Кой кой е в служебният кабинет на Румен Радев?

Вижте биографиите на всички министри
Обновена: 1 авг 2022 20:50 | 1 авг 2022 13:46, Красимир Ангелов
218

Гълъб Спасов Донев - служебен министър-председател на Република България.

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по „Финанси“ в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира „Бизнес и мениджмънт“ в УНСС.  От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”. От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това, са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.

Заема поста служебен министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 г. От май до декември 2021 г. Гълъб Донев е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Назначен е за секретар по социални политики и здравеопазване на президента на Република България с указ № 120 от 9 май 2017г. Във втория мандат на президента Румен Радев е назначен за секретар по социални политики и здравеопазване с указ № 19 от 22 януари 2022 г. Преназначен е на длъжността секретар по демография и социални политики с указ № 97 от 30 март 2022 г.

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочи и избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

Още по темата
С друг свой указ президентът Румен Радев назначи служебно правителство от 2 август 2022 г.

Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

Вижте кои са министрите в кабинета на Румен Радев и техните кратки биографии в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
5
 
! Отговори
gele преди 1 година
тоя гълъб кацна за зам председател по времето на герберите. Какъв е вълк или агне?
128
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя здравния с ужасната фамилия да внимава в картинката с пЛандемията. Верно, че Пирогов активно участваха в измамата, но тя излезе наяве. Според мен трябва да лежи в затвора за лъжа и измама с пари.
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазните, втора серия. *** и татковци, ги бутат доживотно. Егати кариеристите. Дали и спалните им помагат, да се справят децата.
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите родината изграждат, консомолците след тях градят... Всички завършили в западна Европа и Америка. Гениални деца, на гениални родители. Смях голям.
125
1
 
19
 
! Отговори
Ивелина преди 1 година
Този противен мазник Явор Гечев пак ли го активираха! Няма такова некомпетентно и лъстиво недоразумение, което на 40 години майка му го бута да взема шестици, в случая ресто по осъществени услуги. Толкова ли нямате доблестта веднъж да предложите някои от образованите, мислещи, реализирали се самостоятелно хора в държавата, ами все ни навирате тези блюдолизци без грам самоуважение, които драпат по стените на институциите с мръсни нокти да стигнат до заплата и комисион?
124
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номрално от сащ да излизат само русофили - виждат разпада от първо лице
123
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунист, русофил, комунист, русофил...
122
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов беше уволнен от като шеф на борда на ВМЗ-Сопот в началото на юни 2022г. от тогавашния вицепремиер Корнелия Нинова.Стоянов се закани да съди Нинова. Скандалът прерастна в настояване на Стоянов Нинова да каже истинските причини за уволнението му. Корнелия Нинова сън няма да я хване през следващите 3 месеца.
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заспали, послушни физиономии
120
0
 
3
 
! Отговори
до до зАз преди 1 година
Трудно! Хората са силно разочаровани... Много ниско електорално участие, направо "бойкот"... Твърдият електорат на Винету е въодушавен, Есента е периода когато електората на ДПС е най-активен, летният туристически сезон в Тр свършва. Да бъдем релисти! Уви, какво искаме е едно, каква е реалноста е съвсем друго!
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах прогрес има кадрите са на ниво айде Мозамбик ще му дишаме прахта, остана само и генетиката да си осефем със западните политики, тва не е България вече а някакво чу. чело и всеки не с манталитет на еднодневка го знае
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази на екология от 17 години работила в министерството на екологията - нищо чудно че природата ни прилича на kenef
117
7
 
6
 
! Отговори
рН преди 1 година
Електората е силно разочарован от така наречените "Партии на промяната", а БСП просто се срина! Кой остава? Герб и ДПС! Е, Радко П.ратко, какво донесе "промяната ти", ай??? Вместо плавна и еволюционна промяна в политическото статукво, ти вкара Бг в дълбока политическа криза и хаос. Колкото и да не ми се иска, но единствената ни надежда е Винету да спечели тотално, за да състави самостоятелно правителство и политическият Еволюционен процес да се върне в руслото си!
116
6
 
3
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ А за Мата Хари?
115
1
 
8
 
! Отговори
Краси преди 1 година
За др.Донев сте "пропуснали",че е учил за ЗКПЧ/заместник командир по политическата част/!Те/ЗКПЧ-та/ бяха очите и ушите на БКП в армията.Слухтяха и доносничеха,ако чуеха от някой лоша дума за Партията!
114
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До зАз ГЕРБ докато е с Бойко, няма как да управлява. Така че - забрави. ПП и ДБ, там е решението и геополитически и логически. Друго няма как да има.
113
6
 
2
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
И месо имаше и турците се върнаха. Бая послъгваш. А Путин не е чувал за теб.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на енергетиката е сложен последна дупка на кавала в снимчиците - завършил в комифорния. Според вас дали ще преговаря с Газпром или ще чака танкери от залязващата империя по нашото черноморие?
111
0
 
4
 
! Отговори
благодаря преди 1 година
Добре, че ни спестиха онзи мегаломан Асен Личев, дето президента го извади от нафталина, а той му се из плю!!!
110
2
 
4
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Няма никакво значение "Кой, кой е?" в служебното правителство, за два месеца ще продължът да я карат по "инерция". Изборите ще определят състава на Парламента, а парламенто - Правителството. Кирчо Т.П.Т няма да повтори отминалия резултат, "Има ли Такава Партия" най-вероятно ще е "Аут", но дори и да влезе в новия парламент ще е на "косъм", ДБ.л. и те с по-нисък процент, а БСП ще трябва да черпят при 8%. Пита се с колко ще победи Герб, а ДПС ще бъде ли втора партия след тях?