Дончев: Малко повече смирение, за да има решение

Предполага се търсене на обединение
Обновена: 4 окт 2022 12:47 | 4 окт 2022 12:47, Росен Стойчев
47
Дончев: Малко повече смирение, за да има решение
Снимка: БГНЕС

"Редно е да направим кратък анализ, за това какво показват числата. Моментът не е за доминации. Предполага се търсене на съгласие и обединение. Трябва да благодарим на всички хора, които са гласували. На всички, които са ни дали подкрепа."

Още по темата
Това обяви представителят на ГЕРБ Томислав Дончев пред медиите.

"От 31 избирателни района, ГЕРБ - СДС печели в 24. Картата е синя, но това не е най-важното. Анализът по електоралното присъствие в 265 български общини. Печелим в 184, ДПС в 69, левицата в 13, ПП в 8, а ДБ в 1.

Тези числа са красноречиви. Да видим брой гласове. Получили сме подкрепата на 634 639 души. Тоест сме върнали подкрепата на над 38 хора. Това показва, че пътят, който сме следвали е бил правилен. Този резултат е постигнат в много агресивна среда. Реториката на повечето партии не съдържаше нищо градивно. Повечето опитваха да унищожат една партия.

Показателни са числата по отношение на разликата с другите партии. Ние разбира се правим анализ, за да разберем от гледна точка на работата ни, където имаме местна власт и там където имаме избирателни секции. Ние затвърждаваме профила на истинска народна партия. Разположени сме адекватно във всички възрастови групи.

Още по-интересни са данните по социални групи. 27.3 процента от работещите на пълна заетост са гласували за нас. 20.3 работещите частично, 19.6 процента от учащите, 21 процента от домакините. Това е адекватно разпределение.

Първата победа е трудна, а всяка следваща още по-трудна. Не обичам поеми и спортни аналогии. Благодаря и се гордея, че голямата част от гражданите са дали подкрепа за нас.

От тук на базата на този резултат следва сложната задача за следващи действия. Дошло е времето политиката да се върне към основния си смисъл. Хората очакват от нас решение. Чувам ги как ще правим коалиция с ДПС и Възраждане, за да се срине държавата. Малко повече смирение. Тогава можем да намерим решение", добави Дончев.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Смехотворно е "партията" с най- свирепи индивиди от тип варвари ,да говори за смирение!Дончев и компания са далеч от смирението и дори "лозунгите" ,които проповядват ,без да знаят истинското им значение и да са част от тяхната личностна същност са част от придобитото от тяхната престъпна дейност ,чрез подслушване на неудобни на тяхната клика хора.Истински смирени са само Петър Дънов ,дядо Влайчо ,Слава Севрюкова ,дядо Добри ,Майка Тереза......Напълно смирени съвременници не съм срещала ....
41
0
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 1 месец
Смирете се, върнете окраденото и искайте прошка от народа.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще покажете смирение при мандата на ПП.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дончев защо прилича на стар пандизчия? Бойко много ли го мъчи? ГЕРБ е затвор за калинки.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пЪ. Къ смЕташ не тЪ знам, ама сметката ти крива, байно ле.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Томи Амебата, по известен като Гьоте от Габрово е гнyceн нaгъъъл тип!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се смирим с тези, които 12 години ни крадоха?!??! Е, нема как да стане!
35
3
 
5
 
! Отговори
Господи! преди 1 месец
Много грозна и противна е тази габровска Тиква бе, много?! Що ли не се гръмне?!
34
2
 
6
 
! Отговори
позор! преди 1 месец
Грозник мърсен и престъпник, крадец на един милиард, уж за електронно правителство! Грозна мутра, досущ като болен хипопотан!
33
2
 
4
 
! Отговори
Дончев е завършил преди 1 месец
философия (дървена). Преподавал е етика (сигурно на бащицата от Банкя). Специализирал забележете в лятно училище в Полша(с полякини)
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Томислав с 50 милиарда зад гърба си, и пазарите щяли да се успокоят", вика крадливата банкянска мутра! Ще успокоите единствено безграничната си алчност.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аве дончев стига с това навеждане дпс то само това чакат първо на тебе като псевдо умник ще ти премерят температурата с коженият термометър отзат имам чуството че го чакаш с удоволствие хаиде не се прави на мъж знаем те колко струваш на бай марко бойче борисовски постоянно целуваше изсъхналите му макари
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствения вариант е ГРАБ да се откажат от първото място.Защоро няма вариант да управляват.А щом е така ,значи да се махат час по скоро от там.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТЪТ НА ГЕРБ-СДС ОТ СТЕФАН ЯНЕВ- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, С БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ДОСАДНА АГОНИЯ. СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ БОРИСОВ Е ДОСТИГНАЛ ДО НИВО НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Този е по гнусен и от шефа! Как да преговаряш с такива. Те им казват, че трябва да приемат вината за разрухата в държвата, а те ти казват спокойно трябва да се смириш. За 12 години управление на ГЕРБ - ДПС създадоха от България най бедната, най корумпираната, най нещастната, най путинофилската държава в ЕС. Нагъл в дъното на костите си.
27
4
 
9
 
! Отговори
венци преди 1 месец
Гербаджийските крадци трябва да осъзнаят едно.Смирение ще има чак тогава когато народа види справедливост.А именно мутри като Борисов и сие- в затвора.Там ще ги смирява лично бай Ставри.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички коментари под моя са на един и същ сприхав присмехулник.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб партия на лапачи и нищонеправещи и нищонеможещи,калинки прецакали всичко в тази държава! Избори идват и с тях вашият край!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
правете правителство с дпс и израждане. европейските пари няма да се откраднат сами.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако смирението ви означава оттегляне от богатата бюджетна ясла, аферим.