Мандатът върнат: Радев видя хаос в енергетиката

Президентът призова до края на седмицата да се реши казуса с КЕВР
Обновена: 28 юли 2022 10:45 | 28 юли 2022 10:13, Александър Попов
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
18
 
! Отговори
Искаме си ГЕРБ! преди 1 година
Стига вече промяна! Просто Кирчо парапета да си ходи в Канада! Аман от неговите промени, върна ни в 19 век, да си топлим вода за да се мием! При ГЕРБ го нямаше това. Искаме си пак стабилност, искаме ГЕРБ, искаме да търкаме на божков билетчетата и да си клатим краката за далавераджии, крадящи евросредства! Не искаме да работим за прехрана! Кирчо ВЪН ОТ България! Отивай си в Канада! Нехранимайко!
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов постоянно дрънка че нямало да правят коалиция с никой и щели да управляват самостоятелно. Според мен доста безотговорно поведение е това. Ако Възраждане иска да бъде някакъв фактор в управлението трябва да се коалира с ГЕРБ и ДПС защото това са партиите които разпределят порциите. Всички други са еднодневки. А БСП са такива некадърници че изобщо не трябва да се занимават с тях.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сьс здравеИскаме си Боко и Мотафчийски!
6
3
 
21
 
! Отговори
В президентството преди 1 година
"Баджо, връщам ти мандата, заповядай" ---"Добре Баджанак, живи здрави!"
5
4
 
27
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 1 година
Оказва се, че Кокорчо НЯМА диплома от Харвард! Всъщност, НЯМА никаква диплома за висше образование! Някой да е изненадан?!
4
1
 
18
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Нинова , президента ви даде мандата като малък жест че ви съсипа и втора осигури си служебно правителство.Знаеше че няма да успеете.Това е целта му.Иска да управлява. А ти се закачи за гола кука.
3
2
 
24
 
! Отговори
Сьс здраве преди 1 година
Всички жьлтопаветници в клоаката на историята
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То щото силно умниците, които пожелаха ПП ги видяхме докъде докараха държавата.
1
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни е честита новата коалиция ГЕРБ + Възраждане +ДПС. Пред некадърните комунисти от БСП и ПП всичко е за предпочитане.