Боян Чуков: Преговори с "Газпром" за справяне с кризата

Българската армия се намира в окаяно положение, смята анализаторът
60

Президентът Румен Радев постави пред новия служебен кабинет няколко основни цели. Какви ще бъдат предизвикателствата пред новия кабинет на фона на ситуацията в международен план?

"Президентът е абсолютно прав, тъй като му е ясно, че геостратегическата среда, в която се намираме в момента, много бързо се радикализира. Ние трябва да се адаптираме към нея много бързо, без да се позоваваме на документи преди години. Тази среда може да ни изиграе много лоша шега по отношение на социално-икономическата обстановка в страна - ще доведе до изключително тежки дни за нашия народ", заяви международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков в ефира на "България сутрин".

Според него има само един вариант за справяне с енергийната криза у нас - подновяване на преговорите с "Газпром", с цел да бъдат "минимизирани щетите, които нанесе предишното правителство".

Още по темата
По думите му, когато става дума за българската армия, президентът е напълно прав.

"Българската армия се намира в окаяно положение. Разполагаме със самолети зад океана, които са само на чертеж, а искаме да си поръчаме и други след тях", подчерта той.

Чуков е на мнение, че има реален риск за националната сигурност на страната. По думите му другият проблем, който стои пред България, е, че страната все още няма свое собствено стратегическо разузнаване, даваща достатъчно добра и аналитична продукция на ръководството на държавата, така че да можем да се адаптираме предварително към това, което ни очаква.

Чуков коментира и посещението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ при турския президент Реджеп Ердоган.

"Турция има стратегия от повече от 10 години да се превърне в енергиен хъб. Тя съвсем целенасочено и методично прекарваше всички тръби, които можеха да минат през нея. В същото време се оказа, че всички тръби, които трябваше да минат през България, са силно нерентабилни", поясни анализаторът за Bulgaria ON AIR.

Чуков направи обобщение и на въпроса за присъединяването на Северна Македония към ЕС.

"Ходът на България е да седне на трибуната и да гледа какво става долу. Нямаме лостове, с които да се опитваме да налагаме своите национални интереси. Заради това бившият премиер Кирил Петков беше обвинен от много политически лидери в България, че е извършил национално предателство", заключи той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
18
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдааа, според КГБ-истите Б.Чуков, Т.Ерменков и В.Енчев няма друга газ на света освен тази на психопата путин :))))))))))))))))))))))))))))))))
27
17
 
17
 
! Отговори
Истински българин преди 1 година
До 27. Не искаме мнението на руски българи, съветски ***. Ако не ти е ясен смисълът "свободен" хващай влака за Масква.
26
15
 
18
 
! Отговори
сина преди 1 година
Вчера гледах предаването на МВР от Рашков на новия - улегнали хора, с нормална визия, с нормален членоразделен и последователен словоред! Абе, върви им мисълта, като говорят. Само като се замисля за кирчо /тоя, от който се отървахме - продажника американски/ как само не може да приказва, се чудя - аджаба, защо го избрахме, какво очаквахме от него - та той е едно недоносче. ПС. В никакъв случай не казвам, че буци от Банкя е по-добър!!!
25
18
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Четирите хиляди от посолството са преведени и Боян Чуков се активизира.
24
16
 
20
 
! Отговори
сина преди 1 година
..."подновяване на преговорите с "Газпром", с цел да бъдат "минимизирани щетите, които нанесе предишното правителство" - това е истина, която не може да се отрече от никой експерт, само от тези приближени до фондация америка за България!
23
17
 
20
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
А бе стига сте го лансирали този руски чук.
22
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биография на Боян Чуков:1982 - 1983 разузнавателна школа на КГБ в Москва.Мисля, че няма нужда от коментар. 1984 г. е изведен в задгранична резидентура в Париж под прикритието на 3-ти секретар в посолството на НРБ във Франция. Това също може да ви помогне да си обясните защо руските дипломати ги гонят като агенти.
21
15
 
20
 
! Отговори
мара белчева преди 1 година
Хайде спрете ги каните тези кагебейски копейкаджии навсякъде. Какъв е смисълът да преговаря с някой, който вече не е спазил уговорено? Ако си поръчаш сирене и не ти го доставят, не ходиш да им се молиш да ти го доставят при по неизгодни условия. С договор или без рушия пак ще спре газа под някакъв претекст. Трябва да си невменяем да не ти е ясно.
20
12
 
18
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Как ще преговаряш с терорист бе, Чуков?! *** си като името ти, руски из-ме-кяр! Нали утре ще дойдат за тебе да ти праснат сфин-ктера ако сега не ги смачкаме, Мал+оумник!
19
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора с еднакъв речник (копейка, раша, опорка) са зомбита, без мисловна дейност и с трансплантирани мнения.
18
12
 
16
 
! Отговори
Швейк преди 1 година
Поредната копейка се изказа неподготвено!
17
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господина сега ще обиколи всички ТВ с новите опорки спуснати от раша
16
16
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не ми харесва като анализатор!70 годишен пенсионер, никой не му се връзва!За съжаление Русия отново е заложила на куц кон :(
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се плюем по фарумите, може да ни стопли малко през зимата, но няма де е достатъчно да я изкараме!
14
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Чук и Гек...........Аре къш бре, руски! ЮП си го заврете в ГЗ.
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боян Чуков Сърпов
12
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуков е безсилен пред звъна на копейки. Застава на момента в поза Г.
11
5
 
9
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Имате ли директна тръба от Русия до България - нямате!? не ми говорете повече за независимост и диверсификация! Изправил се Рамадан Аталай и нещо говори против посредниците в доставките!? Какъв по голям посредник от това, да няма Южен поток, а да мине през Турция, за което и ДПС се постара! Местан говореше, че трябва да се строи, но по ,,европейските изисквания"! И по европейски тръбата отиде в Турция. Миша даржава, загубена работа!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бацко като човек седял на два стола, казал на Вучич, че ще му е трудно да уседи на три. Добре казано, но означава ли това, чеглавата на Бацко е увряла? Не мисля.
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ ГОВОРИТ МАСКВА !