Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия

Хората ни плащат заплатите, длъжници сме им, заяви главният прокурор
9 окт 2022 12:19, Елка Василева
169
Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия
Снимка: архив, БГНЕС

Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия. Това каза в коментар пред БТА главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата
Според него поредните три случая за последните 24 часа, сред които служител на ГДБОП, хванат да шофира с наркотици на магистрала "Тракия" до с. Лозен и патрулна кола, която се опитва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил превозващ мигранти, са в резултат на войната на някои политици срещу прокуратурата.

Гешев посочи, че има бум на телефонните измами, които бяха сведени до минимум само за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, наркотици се продават по улиците и около училища.

"Преди време казах, че съм бесен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се между гняв и безсилие. Сякаш съм в някакво “дежа вю” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, защото той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в ЕС. Не са виновни и моите колеги от МВР, съда и прокуратурата. Резултат е от войната на някои политици срещу прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимодействието между институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най-вероятно на престъпността и олигарсите, от демонизирането на съдебната власт", каза главният прокурор.

Това е само началото, за съжаление, на последствията на това, което някои наричат съдебна реформа, смята той.

"Вероятно утре ще кажат, че виновна е отново прокуратурата, всесилният главен прокурор и съдебната власт. Но истината е, че ние, българите, трябва да си задаваме вече въпросите кой е отговорен. Защото от повече от година прокуратурата заявява, че това ще са само малка част от последствията за българските граждани", допълни Гешев.

Той посочи, че прокуратурата ще продължи да работи само в интерес на хората в България, но е време "да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимодействието между тях и да се направи правна реформа в съответствие с добрите европейски примери, а не в интерес на организираната престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици".

"Хората ни плащат заплатите, но не могат да направят това, което не прави държавата. Длъжници сме им. Времето ни изтича като пясъчен часовник и утре ще е късно", посочи Гешев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
23
 
! Отговори
Варващ преди 1 година
Ееех ако имаше специализирана прокуратура, за да разследва ПТП и побой сега делото вече да е приключило.
75
6
 
19
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Тук запознат а за Барселона пас
74
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са 213000 биткойна, който прокуратурата конфискува?
73
2
 
18
 
! Отговори
НИЩОЖЕСТВО преди 1 година
Как без аутопсия за 2 часа разбраха какво е станало... обикновенно разследват по 3-4 месеца???
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, баш си си за милиционер, работата на главния прокурор не е да коментира битови престъпления, макар и сериозни.
71
9
 
11
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Гешев да не бърза с някакви констатации, защото преди малко излезе информация, че таксиджията е повикал по телефона група приятелчета, които са нанесли побой над младежа. А че прокуратурата и по този случяй няма нищо да свърши, е ясно на всички. И да не казва, че е време да се свърши еди-какво си, ами да си сядат на задниците и да работят, ако не могат - оставки!
70
6
 
16
 
! Отговори
Кравитаковач преди 1 година
Думите на гн Прокурора биха имали смисъл ако беше казал примерно.За агресивно поведение след ПТП съм обвинил и осъдил еди колко си лица,сега са празни приказки.Мерси от такова Правосъдие и сттах от закона.Оставка е най малкото.
69
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е проблемът един бесен и безсилен прокурор да си подаде оставката? Вече сам е разбрал, че не може да свърши работата, за която е избран и за която обществото му плаща солидна заплата...В частния бизнес е така - ако не можеш си аут.
68
3
 
12
 
! Отговори
Мари преди 1 година
Не знам какво трябва да стане в тази разпусната държава.
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо не е убит, а се е гътнал от яд. Ако имаме читава прокуратура не само, че ще разследва конкретната случка, но и всички участници, ще проследи всички обаждания и най-вече трябва да разследва как Шишо се е сдобил с шофьорска книжка. Причината за свадата е била нарушението на Шишо.
66
1
 
14
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
От държава която законите са врата в полето,и за всеки с повече пари,системата не работи.Наглост безскрупулност, неграмотност малоумност,корупция,мания за величие ТОВА Е ВСЕКИ ден в България Никой не спазва законите защото всички знаем как работи правосъдието.Поглегледнете хората които работят в органите.Половината мислят за далаверите а другата не и пука от нищо.Това е резултат от личния пример на нашите политици, които мислят само как да крадат пари и всички ние да го дух....
65
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскет оставка
64
9
 
18
 
! Отговори
Този път преди 1 година
Прав е. Точно го е казал.
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минавам всеки ден през "ромска" махала за да стигна до работа, пълно е с таксиметрови коли и шАфьори но не съм виждал да спазват правила или да пускат мигач.
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ, КАСКЕТ ДРУГАР, ЩО СИ АПАТИЧЕН?!
61
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тоя бисер го взех от сайта на Нова: "Инцидентът става на метри от болница "Света София". "Толкова ли не можаха да свалят една апаратура да му помогнат. Все пак това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да допуснат младо момче да си отиде, три дечица е оставил", заяви Весела, братовчедка на починалия.". А на бас, че сега гешефта ще обвини лекарите, че не са помогнали.
60
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешов, ако търсиш виновен първо се погледни в огледалото. Народът чака резултати, а не дрънкания по медиите. Искам да ми обясниш как прокурор веднага почва разследване на някакви вътрешни избори в БСП, но не и на убийство. Това ли са ви приоритетите - да лижете .... на силните на деня? И после ми дрънкаш по медиите, че си бил длъжен. ЛИЦЕМЕР!!!!
59
17
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Институционната апатия е резултат от евроатлантическите ценности и евроинтеграцията. Но матрялът гласува за тях, така че да не реве!
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От глад и немотия почнаха да се бият за щяло и нещяло!
57
11
 
0
 
! Отговори
Чукча преди 1 година
Да не излезе, че е от ваксинките брат, каквато е тенденцията в ЕУ, че тогава ще стане интересно, кой точно е "убиец".