Мандатът върнат: Радев видя хаос в енергетиката

Президентът призова до края на седмицата да се реши казуса с КЕВР
Обновена: 28 юли 2022 10:45 | 28 юли 2022 10:13, Александър Попов
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
17
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 1 година
Бойко Борисов, не ГЕРБ, а именно Бойко Борисов ще спечели изборите! А Кирчото, Кокорчо, Ристето,, Корнялата, Маямата Бабикяновци и Хаджигеновци ще изтекат в отходния канал на българския политически живот!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Царство Чалгария абсолютна маймунархия на три морета! Има ли в Европа друга такава служебна власт с неизбрани от никого премиери и правителства да управлява години наред? Няма. Кой ги избра тези Чалгарски Величества да ви управляват?
27
8
 
6
 
! Отговори
Султан Ердоган преди 1 година
Искаме си Бойко! Върнете ГЕРБ, само ГЕРБ! Кирчо вън от властта, отивай си в Канада аркадаш!!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия Нинова направо извади тежката бозука пред президенството. Само как нападна Радев. Ха ха ха. Радев вече е в отбора на Бойко и ГЕРБ.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко да ви обясня сега. Нито ГЕРБ ще се върне на власт, нито Възраждане ще управлява. Нито никой. Демокрацията е провал и трябва да бъде премахната веднъж завинаги да си отдъхнат хората.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Корнела пред президенството, направо го разстреля президента, словестно разбира се.
23
4
 
5
 
! Отговори
доцент Това Акобеше преди 1 година
Това ако беше ГЕРБ, сега щяхме да живеем в златен век, но дойде промяната и сега няма газ. Ако беше Бойко, щяхме да имаме газ и нямаше да има война в Украйна, защото Бойко щеше да говори с Шефа да спре бедствието. Само Бойко може да си говори с Шефа. Всички други са маскари!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАОС АМИ! ВДИГАХТЕ ЮМРУЦИ СРЕЩУ ТИКВАТА И СЕ ПРАВИХТЕ НА СИЛНИ, НО ВСИЧКО РАБОТЕШЕ И НЕЩАТА СЕ СЛУЧВАХА. ГЛАД, МИЗЕРИЯ И РАЗРУХА СЛЕД ТИЯ. ДА СЕ ВРЪЩА ТИКВАТА И ДА ГИ ИЗЧЪГЪРКВА ВСИЧКИТЕ ГОТОВАНКОВЦИ ДЕТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво законче . Ако няма шеф на ДКВР енергетиката спира.Големи сте бе ,как правите тия закони .Факири.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента със задоволство все празният/върнатият мандат. Дори се опитвасе да не се усвихва докато баджанака му говореше, защо от БСП връщат празен/не изпълнен мандат.
19
3
 
8
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 1 година
До Анонимен Значи няма диплома за магистър, каквато се изисква за финансов министър и вицепремиер! Щом не си защитил дисертация, значи НЯМАШ дисертация и научна степен! С бакалаваърска диплома можеш да станеш само счетоводител и то младши експерт или специалист в някоя квартална фирма! Скоро КС ще обяви, че Кокорчо никога не е бил финансов министър и вицепремиер!
18
0
 
11
 
! Отговори
Независим преди 1 година
Не знам докъде ще я докараме, много партии, много коалиции, много желаещи за власт,но кои от тях са готови да работят за благото на България? Това е важното,от нас зависи кой ще управлява - доказалите се корумпирани политици, или за промяна. Всеки сам си решава.
17
3
 
7
 
! Отговори
ИСКАМЕ БОЙКО!!!! преди 1 година
Бойко, връщай се по-бързо! Ела и арестувай всичката тази червена пасмина, хайде Бойко! Давай Рашков! Ела и им хлопни белезника! Луди са за връзване
16
7
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Трябва да се мобилизират тези, които са за промяна, за край на корупцията и за реформиране на овладяната от ГЕРБ съдебна система. Битката с модела ГЕРБ съвсем не е завършила. А с ИТН - дотук.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на служебния цар Радо Шишарката и на служебната царица Радка Пиратка! Да живее царство Чалгария!
14
4
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Сега пък и Радев бил срещу отрочетата си. Кака Ку.и Кварталната няма кръв, че и свършва мандата.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 "Костадинов постоянно дрънка че нямало да правят коалиция с никой и щели да управляват самостоятелно." ИСкаш да кажеш точно както ИТН. То кремълските партии само едни и същи номера вървят - колкото пъти минат.
12
3
 
9
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Пинокио , гнома , просто - всички са за сьд , че умишленно фалираха отново бьлгария
11
5
 
3
 
! Отговори
Радев преди 1 година
"Успех на политиците, милеещи за България" ... щото ще им трябва, аз ще направя всичко, за да ви вкарам обратно в лапите на кремълските нацисти. "В името на народа", разбира се. :))))
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нагъзян Изотзадзедиплома има за бакалавър, не и за бакалавър. Има и доторскска дисертация, но не се е явил пред комисията, за да я защити и да получи докторската степен