Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

Според него се овладявали силовите структури в страната
15 авг 2022 08:35, Елка Василева
106
Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

„Въпросът за напусналите членове на БСП във Видин трябва да се зададе на двама политически инженери - Румен Радев и Бойко Борисов“. Това заяви пред bTV политологът Калоян Методиев.

Още по темата
Според него вътрешната опозиция на социалистите се ръководи от президента и от лидера на ГЕРБ, като крайната ѝ цел е свалянето на председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Единият си управлява „Възраждане“. Другият си прави една партия като Слави Трифонов. След това си прави ПП. Сега Стефан Янев“, допълни той.

„Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция и не само за нарушаване на Конституцията. От президентството се управлява Слави Трифонов. Денонощно се сменят хора. Такова нещо никога не се е правило. Отива се с готови списъци. Това, което се говори на тези министри, е, че 8 месеца ще управляват“, обясни политологът.

„Призовавам всички, които са привиквани, да оказват съпротива на служебния кабинет. Използвайте всички законови средства, за да спъвате това, което се случва в България - то е пълзящ военен преврат“, подчерта Методиев.

Той предупреди, че се овладяват силовите структури в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS От 1944та, до 1989та "българските военни" охраняваха режима на Комунистите. Факт.
68
2
 
28
 
! Отговори
SS преди 1 година
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ТОЯ ! В БГ ВОЕННИТЕ НЕ СА СПОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ НИЩО ДОРИ И СУВЕРИНИТЕТА НА СТРАНАТА НЕ МОГАТ ДА ОПАЗЯТ ! ТЕ МОГАТ ( и го правят вече 77 год ) САМО ДА ЯДЪТ И ПЪЛНЯТ ТОАЛЕТНАТА ! НИЩО ДРУГО !
67
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 "Говориш за руска намеса, но не даваш нито един факт за това." Вече дадох факт, но явно не си го проверил.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 И без "признанията" ти виждам за кого работиш, а на колко си години не интересува никого. Проблемът е ИЗЦЯЛО за теб: защото веднъж като си започнал да работиш за тях, пускане от хорото няма - цял живот ще си им роб, и когато вече не си им нужен, ще се оттърват от теб, но не по безболезнен за теб начин.
65
5
 
23
 
! Отговори
Ниновец преди 1 година
Щом този Ниновец реве, значи нещата вървят в правилна посока!
64
18
 
15
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 1 година
Важното е че украинската армия освободи Херсон. Руското командване напусна град Херсон в панически страх. Скоро Украйна ще изхвърли слабата руско-ислямска армия от цялата си окупирана земя. СЛАВА НА УКРАЙНА.
63
3
 
23
 
! Отговори
123 преди 1 година
Комунист и на снимка да го видиш пак трябва да го биеш.
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 "Нинчето много подцени Радев, мислеше, че ще го върти на каишка, оказа се твърдоглав генерала :)))" Ц, не е подценила Радев, а руснаците. Тя си мислеше, че руснаците вечно ще прокарват влиянието си чрез БСП, но не взе предвид, че поведението им се радикализира, и ще търсят още по-екстремни форми на контрол над България. Радев е новата форма на контрол, а целта е режим минимум като Вучич, но по-вероятно като Лукашенко.
61
2
 
11
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
Мдааа. БСП играха с години, за да може Радев да стане това, което е сега, и сега, когато ги подгони, решиха да търсят упование в демокрацията и нейните механизми, които те с години рутиха. Късно е. Да се моялт, че е останало още нещо от това, което така се мъчиха да съсипят, защото ако Радев успееш всичките, начело с Нинова, ги чака това, което е сполетятло ОФ партиите след като комунистите са взели властта. И ОФ то е помагало на комунистите, а после комунистите са ги избили/пратили в Белене.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЛО МАЛО ЕРЗАЦА С ИЗМИСЛЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА АСТРОНОМИЯ...
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинчето много подцени Радев, мислеше, че ще го върти на каишка, оказа се твърдоглав генерала :)))
58
10
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
На 17 години съм и работя за руснаците. Проблем?
57
4
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
До НеронДа, ще управлява;))), но така че, да покаже несъстоятелността на парламентаризма и необходимостта от монархизма;))) Иначе, на теория, всичко е наред, но се вижда, че парламентаризма в България е изчерпан, не просто идейно, но и откъм качествен човешки материал ;)))
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 Когато видя някой да се прави на ударен и да омаловажава дискусията за руската намеса в българските вътрешни политики, ми е ясно, че работи за руснаците. Даже и изразните ви средства са едни и същи. П.С. НЕ се опитвай с традиционните обиди. Те също са част от тази стандратна стратегия.
55
0
 
18
 
! Отговори
Нерон преди 1 година
Преврат ще има, ако няма избори, но избори ще има само след 48 дни! Който спечели изборите и състави коалиционно правителство той ще управлява, а не Радев!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия колконпъти подаденоставка? 2-3?
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този т.нар. политолог е време да мине на други колумбийски витамини или да си смени дилъра . Да се чудиш как е успял в такава малка статия толкоз много глynocmu да издрънка ! "Политически инженери" - смех у залата ...
52
7
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
В България се извършва преход от парламентаризъм към монархия. Първипят симптом за това бе Бойко;))) Той положи началото на правителствата, които не си изкарват мандата, а пък ние добавихме невъзможността да се създават стабилни такива. Така кораба на държавата се насочи към монархическото начало. Проблема в този преход е, че който е президент ще изпълни понятието "Самодържец", защото няма орган, институция и конституция, която да го санкционира за каквото и да е.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Пишеш "Откровенията на Решетников за Румен Радев и Корнелия Нинова" и гледаш как самия Решетников обсъжда ролята на Радев в това, което са запланували, както и разговорите му с Нинова по въпроса. Интересно е, че русофилите никога нищо не знаете, когато става дума за престъпленията и намесите на руснаците в политиката ни, при това директно. Я да видим, ТИ защо говориш, бе да знаеш.
50
9
 
16
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Факт е промяната на геополитическата ориентация на България чрез Радев. Гледаме към Русия с широко отворени очи. Утре може да ни издумкат с някоя друга ракета, под предтекст, че руското малцинство е подтискано! Ама 60% гласуваха за Радев, на дали са искали Лади от Русия и имоти в Сибир!