Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него

Двамата разочаровали младите и образованите
271
Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него
Снимка: БГНЕС

Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една точка на търпение както сред обществото, така и в мнозинството в Народното събрание и се получи така, че падна първото правителство от власт с вот на недоверие след като една от партиите в коалицията отказа да бъде част от мнозинството и нормално се стигна до предсрочни избори. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

"За първи път в най-новата история на България, а и преди това имаше толкова сложна коалиция от четири партии, които наистина са много различни. И това, което предлагат на обществото като политики, и като убеждения, дори и като идеология, макар че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази сложност на коалицията в едно кризисно време очевидно предизвикваше и тези съмнения и за съжаление, те се оправдаха", посочи Йотова.

Още по темата

"И Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади хора с претенции за сериозно образование, свежи идеи и нов поглед. Всичко това е чудесна предпоставка за много сериозен успех. Президентът има само една "вина" - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу президента, вместо да потърсят съюз. И сега изведнъж разочарованието у нас, българските граждани, е това, че те разочароваха младите и образованите", настоя Йотова. 

Лично тя е смятала, че тази коалиция ще се задържи, защото споразуменията бяха подписани с "Продължаваме Промяната", имаше категорично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, реформи, които трябваше да бъдат направени.

"Сякаш в самото начало имаше много сериозно съгласие за това, какво трябва да извърши тази коалиция. Идването на ПП на власт беше с много сериозни очаквания от хората. След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е възможна тази промяна. И натоварени с много очаквания, разочарованието беше много бързо и от голямата любов, се получиха големите резерви в хората, включително и в мен", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова поясни, че бързината, с която са се опитали да правят реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следваха една след друга в България и като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда.

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ОТ 2 ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА ИНСТИТУЦИИТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ РУШАТ КРАДАТ ГРАБЯТ БЕЗНАКАЗАНО ЕДНИ КРАДЦИ СРЕЩУ ДРУГИ КРАДЦИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НАИСТИНА Е ПРОПАДНАЛА
30
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Да?
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бонго Бонго А ДА РАДЕВ ВДИГНА ЮМРУК СРЕЩУ МУТРИТЕ И ТОВА МУ БИЛО ВИНАТА.. Е ЗАТОВА БОЙКО ПОВЕЧЕ ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИ НИКОГА.
28
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и Василев застанаха срещу корупцията и Путин, а то значи и срещу Радев.
27
7
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Вината на Радев е, че ПРЕДАДЕ БЪЛГ.НАРОД.Че вдигна юмрук,когато хиляди бг умряха 37 хиляди бг...че вдигна тока 7 пъти, горивото 3 пъти, храната 10 пъти за 1.5 г. 13 МЛРДА заеми и сега Янев като дойде пак Радев ще участва още 13 МЛРДА...Това е човекът минзухар по природа.
26
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунистите реват, значи ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКАТА АГЕНТУРА ПРОТИВ ПРОМЯНАТА!
24
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
До СТРАНДЖАТА ПЕНСИОНЕРИ, ПЕНСИОНЕРИ НА ЧЕЛАТА СЪС ЗВЕЗДИ, ЗАПАДА ТАКА ВИ ОШАМАРИ, ЧЕ ВИДЯХТЕ, ЧЕ ВИДЯХТЕ ПО ПЛАДНЕ ЗВЕЗДИ...
23
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и Василев се обърнаха срещу корупцията и срещу Путин.Ако това е Радев,значи и срещу него са се обърнали.Радев е явен и нескрит Путинист(фашист).
22
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е, Президента ги създаде от нищото, Президента ги оформи като политици, Президента ги израсти и им даде шанс да направят нещо добро и стойностно. Все едно собствените ти деца да ти забият нож в гърба. Трябва да се кланят доземи от благодарност в присъствието на Президента.
21
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Премиер, разбира се трябваше да стане Стефан Янев за да направи едно национално поделение от фатамаци, а опозицията едно райнонно управление от милиционери... а отстрани едно социалистическо ТКЗС, и понатам турците на баира ДПС...
20
4
 
5
 
! Отговори
пенсионерката преди 1 година
До СТРАНДЖАТА алоооо, в кои години живееш бре, ония пенсионери измреха , че си останеш неграмотендо тук е твоето развитие и ще заприличаш на киречо и на кокорчо ако не си и от тях
19
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ СА ХОРА КОИТО ЖИВЕЯТ В ЪНДЪРГРАУНД НА КОСТУРИЦА. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?
18
6
 
16
 
! Отговори
Вината преди 1 година
На Радев е,че е избран от Решетников, че подкрепя заробването ни от Газпром, че се противопостави на това да помагаме на жертвата и така подкрепя всъщност агресорът.Вината му е, че е унизително за една независима държава да коленичи пред един сатрап и убиец ,като путин, мотивирайки се само с това,че е опасно. Ако беше опасно да си против лъжата нямаше да има Левски и БОТЕВ С КОИТО ТОЛКОВА ОБИЧА ДА СЕ КИЧАТ ТЕЗИ ЛЪЖЕПАТРИОТИ....радев, боросов, копейкин,нинова , каракачанов и янев.....
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото статукво се обедини за да спре промяната. Едни щяха да изчегъртват, а после гласуваха под строй и команда от кандидат-изчегъртаните. В чудо се видяха докато не дойде шансът с вота на недоверие. Но така само отложиха неизбежното. Комунизмът си отива- спете спокойно деца! Този път наистина!
16
4
 
11
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ЙОТОВА ЗНАЧИ ГЕРБ МНОГО УПРАВЛЯВАЛИ БИЛИ НЕЗНАМ КАКВИ СИ ЙОТОВА А НА ТЕБ ТИ СЕ ПОЛАГА ВТОРИ ЛУКСОЗЕН МАНДАТ И ТИ НЕ УПРАВЛЯВАШ МНОГО ЩОМ Е ЗА ТВОЯТ ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ МОЖЕ А РАДЕВ ДЕТО ЛАНСИРА ТЕЗИ РАЗРУШИТЕЛИ ДА ПИТАМ ЗА КАКЪВ СЕ Е ВЗЕЛ БЪЛГАРИЯ САБОТИРАХА ТЕЗИ БАЙДАНОВЦИ КРАХ ПРОПАДАНЕ И БЕЗНАКАЗАНО СИ ЖИВЕЕТЕ ЛУКСОЗНИЯТ ЖИВОТ В АФРИКАНСКА БЪЛГАРИЯ
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ! радев искаше янев, но няма шанс.
14
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само една!? , но огромна и непоправима. Дава шанс и на други некадърници да се настаняват на такива места от които зависи цялата държава.Съсипахте родината ми.Престъпници.Ще бъдете съдени.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По съществоАМА КИРЧО И КОКОРЧО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ, А ВИЕ ЩЕ ИМ МИРИШЕТЕ ЧОРАПИТЕ.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическите кланове винаги се скарват за порциите от разграбването на бедния народец.