Георг Георгиев: Няма друг такъв манипулатор като Нинова

Само за седмици забравила, че била вицепремиер
Обновена: 14 авг 2022 12:40 | 14 авг 2022 12:00, Камелия Цветанова
70
Георг Георгиев: Няма друг такъв манипулатор като Нинова

Да товариш българските граждани с високи сметки, лъжейки че си постигнал диверсификация и пробив в някакви отношения, означава че си се провалил, заяви пред БНТ лидерът на младежката организация на ГЕРБ и бивш заместник-министър на външните работи Георг Георгиев.

Той обвини лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и на БСП Корнелия Нинова в лъжи и лицемерно отношение към избирателите им.

"Няма друг такъв манипулатор, забравящ фактите и забравящ политическата си битност човек, от госпожа Нинова. Тя само за няколко седмици получи амнезия, забрави, че е била вицепремиер и министър на икономиката. Забрави, че нейното правителство предизвика газовата криза и увеличи инфлацията - визирам това, че плащаме 4 пъти по-скъпо за газ, и имаме високи сметки за ток и в магазина. Обвинението към "Продължаваме промяната" е, че те не само систематично лъжат за напредъка по газовата връзка, но и ни казват, че тук вече тече газ. Ако ГЕРБ управляваше, тук щеше вече наистина да тече газ, а не от 1 октомври както каза министъра на енергетиката, да очакваме евентуално технически количества. Когато се лъже, трябва поне да разбереш какво лъжеш.", каза Георгиев в студиото на БНТ.

Той допълни, че в момента в България тече 100% руски газ, който страната ни е купила през посредници с 30% по-скъпо, а сега хората ще плащат с 60% повече за синьо гориво.

"Ние казваме - приемете законодателство, ще ви подкрепим. 100% се откажете от руския газ, ама наистина се откажете, а не чрез посредници да го вкарвате. Корабите - тези митични два танкера, които трябваше да дойдат и вече да са в България, те са първо разтоварени в Турция и в Гърция. Отново чрез посредници са продадени с поне 30% по-висока цена. Седемте кораба, които ни обеща Кирил Петков, от тях няма нито следа, нито знаем какво ще се случи. Аз сега мога да ви кажа, че съм договорил 70 танкера. Не 7, а 70 - трябва само да ги платите, разтоварите и пренесете към газопреносната ни мрежа", каза Георгиев.

Той отхвърли твърденията за колаборация между ГЕРБ и президента Румен Радев.

"През годините сме наблюдавали най-тежката размяна на политически реплики именно между Радев и Борисов, така че не виждам как и най-предубедения политик може да обвини ГЕРБ и президента в някакво колабориране и вмешателство. Когато говори разума, той има един език. Ако и с двете страни постигаш консенсус по очевидни теми като инфлация, непосилни цени, газова криза, задаваща се икономическа сила, какво имаш още повече да твърдиш? Това би означавало да наричаш черното бяло, да си Кирил Петков", каза той.

Георгиев допълни, че ГЕРБ се позиционира ясно като партия в център-дясно, която не изключва консерватизма.
Биха преговаряли с всяка формация, която има интерес да работи по заявените от тях 7 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Георг Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
7
 
! Отговори
Xaxa до 32 преди 1 година
И да допълня, че седемте точки са "законите", "конституцията" и вероюто на всички останали "партии" - Пп, Дб, БСП, ДПС, ИТН, така че нека тоя гербаджия се успокои - коалиция може да направи с всяка от тях.
26
9
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Тия седем точки за които говори тоя са:1. Послушание пред Козяк и Copoc; 2. Всякакви медико-фашистки мерки - къртене на пейки, КПП-та, "ваксини", пapцaли; 2. Бързо изпълняване на всякакви услуги и поръчки на глобалистите, стига да са добре платени - съсипване на цели отрасли като земеделие, хотелиерство, ресторантьорство; 3. Сключване на всякакви договори с евреите за източване на държавата - от електроцентрали до природни ресурси;4. Източване на язовири; 5. Крадене; 6.Лъжене; 7. Тормоз
25
9
 
33
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Много е точен в изказа. Лелята лъже непрекъснато. Много нагла женица. Не съм фен на ГЕРБ
24
0
 
28
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
кво е увеличилала бе шма. тарок. инфлацията вече го беше изяла това така наречено увеличение . и съвет , не ходи на бузлуджа да слушаш лъжи на които явно вярваш .
23
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е патологичен лъжец ,вече има опасност да не различава истина от лъжа ,да се освидетелства и затвори в лечебно заведение !
22
29
 
10
 
! Отговори
Ай бай преди 1 година
Драги ГеорГ.Министърът на Корнелий увеличи поне пенсиите.Нещо,което вие се въздържахте да правите повече от десетилетие..
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек,на когото родителите са изпуснали една буква от името е изпуснат.Ко туй Георг?!Това важи и за Корнелий Сула.Що за имена...
20
4
 
22
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Ромката Нинова прилага ромски номера - "Аз ни беше, аз боб ядеше...". Не може да се избяга от биологията.
19
6
 
9
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Браво Герги. И Пеевски навремето така тръгна, от младежката организация.
18
32
 
4
 
! Отговори
Инна преди 1 година
Напротив, Нинова е достоен и свестен човек и бих желала от сърце тя да е премиер!
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти да ви казвам,че какъвто и да е Бойко,при него беше най добре.Тези за много по зле от него.И като започнете да се изказвате,че ГЕРБ управлявали 12 години!Да,управляваха 12 години,и кога през тези 12 години беше по зле,отколкото при тези лъжци?Кога?Много сте заблудени.Затова помислете преди да гласувате.Никой освен ГЕРБ,няма да се справи.Слепи ли сте,какво ни причиняват
16
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб трябва да се позиционира към затвора!!
15
27
 
8
 
! Отговори
Георг, преди 1 година
Теб май те е яд,че Нинова е по-умна от теб?
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарката вече си подготви багажеца и скоро ще хваща автобуса за село Крушовица. Сигур о е разбрала че изпадна от каруцата. А щом е изпаднала от каруцата ще прави компания на Киро от Столипиново и на Кокорчо кьорчев. Ако не беше Слави да им бие дусптата още щаха да наглеят и да ни разправят приказки от 1001 нощ. Сринаха тотално икономиката. Фирми фалират поради липса на газ. Абе изобщо тези тримката ни върнаха в първи клас. Инфлацията изяде всичко. Пенсията ми се равнява на онази отпреди 20 год
13
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 Така е абсолютно! Радев подлъга и изигра всички! Сега му сърбаме попарата!
12
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено че има. Грипен Радев му викат.
11
10
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Ей, педерастче, махни и от името си, ще ти счупят краката
10
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кадър на заврян костов
9
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Томо биклето нема ли да се изкаже.
8
9
 
33
 
! Отговори
Вибратор преди 1 година
Нинова окончателно погреба БСП. Електората й от стари хора скоро няма да го има