Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ

Той настоява Караджов да освободи шефа на АПИ
123
Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. За това призова в социалната мрежа Facebook примиерът в оставка Кирил Петков.

Още по темата
„Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, което да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите“, пише той.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики.С прекратяването на  новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, посочва Петков.

„Очаквам народните представители спешно да обсъдят проблема в регионалната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да гарантира, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, включително през зимния сезон. Очаквам компетентните органи, включително прокуратурата, да се сезират по извършените нарушения и да възобновят проверките по работата на строителните фирми и целесъобразното изразходване на стотиците милиони публични средства“, допълва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: апипътищаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин, опорките на Ристу, Киро, Асен и техния финансов благодетел Прокопиев ги знаем, нема нужда да ни ги пишеш
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е лошото на хранилката, политиката на гладната смрт ли защитава този ника.квец
45
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 48 Е да, обаче вече ги отблокираха - от повече от седмица парите са отблокирани, АПИ трябва да плаща, но не плаща. Що така бе, Миме???Не съм се заблудил - и ние си чакаме парите за заплати но не протестираме като някои "бебета". Знам точната информация. АПИ се правят на ударени с мокър ***, това е.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е ИТН и Слави да са 100 процентова мафия, а Вие 100 процентово бели, нали така Кире:)
43
14
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
Какво плякате минусчета бе!!! Да не би Тодор Василев да не е настоящият председател на управителния съвет на АПИ???Да не би Гроздан Караджов да не е също изпълнител-кукла-на-конци на противния чалгар Станислав Трифонов, който сам себе си не харесва???!!!Да не би точно Станислав Трифонов и неговият сценарист Тошко Африкански да не ни загубиха цяла година в избори???Накрая ще докажат че "Нема такава държава" като я сринат умишлено!!!
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз само да питам, к'о стана с изкупуването на пшеницата, все пак нали 1 млрд лева отпуснахте още началото на март, айде де, новата реколта излезна:)
41
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе Киро, ти и Асен блокирахте всичките пари на МРРБ ипътната агенция, па са защо това станало, защо онова станало, аз немога да разбера, що за гьоонсурат требва да си за да продължаваш да се оправдаваш с ИТН?
40
14
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
"За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях" Ами Тодор Василев се оказа човек на Слави Трифонов!? Какво повече да си говорим!Сламен човек до сламения човек, мила моя майно льо!Мафията на ГЕРБ постепенно си връща държавата, а на нас - д**е да ни е яко!!!Нищо добро не чака България с тези нови поредни предсрочни избори...
39
4
 
12
 
! Отговори
И преди 1 година
И теб досега те опазваха на хранилка в България някакви бандити.Заминавай за Канада!Достатъчно навреди на народа с екипа си
38
1
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
*** до кога ще искаш НС да и върши работата. Кажи ащо не направи същото когато избирате фирми за доставки на газ и какви комисионни взе? Вярвам, че ще има осъден пемиер и това ще си ти! Вземай Линда, ко щеш и Лена и газ за Канада!
37
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 1 година
Троловете пак са се активизирали. Чак Славито успяха да объркат за истинските нагласи на обществото. Но на изборите ще се види истината. Един *** цял ден може да пише стотици коментари в интернет, но не може да гласува със стотици бюлетини.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов обяснява, че виновен е Кирил Петков защото в неговия кабинет - точно в неговия кабинет те са настоявали да има максимални рестрикции и са се разправяли за условията на 60 на 40 и Киро се е месил в разходването на парите на АПИ. Към днешна дата Киро и кръга около него контролират пращането на АПИ.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов сега е на живо. Прави Киро на мусака. Изкарал е 20 тома документи в своя защита. Казва, че мотивите за отмяна на процедурите са защото ИТН са защитили правата на държавата.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, какво стана с трите моста над Дунав и четирите тунела под Стара Планина?Кога ще бъде откриването!
33
9
 
3
 
! Отговори
////// преди 1 година
22 И как да ги махне сам Кирил Петков? Все пак България е парламентарна република. Може да ги махне Гроздан Караджов, но той не иска. Даже събориха правителството заради него. Спуснат отнякъде парашутист за министър, без преди това изобщо да е имал нещо общо с ИНТ. Изведнъж ИНТ го прави министър по нечия заповед за да саботира правителството отвътре.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тебе те видяхме - БЕЗХАБЕРНИК И ОЩЕ, И ОЩЕ! ИЗЧЕЗНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!
31
3
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Кирчо натеб и на партията на пдмяната все някой ти пречи! То не беше опозиция , не беше малки партии и прочие! Кирчо явно не си завършил добре Харвард та да не знаеш че в цял свят се използват ин хаус поръчките , с много добре знаеш че няма дирми на ГЕРБ , но каквото ти диктуват олигарсите които платиха протестите и те доведоха на власт , това и изпълняваш ! Така че мойто момче корупцията си е при вас и няма защо да обяиняваш другите!
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ГЕРБ схемите край нямат.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези за няма и година ни върнаха 10 назад
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещата с избори няма да станат тук.Накрая АК-47 ще заиграе!