Мандатът върнат: Радев видя хаос в енергетиката

Президентът призова до края на седмицата да се реши казуса с КЕВР
Обновена: 28 юли 2022 10:45 | 28 юли 2022 10:13, Александър Попов
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Виж други галерии »

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
8
 
! Отговори
не Радев преди 1 година
хвърли цялата държава в хаос, а руската агентура, чийто пердтавител е и Радев. България е овладяна държава от руските агенти. Няма нито едно решение на бг правителство, което да е било против интересите на путин. К. Ретков се опита и го свалиха веднага. Даже мутрофанова заяви в прав текста, че ако бил послушен още щеше да управлява.Това е тъжната истина на бг. Затова сме бедни, озлобени, изоставени и мъртви като бъдеще на нацията. Докато Русия ни управлява, ще бъдем като нея.....
88
3
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Радев хвърли цялата държава в хаос.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, хаосът в енергетиката го направи твоят приятел Слафчо. Индиректно обвиняваш некадърността на Станислав Трифонов.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
др.РАДЕФ ТА НАЛИ ТОЗИ ХАОС ВИЕ ГО СЪЗДАДОХТЕ КАТО НИ НАТРЕСОХТЕ КИРЧО И КОКОРЧО И НАРУШИХТЕ КОНСТИТУЦИЯТА ТАКА.СПЕЧЕЛИХТЕ ОЩЕ 5Г.НА ТАЗИ ХРАНИЛКА ПЛЮЕХТЕ БОРИСОВ,А НАРОДА ДА СЕ ОПРАВЯ КАКТО МОЖЕ..............ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ЗА ЕДНА ТАКАВА ИНСТИТУЦИЯ.в друга държава подобно нещо като се случи се подава оставка,това е мъжко поведение ,но............
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите най на края върнаха мандата - сега нещата са във ваши ръце , мислете за кого гласувате Октомври! За съжаление избора пак е измежду най-малкото зло, но поне него изберете .
84
0
 
8
 
! Отговори
наистина жалко преди 1 година
Аз си мислех че пагоните не могат да бъдат намерени, подарени, купени или откраднати. Заблуждавах се че пагоните трябва да бъдат заслужени.
83
7
 
5
 
! Отговори
хаххаахах преди 1 година
идат още 7 танкера. къде е хаоса другарю?
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15 000 лв е заплатата на Румен Радев като президент.
81
3
 
7
 
! Отговори
МОДЕЛЪТ РАДЕВ преди 1 година
НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СИ- 710ЛВ ИМАШ 10 Г СТАЖ ЧИСТА ЗАПЛАТА- 606ЛВ, ОТ ТЯХ ЗАДЕЛЯШ 500 ЛВ ЗА ХРАНА, С ИНФЛАЦИЯ ОТ 35/40%НА ХРАНИ НАКРАЯ МЯТАШ 212/242 ЛВ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА- НО ТЕ МИСЛЯТ ЗА БЕДНИТЕ
80
4
 
15
 
! Отговори
МОДЕЛЪТ РАДЕВ преди 1 година
НАПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА ОЛИГАРСИТЕ И СМАЧКА НАРОДА СИ...
79
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е изключително *** и долен човек, който донесе само разруха на българия, подпомаган от протежето си Кирчо. Не съм вярвал, че след Борисов ще видя по-лош държавник, но явно отдавна копаем дъното. Позорно е военен, който би следвало да бъде човек на честта да бъде такъв *** и подлец. Радев е най големият позор в бълрската политика през последните 10г. Дори задмина недоразумението Славчо
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се пенсионира остави ВВС В РАЗРУХА!НОООО БЕШЕ УСПЯЛ ДА СЕ СДОБИЕ СЪС СЛУЖЕБНИ АПАРТАМЕТ НА НИСКИ ЦЕНИ!ПРОДАДЕН НА ВИСОКА И ЛЮБОВНИЦА НА ДВЕ ЗАПЛАТИ И ЗА НЕЯ АПАРТАМЕНТ! СЕГА НЯМА КОЙ ДА ИЗНЕСЕ ДОННИ ЗА КОЛКО МИЛИОНА СМЕ РЕМОНТИРАЛИ СТАРИТЕ САМОЛЕТИ И ЗАЩО НЕ СМЕ КУПИЛИ НОВИ !СЪВМЕСТИМИ С НАТО?КОЛКО Е БИЛ ЗАСТРАШЕН ЖИВОТА НА ПЕРСОНАЛА ЗАРАДИ ЛИПСА НА ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ?ТОЗИ НЕКАДЪРНИК СЕГА СЕ ПРАВИ НА КРИТИКАР?КОЙ ДОКАРА НЕКАДЪРНИЦИ и наруши конституцията и съсипа БСП ?РАДЕВ НОСИ РАЗРУХА
77
1
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Здравей Баджо,здрасти Баджо ами идвам да ти върна мандата,не можах да събера нужната бройка.Ех Баджо Деса много ми е говорила за тебе и затуй ти го връчих , но не се отчайвай Баджо другия път може да успееш. И когато микрофоните биват изключени:тъй ти се пада твойта мама
76
1
 
9
 
! Отговори
Не е толко трудно... преди 1 година
Важното е да има боПец с чесънче... кисело зелце, една консерва копърка и едно варено яйце и нема се плашите. Ама и полвин ока червено вино ше да е нужно за благополучие и блаженство.
75
3
 
23
 
! Отговори
гост преди 1 година
добре, че падна това продажно правителство, Киро и авария от АЕЦ искаше да ни докара
74
2
 
13
 
! Отговори
ПАК СЕ ОС-АМЕ НАКРАЯ преди 1 година
АЛО МАДЖО, ЩО *** ДАВАТ ДИРЕТНО ПО ТЕЛЕВИЗОРА БЕ? МИРЧЕВ ПАК НЕ Е ИЗКЛЮЧИЛ МИКРОФОНИТЕ! РАБОТИ ЗА ГЕРБ!
73
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В следващия парламент, който чертае червени линии ,ще излезе на червено както стана сега. Думата мафия да бъде забравена, защото в БГ мафия няма. Ако имаше много от тия дето я споменават щяха да се озоват от неправилната страна на тревата.
72
4
 
17
 
! Отговори
Невинно детенце преди 1 година
Мамо, защо унгарците си имат газ, а ние си нямаме?
71
4
 
15
 
! Отговори
Радев, носи службата преди 1 година
Генерал Радев да не се прави на генералния секретар Горбачов. Да спре да се жалва като Белязания какво наследство са му оставили, а да се стегне и без хленч да пристъпи към съставянето на поредния свой служебен кабинет.
70
4
 
21
 
! Отговори
Ало, Маджо? преди 1 година
Христо Иванов - Ало, Маджо, записаха ме!