Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете

Двете се "сблъскаха" в социалните мрежи за газовата криза
10 авг 2022 11:37, Александър Попов
234
Лена на Десислава дума: По комплексите на тема газ ще ги познаете
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова отвърна на ехидния пост на Десислава Атанасова, в който "острието" на ГЕРБ иронизира как имало газ "още от Джулай морнинг".

"Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
12
 
27
 
! Отговори
Бай Тозззз преди 1 година
Добре, че Ботев, Левски и останалите възрожденци са в черната земя. Ако бяха живели в сегашните времена, вероятно сами щаха да сложат край на животите си, гледайки такива продажници като Лена, Кирето, Кокорчо и сите останали политици. То бива, бива слугинаж, но да продаваш народа си в името на неккъф продиктуван ти идеал...., все Путин да ти е виновен, все другите да са криви, е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Някой беше казал, че Борисов и Петкова са едно и също, само дето Петков има образование. Верно е
116
4
 
25
 
! Отговори
Гуг-лена на райски преди 1 година
газ ли е или същото бело като зеленски взема?!?
115
5
 
24
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КАКТО ПИСАХ СУТРИНТА /21/ "ВСИЧКО ТАЙНО СТАВА ЯВНО" И БКП/ГЕРБ/ ИЗВАДИХА РИЗКИТЕ (КИРЛИВИТЕ) НА КИРЧО И АСЕНЧО И ВЕЧЕ ГИ РАЗМАХВАТ - ЛЕНЧЕ ПАЛАВО ЛЕНЧЕ, ТЯ ЛЪЖАТА Е КАТО ТОРОТУТКАТА ЛЕНЧЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО (ЗАВИСИ КОЛКО Е МАЙСТОРКА) ТРЯБВА ДА ПРЕГЛЪТНЕШ И ПОСЛЕ ДА СИ ИЗБЪРШЕШ УСТИЧКАТА И РЪЧИЧКАТА.
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тридесет години едни взимат гориво без фактури и други документи от Лукойл. Казано кратко на черно. Други си купуват от ОМВ. На светло Стандарта на живот им е еднакъв. Сметна палата и НАП мижат.
113
3
 
25
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Ох милата, как бърка думата газ, трябва да е с ъ. Тя само от това разбира и оъ чушката на Кирил
112
2
 
20
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Въхх това лъжливо, изневеряващо чудо ако дойде в Ямбол снаха, се изнасям в турско. Такъффффф срам не мога да понеса. Не знам как Мирослав Иванов ме понася. Че и то вече четвърта година го понася..... мъка, мъка.
111
2
 
22
 
! Отговори
Иво преди 1 година
абе тая нема ли кой да и го сложи, да се разкара, и да спре да кряка. Киро де е , да си свърши работата, поне затва сигурно го бива.
110
4
 
29
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Тези не престанаха да бълват лъжи. Голяма диверсификация. И до настоящия момент внасят газ 1/3 от Азърбейджан и 2/3 от Русия. Само цената където ни излиза двойно. А що се отнася до газовата връзка само дето проспаха 2 години 2021 и2022г. Както върви и до края на годината няма да тръгне.
109
3
 
27
 
! Отговори
На ринга преди 1 година
КурвоЛена срещу генералДеса, ще е интересно
108
12
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Кога лъже десата - ВИНАГИ !!!
107
3
 
14
 
! Отговори
До Тихомир преди 1 година
Абе, Тихомире, на каква цена идвал газа? Ами на четири пъти по-ниска, колко пъти да ти го казва ЛенчИтУ?
106
4
 
33
 
! Отговори
Нема кинти преди 1 година
На тая защо й се дава ефир! Не стигнаха ли 7 месеца за оценка на умствения багаж и морала?
105
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапетката мисли основно с мястото от където започват краката и.
104
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е ниско нивото на платените коментари. Личи си от пръв поглед кои са. 90% от всички са. И са с дивашки примитивен изказ и качество на информацията им. Безпардонен Бойко и бруталните му ***! Дано никога не докопат пак властта, най-добрия параван на ДПС!
103
8
 
31
 
! Отговори
бля-бля преди 1 година
Петков , Ленчето и котилото им са доказателство че простотията с дипломите не се прикрива.
102
4
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Лено, при вас газа поскъпна с 90%. И имаш очи да говориш че и се хвалиш. Вие сте y т a й к и!
101
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божи колко лъжи!Кризата не е, че няма газ сега! Проблема е че е 60% по скъп!! Какво си прави, че не разбира?Освен това до края на годината може и да няма, защото слотовете на пристанищата в Гърция са запазени!А и газа не го спря Газпром, Кирето отказа да плаща!
100
4
 
35
 
! Отговори
Ех, Ленче преди 1 година
Ех, Ленче, Ленче.... Създаваше впечатление на интелигентна жена.... докато не си отвори устата и не се разбра, че това НЕ Е така....
99
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагла лъжкиня!
98
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изключително жалка жена