Шишков: Газовата връзка има разрешение за работа, отдъхнахме си

Започва дейност от 1 октомври
Обновена: 28 сеп 2022 12:39 | 28 сеп 2022 12:39, Росен Стойчев
69
Шишков: Газовата връзка има разрешение за работа, отдъхнахме си
Снимка: БГНЕС

Регионалният министър Иван Шишков обяви публично, че енергийната връзка с Гърция е получила Акт 16 и е готова за работа.

"Работихме със строителите. Успяхме да компенсираме всички забавяния. Успяхме обектът да бъде завършен. Помогнахме за съставяне на цялата документация.

Още по темата
Днес имаме разрешение за ползване на газовата връзка между България и Гърция.

Това, което направихме беше на два етапа. На първи етап искахме да имаме съоръжение, което да работи без проблеми. Днес мога да кажа, че пред вас рапортуваме с една от основните си задачи, а именно да осигурим работата на обекта.

Той ще бъде пуснат на първи. До тогава трябваше да гарантираме и протичането на газ. Благодаря на всички, с които заедно правихме проверките. Те бяха част от този екип, с който направихме така, че да финализираме нещата. Бях заедно с вас при тези проверки.

Всички се вълнувахме от начина, по който ще го завършим. Днес може да си отдъхнем и от първи той ще бъде пуснат.

Другата тема, за която ще говоря са предвидените средства за общините в България. Имаше няколко списъка, но в тях имаше недостатъчно коректни предложения.

Направихме критерии, ясни, точни и прозрачни. За всяка община има по един обект, по неин избор. Условие беше да има документация и разрешително за строеж.

От края на август бяха внесени предложенията от общините чрез Сдружението на общините. Водихме и допълнителни преговори, тъй като на места имаше непълна документация. Този списък днес е предложен и приет от Министерски съвет.

Единствено за община Карлово сме предложили два проекта.

Това, което имаше в бюджета е над 400 млн., предвидени за общините. За нас е много важно да подкрепяме общините в тези обекти. Инфраструктурата в България има нужда от финансиране, защото имаме нужда от голямо строителство. Постигнахме справедлив начин на финансиране. То ще дойде във втората половина на годината. Това, което направихме, беше възможното.  Ние ще гарантираме петдесет процента от средствата за тези обекти. Мога да кажа списъкът на общините е съгласно техните приоритети при много ясни критерии", обяви Шишков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ч.У.Ч.Е.Л.О
56
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Гласувайте за Бойко!..........Допотопно е любимото ти ***.
55
1
 
1
 
! Отговори
Гласувайте за Бойко! преди 1 година
Той ще построи допотопната АЕЦ Белене в земетръсната зона и още един Турски поток.
54
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Къде е оня резач на лентички , дето толкова години се мота с тая връзка?Сега се разбра че резача на лентички е строил "Турски поток" незаконно , без процедура , което говори че бая пара е чопнал!Ах гиди мутра недотрепана , ах гиди!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азерския газ е руски. Повече от половината акции на производителя са руски. Не виждам какъв екстаз ви гони с така наречения "Азерски газ"? Преоблекъл се Илия, огледал се - пак в тия.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ... смешници, ОТДЪХНАЛИ СИ??? От какво си отдъхнахте, от собствената ви глупост ли или от сервилното прислужване на чужди интереси? Сега през толкова лелеяната връзка с Гърция пак ще купувате руски газ, но на двойна цена. И като решат американците да взривят тръбата, както на северните потоци, ще можете окончателно да си отдъхнете.
51
2
 
3
 
! Отговори
anon преди 1 година
Тези измислиха проблем където нямаше и сега се тупат в гърдите, че са го разрешили.Всищност нямаше никакво забавяне... Държавата заплаши да протака акт 16 на интерконектора, но накрая кандиса и подписа. Това е цялата история.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молодци. Машала. За две години успяхте да оформите документите. Все пак интерконектора беше готов на 95% преди две години, даже и първичния договор за асерски газ беше подписан. Съпротивата на съветските еничари си каза думата, добре че беше войната че президентските шмекерчета да заемат антигазпромска позиция, колкото и да нямаха желание
49
0
 
2
 
! Отговори
Здрасти Вова преди 1 година
A Газ?
48
6
 
5
 
! Отговори
Огромна благодарност преди 1 година
За Кирил Петков и Асен Василев!!!! Без тах, това никога нямашем да се случи!
47
1
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 година
Некадърниците на пРезидента създаваха изкуствени трудности, за да си припишат сега величавия подвиг от даване на един документ, който са длъжни по закон да издадат. На вниманието и на дежурните драскачи тук, които си дрънкат опорките на простоКиро и кокорчо, колко бил забавен видиш ли проектът: За да има газ от Азербайджан първо трябваше да бъде завършен тръбопровода ТАНАП, който минава през Турция. Същият беше пуснат през Август 2020 и ако нямаше КОВИД и нашата тръба щеше да е пусната през 2020
46
3
 
3
 
! Отговори
Така ли? преди 1 година
така ли бе, клемълски лакей и *** на *** от село Славяново, дето направихте и невъзможното, за да осуетите гръцкия конектор, за да лазите като червеи в краката на изнудвачите от "Газпром"?! Те пък ви се подиграха и ви разиграваха като маймуни, затова клекнахте и "се загрижихте" за азерския газ! Ега ти националните предатели, кремълските запъртъци в Гълъбарника на червеното и в червата ЗаКаПеЧе - Проскубания гарван, викат му и Гълъб! Ега ти "Гълъба"! Ама, обърнахтте палачинката, нали
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пийте по една ракия, да си отдъхнете
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо писарушките не пуснат изказването на Мелони? Много ли ви е страх? Ушите ли ще ви дърпат? С какво нарушава то правилата? Вие сте нарушителите, щом прикривате информация и триете.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мелони, Италия: https://facebook/Valiani.Juanito/videos/1435517190276563?idorvanity=989354788174753
42
4
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Не се разбра само, какво ще търси Радев при откриването? Като оставим това, че заслугата му към газопровода е нулева, по Конституция няма право да се занимава с икономика. Там е мястото на Премиера!
41
7
 
10
 
! Отговори
Майдан преди 1 година
Европейският път означава ли да се гърчим в краката на американците? Европейският път означава ли да загърбим европейските интереси за сметка на американските? Кой взриви Северен поток? Кой налива оръжие, с което се изтребва населението на Донбас? Слезте на земята и си отворете очите за истината. Но ще ви е трудно, защото роби като вас искат едно нещо - техен господар да е най-силният и си затварят сетивата за неудобната истина. Донбас или Косово? Кое е правилното?
40
5
 
6
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До 40Бягай и се запиши доброволец , в армията на Путин срещу Украйна .Може и медал да получиш. Не знам само медал за храброст или предателство. При всички случаи си губещ!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Работихме със строителите. .............. бааа тоя работлив каскет ве :)
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишков: Газовата връзка има разрешение за работа, отдъхнахме си --------- ох и ние си отдъхнахме, че като ви знаем ква малoyмна cгaн сте в това правителство на пенсионирания шaпкapин!