Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да ама, нали даваме оръжие? Въпросът е единствено дали да продължаваме да го правим тайно, през Полша, или да го афишираме.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много злоба, ярост и по мия хвърлихте срещу ПП, за да ги свалите от власт. Е, свалихте ги. Сега ви е страх и използвате всякакви начини това да не ви личи. Много ви личи. Като сте толкова еркеци взимайте мандата и управлявайте. Лошото е, че ще зачеркнете държавата тотално. После все другите ще са виновни, но вие никога.
9
9
 
7
 
! Отговори
noname преди 1 година
С изказването си тоя доказва, че Радев е руска под.лога.
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички бивши соцстрани се договориха да дадат морално остарялото си оръжие от съветско време в бартер срещу модерно натовско, само нашите руски генерали обясняват под път и над път, как при нас няма как да стане. Същевременно независимо дали ще го дадем на украинците или не, ние това оръжие отдавна трябваше да го изведем от употреба, и ще трябва да си ПЛАЩАМЕ, за да стане това. Така работи руската мизерия в България - троен негативен ефект - не получаваме модерно оръжие, не помагаме на Украйна .
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ГЕРБ-СДС събори правителството на Продължаваме Промяната и искат те да управляват. Ами да ги видим де, какъв е планът им или нямат такъв, а само счупиха държавата.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фащ ще ни дадът самолети ама после
5
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мръсни руски ***!!! За какво ни е на нас оръжие, а Украйна се сражава за демокрацията!!!!
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще ни доставят ново, западно. През 2048.
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, дайте им на вашите укро братя и последния ни самолет. Нали нас НАТО-то и Тюркието ни пазят.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаха та ние нямаме никакво оръжие та излишно да имаме
1
23
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Дайте оръжие на Украйна бре