Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия

Хората ни плащат заплатите, длъжници сме им, заяви главният прокурор
9 окт 2022 12:19, Елка Василева
169
Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия
Снимка: архив, БГНЕС

Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия. Това каза в коментар пред БТА главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата
Според него поредните три случая за последните 24 часа, сред които служител на ГДБОП, хванат да шофира с наркотици на магистрала "Тракия" до с. Лозен и патрулна кола, която се опитва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил превозващ мигранти, са в резултат на войната на някои политици срещу прокуратурата.

Гешев посочи, че има бум на телефонните измами, които бяха сведени до минимум само за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, наркотици се продават по улиците и около училища.

"Преди време казах, че съм бесен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се между гняв и безсилие. Сякаш съм в някакво “дежа вю” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, защото той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в ЕС. Не са виновни и моите колеги от МВР, съда и прокуратурата. Резултат е от войната на някои политици срещу прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимодействието между институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най-вероятно на престъпността и олигарсите, от демонизирането на съдебната власт", каза главният прокурор.

Това е само началото, за съжаление, на последствията на това, което някои наричат съдебна реформа, смята той.

"Вероятно утре ще кажат, че виновна е отново прокуратурата, всесилният главен прокурор и съдебната власт. Но истината е, че ние, българите, трябва да си задаваме вече въпросите кой е отговорен. Защото от повече от година прокуратурата заявява, че това ще са само малка част от последствията за българските граждани", допълни Гешев.

Той посочи, че прокуратурата ще продължи да работи само в интерес на хората в България, но е време "да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимодействието между тях и да се направи правна реформа в съответствие с добрите европейски примери, а не в интерес на организираната престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици".

"Хората ни плащат заплатите, но не могат да направят това, което не прави държавата. Длъжници сме им. Времето ни изтича като пясъчен часовник и утре ще е късно", посочи Гешев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
9
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Гешев- плешива жертва на ГМО продуктите.
35
4
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА ТЕРОРИСТ преди 1 година
Гешев е замесен в Терористични актове в Европейският Съюз и град Перник заедно с полицаи и мутри !
34
8
 
10
 
! Отговори
abv преди 1 година
Тоя да коментира причините за престъпността е все едно Перукан да обяснява причините за нивото на футбола. Оставка и затвор!
33
3
 
7
 
! Отговори
Юлиян на Гешев авер преди 1 година
Те Юлиян Георгиев с над 20 убийства зад гърба си не го арестуват вие за дребни нарушения се нервите!
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскет, ти пак не си виновен за нищо, нали? Че тежки рецедивисти с десетки нарушения продължават необезпокоявано да си карат мощните коли пак не си виновен? Все понеже другите институции ти пречели, а не искали да работят в сътрудничество с теб?
31
0
 
14
 
! Отговори
Е това пък преди 1 година
Да караш в насрещното и да караш някой да ти прави път. Това каква наглост е... не заслужава чак да го убиеш, но... си е наглост.
30
7
 
5
 
! Отговори
Гешев кажи преди 1 година
Гешев ти ли поръчваш Екзекуции на Българи в Европейският Съюз по особено мъчителен начин за забавление на МВР?
29
2
 
10
 
! Отговори
До ВСС Гешев преди 1 година
Защо крайно корумпираната съдийка Ели Скоклева Дупница не е уволнена!?
28
7
 
10
 
! Отговори
Интервю в ПП ГЕРБ преди 1 година
"Добър ден, имали ли сте проблеми със закона?" "Да, осъждан съм за умишлено убийство както и за каране под въздействие на коктейл от тежки наркотици с причиняване на катастрофа с повече от 3 жертви." "На колко години сте?" "На 24" "Чудесно! Нает сте на работа в МГЕРБ!"
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куките помагат ..... Нема оправия.... Ицо хазарта е виновен!!!
26
5
 
8
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ЩО НИКОЯ МИИСИРКА НЕ ПИТА РАДЕВ, ЗАЩО ВДИГНА ЮМРУК И ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО РАЗРУХА И ХАОС? КАКВО ХУБАВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД КАТО ПОВЕДЕ ПООМИЯЯРИТЕ ОТ ПЛОЩАДА?
25
6
 
6
 
! Отговори
Мръсен преди 1 година
Наглец. Това, че прокуратурата не си върши работата е само по твоя вина. Прокуратурата трябва да събира доказателства и да вкарва хора в затвора. Не видях да вкара Пепи Еврото в кауша.
24
3
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник е на свобода- същият убива по особено мъчителен начин !?
23
6
 
10
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Когато таксито ви 25 евро, в ресорант оставите 200 и е нормално всеки около вас да кара кола за над 20к, тогава ще живеете в нормална и правова държава.
22
3
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник е на свобода!?
21
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Кой му е виновен ,че е нямал средства за самозащита ? В крайна сметка не е само важна кирията !
20
5
 
5
 
! Отговори
Въпрос до Гешев преди 1 година
Господин Гешев защо Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му още са на свобода!?Полицаи от ОДМВР ПЕРНИК са казали на Юлиян Георгиев да се покрие! Това Държава ли е?
19
4
 
7
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
В Европа таксито е лукс. В България всичко и евтино и мизерно. В Париж на ресторант или клуб, оставяш поне 300 евро. Тук за 300 евро ресторант, клъб, жена за вечерта и бело. Че и ти остават. ЕВТИНА ДЪРЖАВА, ВИСОКА ПРЕСТЪПНОСТ. Нещата са взаимосвързани.
18
3
 
13
 
! Отговори
12 години Грижа ГЕРБ преди 1 година
Слаба образователна система. 12 години - това е от 1-ви до 12-ти клас. Едно цяло поколение. Възпитано по Бойко Борисово време. С наркотици. Дилъри, Корупция. Неуважение към учителя... убиеца е на 24 години, демек е бил на 10 години, когато ГЕРБ е дошло на власт. 3-ти клас. Искам сега да се види какви оценки е имало това момче. Дали се е занимавало с наркотици, дали е имало проблеми с полицията? За какво? Защо е на свобода? Кой го е пускал? Това са легитимни въпроси.
17
7
 
5
 
! Отговори
Гешев виж се преди 1 година
Главният прокурор Гешев е неадекватен, подкрепя Тероризма на приятеля си мутра Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му, същите изнасят Тероризъм в Европейският Съюз!Гешев искал да управлява целият Европейски Съюз чрез следене с ъс Сателитна технология!