Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия

Хората ни плащат заплатите, длъжници сме им, заяви главният прокурор
9 окт 2022 12:19, Елка Василева
169
Гешев: Убитият таксиметров шофьор - жертва на агресията и институционалната апатия
Снимка: архив, БГНЕС

Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия. Това каза в коментар пред БТА главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата
Според него поредните три случая за последните 24 часа, сред които служител на ГДБОП, хванат да шофира с наркотици на магистрала "Тракия" до с. Лозен и патрулна кола, която се опитва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил превозващ мигранти, са в резултат на войната на някои политици срещу прокуратурата.

Гешев посочи, че има бум на телефонните измами, които бяха сведени до минимум само за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, наркотици се продават по улиците и около училища.

"Преди време казах, че съм бесен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се между гняв и безсилие. Сякаш съм в някакво “дежа вю” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, защото той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в ЕС. Не са виновни и моите колеги от МВР, съда и прокуратурата. Резултат е от войната на някои политици срещу прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимодействието между институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най-вероятно на престъпността и олигарсите, от демонизирането на съдебната власт", каза главният прокурор.

Това е само началото, за съжаление, на последствията на това, което някои наричат съдебна реформа, смята той.

"Вероятно утре ще кажат, че виновна е отново прокуратурата, всесилният главен прокурор и съдебната власт. Но истината е, че ние, българите, трябва да си задаваме вече въпросите кой е отговорен. Защото от повече от година прокуратурата заявява, че това ще са само малка част от последствията за българските граждани", допълни Гешев.

Той посочи, че прокуратурата ще продължи да работи само в интерес на хората в България, но е време "да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимодействието между тях и да се направи правна реформа в съответствие с добрите европейски примери, а не в интерес на организираната престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици".

"Хората ни плащат заплатите, но не могат да направят това, което не прави държавата. Длъжници сме им. Времето ни изтича като пясъчен часовник и утре ще е късно", посочи Гешев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Нагъл, арогантен, циничен. Докато неговият бос, който го държи на конците, се спотайваше и трепереше от арести, този изпълзя дълбоко в почвата и притихна. Никакви дела срещу АПИ, никакви дела за източените милиарди, никакви дела срещу Пеевски, никакви дела срещу Банкянския селянин. Всичко се стопира! Сега Тиквата надигна глава, той също. Сякаш не помним рекетът на специализираната прокуратура, политическата му бухалка, разграбените българи села, убитите и изнасилени баби... ОСТАВКА!
15
8
 
4
 
! Отговори
Патолог преди 1 година
Убиеца трябва да е бил надрусан. Нормален човек няма как да бъде толкова агресивен, овен ако не става въпрос за гей изневяра.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петорна експертиза доказа, че снимките са манипулирани. Добре. А видеото?
13
10
 
7
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
И САМО ЛЕВСКИИИИ, ОБИЧАМЕЕ ТЕЕЕЕЕ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ! ЛЕВСКИ!
12
3
 
11
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
Аз пак ще попитам, защо са нужни ЕДНОПОСОЧНИ улици в този квартал?!
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев беше единствен кандидат за поста Главен Прокурор. Все едно Бай Тошево време.
10
3
 
19
 
! Отговори
Магаре преди 1 година
До Анонимен 1 Абе този вЕрно прилича на Шрек!
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисъла от този главен прокурор, като си признава, че е безсилен и не бори престъпността. Вместо да си изпълнява задълженията били му виновни политици..
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агресията на пътя е опасна. Но колко пъти всеки шофьор е жертва на агресивното каране на таксиджиите? Народът го е казал - каквото повикаш, такова ще ти отговори.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертва на собствената си арогантност агресия и невъзпитание
6
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такъв наасран демагог, гнусно същество. Кажи сега къде са чувалите от Хемус, и как полицаите ти пречат да установиш? Какво става в Барцелона? Този е причината за липсата на правосъдие!
5
5
 
18
 
! Отговори
Непротивоконституцио преди 1 година
По Конституция, Прокуратурата не може да има отношение по въпроси от експертизата на Народното Събрание. Но това не пречи на Гешев да се меси в другите власти, да взима отношение, да критикува и да СЪДИ, когато той е само обвинител. Не съдник. Съда решава кой крив и кой прав.
4
6
 
17
 
! Отговори
Редови Гражданин преди 1 година
Ами държавата е в институционална и политическа криза. Нищо не работи. Текат борби за надмощие в различните структури и никоя не си върши работата. В това число и прокуратурата. По мое скромно мнение, прокуратурата прави твърде много политически изявления, което изобщо не и влиза в работата... какво отношение може да има обвинителя по политическите въпроси? Гешев когато го викаха в НС говореше само политически.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смешев вече стана защитник на гражданите, както ги защитаваше досега като ходи по селата да брои кокошките и казаните за ракия
2
8
 
19
 
! Отговори
НИЩОЖЕСТВО преди 1 година
Когато Гешев си замине ще бъде новият 3-ти Март!!!
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шрек, седи си в блатото и не се обаждай!