Кой ще е следващият служебен премиер на страната?

Спрягат се имената на няколко души
29 юли 2022 07:38, Елка Василева
44
Кой ще е следващият служебен премиер на страната?
Снимка: архив, БГНЕС

С подписването на указа за разпускане на Народното събрание президентът Румен Радев трябва да издаде и указ за създаване на нов служебен кабинет.

Още по темата
Спряганите имена за поста служебен министър-председател са няколко според БНТ.

Това на Гълъб Донев - социален министър в предишни 2 служебни правителства на Румен Радев и настоящ секретар на президента.

Конституционният съдия Емилия Друмева е друго име, което се обсъжда в публичното пространство. Сега тя е съветник на президента Румен Радев.

Дипломатът Марин Райков също е сред спряганите за премиер в служебния кабинет. Райков е посланик на страната ни в Лондон. Той вече е бил служебен премиер в кабинет на Росен Плевнелив през 2013 година, бил е и заместник-министър на външните работи в няколко правителства.

Друг вероятен служебен премиер е Даниел Вълчев - в момента той е начело на Юридическия факултет в Софийския университет, бивш вицепремиер и министър на образованието в правителството на Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
6
 
! Отговори
Реалност в България преди 1 година
Мафиота Юлиян Борисов Георгиев от Перник издава заповеди от името на Главният Прокурор Иван Гешев на прости(корумпирани) полицаи от Перник, Бобов дол, Дупница да изтезават(сготвят) Българи които не се харесва ли на Психопат Иван Стоименов Гешев! !
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мозьчетата на пр0ст0т0 стадо успешно бяха промити от бавно и мазноговорещия шофьор на самолет, че го е грижа за тях
2
3
 
8
 
! Отговори
Калин Георгиев **** преди 1 година
МВР Дупница прикрива Психично болният полицай Емил Димитров от Бобов дол, лицето Димитров взима подкупи за да "сготвя" неудобни на ПП ГЕРБ!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ушатия кремълски параШУТист успешно назначи *** за премиер и срина редовното правителство за да управлява той еднолично както Путин Русия