Еленко Божков: Под въпрос са доставките на газ за последните три месеца

Две министерства се заемат с оздравителен план за "Булгаргаз"
5 авг 2022 10:21, Петя Славова
21
Еленко Божков: Под въпрос са доставките на газ за последните три месеца
Снимка: БГНЕС

Започна работата на служебното правителство по справяне с енергийната криза. Две министерства се заемат със създаването на оздравителен план за "Булгаргаз".

Още по темата

Целта е дружеството да има възможност да плаща необходимите количества природен газ.  Заради газовата криза в страната, служебното правителство обяви, че още през следващата седмица ще бъде обявен търг за краткосрочни доставки на втечнен газ. България разполага със запаси от синьо гориво до края на месец септември.

Очаква се и решение на служебното правителство по казуса с вече договорените количества от кабинета „Петков”, а срокът е 19 август. Пред Нова тв служебният зам.-министър на енергетиката и представител на кризисния щаб Еленко Божков заяви, че една от целите на търга е хипотетично заместване на количествата от 7-те танкера.

По думите на Божков доставките за България до месец септември тази година са уредени, но под въпрос са следващите три месеца. "Има един дефицит - 1/3 не ни достига от това, което ни трябва – и със седемте танкера, и с азерския газ. Трябва да намерим за тези три месеца допълнителни количества и затова се обявява този търг", обясни заместник-министъра на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Путинофили преди 1 година
Гълъб Радев искат връщането на руската корупционна схема за газта!
20
4
 
4
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
е нали киро беше уредил газ и четири пъти по евтин , кво стаа ся ?! нали остави държавата подредена и усигурена ? абе къде е асенчу ?
19
0
 
5
 
! Отговори
ПЕШО7 преди 1 година
Този терорист защо не е в затвора?
18
4
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 5,8. Няма да ви се отвори парашутът с тази кремълската пропаганда. Газпром е политически рекетьор в ръцете на оня московски сатрап.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Кирил Петров остави просто един хаос и креза след себе с и кега да се оправяме и им сърбаме чорбата дето надробиха!
16
2
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Ужас, Еленко Шалтера ли ще ни оправя в кризата?
15
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Еленко Божков: "Говорить Москва".... Ай бегай от тука бре, чемшир руски!
14
8
 
3
 
! Отговори
Прост Европеид преди 1 година
Аз вярвам на Кирил Петков с харвардското му образование и евроатлантическите му ценности и сделката му за оптимализация на газовите резерви в Чирен.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЖКО БЕЖКО, ЗАЩО ВСЯВАШ МАСОВА ПАНИКА?
12
12
 
4
 
! Отговори
Ъхъъъ преди 1 година
Да не се окаче че загубите на Булгаргаз са заради ТЕЦ София а ?манипулаторите от ГЕРБ-ДПС-Радев-ИТН-Възраждане работят на пълна пара, долни комунистически ....
11
9
 
12
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Веднага се нагъзете към Русия за газ!Руският газ - най-качествения в света!Въртят -сучат все натам гледат да ни завъртят!Брей!
10
10
 
9
 
! Отговори
Еленко Метробожков преди 1 година
Казахте, че ПП били дъното. Сигурни ли сте, че те бяха дъното?!?! Като гледам какво се случва в момента ми се струва, че намерихме ново дъно, не мислите ли?
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този от месеци лобира за Газпром. Уж протестър, но отровен двойник който търси да захлеби. Тая истерия около газа е чисто политическа. Ние сме малък консуматор на газ, точно поради високите цени на Газпром през годините. Не е проблем да се снабдим от други търговци, цената няма да е много по различна. Да припомня колко химически завод затвориха преди години ( Химко Враца и други) заради нерентабилност при тези цени на Газ от любимия на всички наведени *** Газпром.
8
14
 
10
 
! Отговори
Не се преди 1 година
ли подновят договорите с Газпром ни чака катастрофа! Това даже и за най-глупавите симпатизанти на ПП трябва да е ясно!
7
2
 
15
 
! Отговори
този Еленко преди 1 година
Този Еленко май беше откачлката който спря захранването в метрото щото бил протестър, та щеше да изтрепе хората
6
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
Тоя , главестия със селския перчем , няма ли да млъкне най-сетне ?!!
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да се извини на Русия ако иска да има газ през зимата.
4
1
 
19
 
! Отговори
Еленко, преди 1 година
Бягай да спираш тока е метрото.Икономии трябват.Този атентатор вместо да е в затвора Радев го направи зам.министър.П
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте им експертите, вижте Еленко цял живот комунист,цял живот за Газпром ,цял живот за него да си патриот е да защитава Москва и да предава България! Ей това са експертите на льотчика и Решетников, за това България ще закъсва и ще е на последно място в ЕС ,защото тези хора на мислят за България, а за Масква.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еленко Божков е властимащ, мисля че трябва да запалим Кремълството на Дондуков 2, да направим гангбанг на Фигуранта и после да започнем постъпки за премахване на президентската институция. По-добре да станем монархия с парламент както останалата част от Европа.