Екатерина Михайлова: Този парламент трябваше да научи един урок

Има очаквания за коалиция
29 юли 2022 18:38, Росен Стойчев
14
Екатерина Михайлова: Този парламент трябваше да научи един урок
Снимка: БГНЕС

"Едно и едно не прави две в политиката, но понякога пък събирането може да създаде ентусиазъм".  

Това каза пред БНР проф. Екатерина Михайлова, преподавател по конституционно право, бивш заместник-председател на Народното събрание, дългогодишен политик.

Според нея е важно коя ще първата политическа сила на изборите, но ако никой не желае да създаде с нея общо управление, това първото място не помага:

"Ясно е, че ще има коалиция, ясно е, че бъде много трудна.

Още по темата
Важно е сега политическите субекти не само да ни дадат заявките си какво ще ни предложат, за да можем да избираме, но и да ни предложат с кога ще го правят".

"Голямото дясно обединение не знам как точно ще се получи, защото кой как се идентифицира в политическото пространство е нещо, което е отворено като въпрос. Не съм сигурна, че тези заявки, които чуваме за обединение, всички са в дясното политическо пространство", коментира тя.

По думите ѝ урокът, който не само този парламент, а други преди него не са научили, е, че стабилното законодателство изисква предварително свършена много работа и обществени обсъждания, оценка за въздействие:

"Това е сложна дейност и политическа, и експертна. Законодателството е политическа работа, но изисква и солидни познания. ... Да не се пускат в обръщение едни проекти за закони само за политическа пропаганда, а да са негодни и да трябва да се преработват на един или на друг етап", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЪРКЪРИНА МЪКАЙЛОВА - ПРАЗНИТЕ ИЛЮЗИИ...
7
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До мдааатвоят борисов е пътник,ако не го отнесете на изборите...Свободният Свят ще го направи,да си приготви самолет и...да обаче божков го чака...има стотици възможности,налагат ви го от пАсолството на раша ...и изненадващо от...ЕНП на вебер...да да вебер работи с мафиотски структори...от времето на юнкер-меркел...и вижте до къде доведоха ЕС...Германия зависима...невиждан позор...само факти...ще става интересно!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екатерино,м влезте и изметете комунистите на Крадев!!!
5
3
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
трябваше да научат урока че всички срещу Борисов няма да им донесе нищо хубаво , дано сега го научиха . хайде сега в редичка и да му целуват ръка че беше толко търпелив към тях .
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малииии.... Щом и костовската мумия са я върнали от оня свят да дрънка небивалици, значи раЛтата е сериозна!!! Кой И плаща на тая, че да се появи на фронта след 20годинки?!?! Ако съживите и Цоша Драгойчева ще ви призная...
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката ще си остане само с 2 те къщи, защото няма да му дадем пари за 3-та.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом има риби които кълват на голата кука на копейката, работите не отиват на добре. От НАТО и ЕС не може да излезем, това трябва да ви е пределно ясно.
1
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Важното е да излезем от ЕС и НАТО!