Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам, резултата от 42 милиарда евро помощ и 8 месеца поток от оръжуя за за Юкрейн беше загуба на 20%н от територията и. Предлагам да удвоин помощта за Украйна, даже да утроим и учетворим, за да може Украйна да си възвърне териториите.
30
12
 
6
 
! Отговори
ХОРА преди 1 година
Хора, разберете - студ, глад, мрак и жажда - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото дружба с Путин и Русия. Ако трябва ние българите предпочитаме още 10 зими да студуваме и да гладуваме, но няма да бъдем роби на Путин. Трябва да направим всичко възможно да помагнем на Украйна с оръжие с пари, каквото и да ни струва това.
29
10
 
3
 
! Отговори
НАПРЕД УКРАЙНА! преди 1 година
ВСИЧКИ СВОБОДОЛЮБИВИ ХОРА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ РАДВАТ НА УСПЕХИТЕ ТИ И ТЕ ПРИВЕТСТВАТ!!! И в България повечето българи се радват на успехите на украинските въоръжен сили. Не се радват само българските русофили, които реват за поробителите ни, даже и когато ограбват и съсипват България и българския народ!!!
28
2
 
4
 
! Отговори
Приятен ден преди 1 година
Поръчковият убиец Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол знае къде се укриват братя Галеви,полицая е личен приятел на двамата мафиота с които си говори със сателитен телефон Тетра!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макаров9-мм пистолет Макарова с патронами.jpg съветски съюз БългарияПистолет9×18 ммМестно производство и стандартно издаване за армията. Копията на пистолети се произвеждат от 1960 г. насам. Арсенал 10 ги произвежда между 1970 г. и 2007 г. Могат да бъдат разпознати чрез "((10))" арсеналски маркировки, прави назъбвания на ***, тънки черупки със звезда.
26
3
 
10
 
! Отговори
Не преди 1 година
Украинците ако знаят Какви оръжия имаме ще ни съжалят и те ще ни дават на нас. Отвратително е това натискане да се дава нещо за да се подмажеш в очите на евроатлантиците инда чакаш да ти кажат браво. Нищо че държавата ти е разграден двор но важното е да си загрижен за чуждата държава. Както и много е важно зельо да говори в първия ден на прламента.. защо? Какъв ни се пада той? Държавен глава ли ни е? Нашите политици са Продажници
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има излишно оръжие. Да го дадем на Украйна! Имаме също така страшно много излишни и доста вредни фаатмаци! Да ги подарим на Рассия!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна." - Факти.
23
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Имаме 300 бойни...изтребителя,ама...приземени. Толкова бяха по времето на Бай ви Тошо. Можем да дадем...половината на украинчетата,да си ги...възстановят.
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко имаме, но правителството ни е путинофилско
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българска фирма произвежда най модерните товарни дронове - 300 кг товар носят
20
5
 
10
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Има - старо, руско, неефективно! Така, че това, че нямаме излишно оръжие е лъжа! Не подценявам ни най-малко руското оръжие, но това което ние имаме за нищо не става! Други държави умело използваха войната, за да се отърват изгодно от старото оръжие и да модернизират армиите си! Само ние...
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко имаме, само самолети нямаме
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме 500 танка
17
3
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 1 година
Аз не мога да разбера защо толкова месеци не могат да се разберат там, в Украйна. Ами да изпратят адвокатите си да се срещнат. Да си премерят цените на колите. Който има по-скъпа кола, той да говори пръв и да получи колкото оръжие има нужда. След това следващият. И после да си стиснат ръцете и да си ходят кой откъде е. Защо трябва да се бият.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме най мощната фрегата в Черно море
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам чувството че льотчика и кликата около него са готови да ни предадат на Путин веднага и държавата и хората!Радев е вреден и в момента има мнозинство за неговият импийчмънт и това трябва да е първият въпрос в НС, ГЕРБ,ДПС, ПП и ДБ. имат тези бройки.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме 500 Гвойздейки - това са самоходни гаубици 152мм
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме 500 установки Торнадо
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България над всичко