работя, а други да живеят без да работят на наш гръб. Като не можете да спрете спекулата, отивайте си с мир докато не са ви подпукали харата с камъни и празни тенджери! Аз не познавам хора на помощи. Стига сте си хрантутили избирателите преди избори! Обещавате с нашите пари помощи.
1
0
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Махайте се по бьрзо само това искат бьлгарите