Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

"Въвличането ни във военни конфликти би било пагубно за страната ни"
Обновена: 12 окт 2022 23:37 | 12 окт 2022 21:35, Йоана Цонева
64
Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

Руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да бъде допусната до парламента. Ако тя не бъде поканена, това говори много лошо за отношенията между България и Русия, заяви Борислав Гуцанов от БСП.

"Трябва ние да поддържаме такава политика, че да имаме нормални отношения. Ние трябва да подсигурим нормален живот на всяко българско семейство", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че от БСП настояват за мирно решение.

"Военни действия и въвличане на България във военни конфликти би било пагубно за страната ни. Нашата позиция е пределно ясна. Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните преговори. Трябва да се изгладят отношенията между САЩ и Русия, а не Европа да бъде големият губещ", посочи Гуцанов.

По думите му вината не е никога само в едната страна, но в момента този конфликт, който се разиграва, е възможно най-лошият сценарий.

"Няма нужда вината да се прехвърля на по-ниско ниво и да се прикриват реалните факти", допълни Гуцанов.

"БСП е с категорична позиция, че не трябва да изпращаме оръжия за Украйна. Най-вероятно има български оръжия в Украйна, но не са изпратени директно от нашата страна", коментира той и допълни, че от БСП не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ.

"Имаше мнозинство от ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, което свали управлението на държавата и е нормално сега да направят по-добро управление", смята той.

С "Продължаваме промяната" нека гледаме това, което ни събира, а не онова, което ни разделя. С тях 7 месеца имахме успешно управление", заключи Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Toни преди 1 година
Тази женица няма правото дори да диша въздуха на България.Ако искате да станете за смях пред целият цивилизован свят,поканете си рубашката.Но не въвличайте и българите с вас,че току виж сме ви потърсили сметка.И един конфликт с Русия е по малко опасен от вашата политика да ни направите неин сателит,г-н Гуцанов.
40
0
 
4
 
! Отговори
EPP idiot`s преди 1 година
Кой кани враг на сбирки,пък били те и НС?! БГ им е НЕприятелска,винаги техни посланиц могат да присъстват по сбирки напарламенти в КНДР,Никарагуа, Сирийска АР , е , може и да пропускам други атрактивни домакини...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една седмица вече държите тази свиииня на първа страница! Май и на вас МНОГО ви се иска да поканят в НС ментора ви?
38
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
госпожата трябва да бъде поканена а герб да не влизат изобщо в залата те саспечелили 25 процента при 39 процента изб активност така че без тях и тяхнатапрос-то-тия
37
4
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 1 година
Поканете я бе Гуцанов ,крушовенката и питка да меси с хляб и сол я посрещнете . Поканете всички посланници и дипломати за да видят какво е демократичен парламент и ,,цветъ,, на нацията ни .
36
7
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Тая миризлива нещастниица отдавна трябваше да е натирена от България!
35
6
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Заради тоя недоубит нещастен комунист ще започна да се срамувам, че съм варненец.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският посланик в москва бил ли е канен в руския парламент?
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ще влиза тоя банкянец в НС? Нали се отказа да бъде депутат, бившият милиционер и още по-бивш член на БСП!
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие депутатите за какво влизате в сградата на НС: да решавате нещата на държавата или кой да бъде поканен в първото заседание на 49-то НС? Пишман ген.лейт. от МВР ще заплашва, че ГЕРБ няма да влезне в НС! Та банкянецът няма и защо да влиза в НС! Отпред на сградата поше Съединението прави силата! ББ още не влязъл разединява! Не му ли стигат 12 години Управление,довело ни до последното място в Европа!
31
5
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Трябва да бъде поканена да премине през летище София за еднопосочен полет до Москва.
30
4
 
15
 
! Отговори
void преди 1 година
Защо пък точно посланика на Русия "трябва" да бъде поканен? Защо не посланика на Перу, Южна Африка или Канада? И защо на Русия - страна агресор, парий, ако искат унижение поне да бъде по-малко и да поканят посланика на Северна Корея. Защо не посланика на Украйна - символично ако не доставяме оръжия поне за театрална показност. И защо не посланика на Щатите или посланиците на ЕС - блокът, в който членуваме? Всеки друг би бил по-подходящ от Митрофанова. тогава защо се продават за рубли и копейки?
29
3
 
9
 
! Отговори
Не, не трябва! преди 1 година
Подсигуряването на добър живот за българите, през отношенията с руския посланик ли минава?! Стига с тази комунистическа демагогия! БСП искат да са на власт на всяка цена и са готови пак да се прикрепят за ПП, но те вече се опариха от комунистите.
28
10
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
До шебека: Напротив,истинските турци не забравят за неправдите,асимилациите ,продьлжаващите и до днес опити на бьлгарите да заличат турците и мюсюлманите в бг от историята,настоящето и бьдещето на страната.Истинските турци дават мило и драго за една силна и просперираща Турция и са загрижени и обезпокоени относно бедственото духовно,културно,религиозно и материално положение на сьбратята си в бг!
27
2
 
13
 
! Отговори
Hoh преди 1 година
Гуцанов сезона свърши ,време е да си палиш заведението на плажа като миналата година.
26
1
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Къв глад бе?! Всеки втори страда от затлъстяване и напреднали шкембета.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я...комунистите взеха даде размекват.Вината била не само украинска.Ами вече е и руска.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да я тръшне ковида в деня на откриването, а Гуцанов да ходи да и сервира чай сред слугинажа.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуцанов да си я кани в апартамента, не в парламента.
22
2
 
8
 
! Отговори
Маймуна преди 1 година
Сюлейман, ти може да си всякакъв, но не и турчин. Истинските турци се отнасят с уважение към България. Няколко пъти си писал турски думи с правописни грешки.