Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза

Президентът за пореден път представлява България в Брюксел
20 окт 2022 16:45, Елка Василева
87
Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза
Снимка: архив, БГНЕС

"Самият факт, че аз отново съм тук, а те вече взеха свикват, не е добре. Крайно време е да намерим изход от политическата криза, в която се намираме". Така президентът Румен Радев коментира кризата с избор на председател на Народното събрание.

Още по темата
"Силно се надявам разумът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно събрание", каза държавният глава, цитиран от БНТ.

Радев е на работно посещение в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет.

"Не се обсъждат нови санкции спрямо Русия, ще се обсъди как да увеличим помощта за Украйна, тъй като тя е изправена пред хуманитарна криза. Ще направим всичко възможно да помогнем на Украйна в тежката зима“, каза президентът.

Във фокуса на срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел се очаква да бъдат темите за войната в Украйна, последиците от енергийната и икономическата криза за Европа, теми от външната политика на Европейския съюз и борбата с измененията в климата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради председателя Радев сега сме в това положение. Предния път бързаха да направят бозата с правителство от няколко партии и за това стигнахме до тук. Сега пак искат да направят нова глупост която ще се разпадне скоропостижно. Колкото време трябва толкова какво е това бързане. Добрите неща стават бавно.
45
3
 
14
 
! Отговори
Царя е ГОЛ преди 1 година
Наблюдаваме как се ражда един диктатор, подкрепен от Русия, по подобие на Лукашенко. Ако бяха изборите сега, дали някой би гласувал за него? Идеалната пионка сме за Русия, разделени, без правителство по време на война, без евро пари и без парламент, но с перфектен преврат. Целта не беше да се изгони ГЕРБ от властта, а да избягаме от Европа и да поемем път към Русия и то от хора влезли през задния вход на властта, чрез сиви кардинали. В момента се разсипва държавата и посоката е Русия!
44
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Изхода е демокрация, ЕС и НАТО. Нема друг изход другарю!!!
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, вие, като инициатор на кризата, започнала с незаконното назначаване на единия от двамата хубавци, посочете изхода! Знаете го къде е, на Дондуков 2! Използвайте го, проявете доблест, като офицер!
42
1
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Не ме грее никак какво са направили ПП, а резултата който са постигнали, той е меко казано трагичен а и се заиграват с езика на омразата, дискриминация както и доста грубо нарушаване на чисто човешките норми и газене на закона.
41
0
 
8
 
! Отговори
Член на БСП преди 1 година
Нали точно ти си един от виновниците за тази криза, след като се завъртя на 180 градуса и започна да подкрепяш модела ГЕРБ - ДПС, бе продажник смотан! Махна всички кадърни кадри на БСП от администрацията и върна хората на Пеевски, как изобщо не те е срам да излизаш да говориш за изход от кризата и там подобни, като ти си част от тази криза
40
4
 
1
 
! Отговори
Бла-бла от Брюксел преди 1 година
Пак в Брюксел ще се грижат за Украйна, която не е в ЕС. А същият този съюз е създаден да се грижи за здравето и благосъстоянието на гражданите си. Като гледам каква е грижа, направо да се смееш. Путин по бързо да ги приключва укронацистите, че всички да си отдъхнем. Иначе Европа се връща в каменната ера.
39
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31...това е правилен въпрос.Защо всички не гласуват за правилната страна.А тя е надявам се ПП.Сега...нека кажем защо ПП са правилната страна....Защото се борят против кривата ГРАБ, ДъПъСъ....Второ...постигнаха успехи в кратък срок Изкараха на светло кражби в особено големи размери.И в допълнение с това доказаха че от Главния Прокурор никакъв ,,6538.. не става..Две неща за които си струва да им имаш доверие.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма изход, просто в момента всички сте негодни да управлявате и трябва да бъдете сменени, за момента освен да си наемем от чужбина по-кадърни както се наемат треньори по футбол и топ мениджъри друг изход няма, вие си ходете на село при магарето и се инатете с него, дърпайте го, мъчете го вие си знаете.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е най-големият виновник за случващото се. Накърнено беше егото му, че не се купиха ГРИПЕНИ и ни вкара в криза, само и само за да свали Борисов. Той Борисов не че е стока, но няма алтернатива, както се вижда. РЕДЕВ НАПРАВИ ПРЕВРАТ и сега му сърбаме попарата.
36
0
 
3
 
! Отговори
Мислех, че сме вече преди 1 година
на дъното, но се вижда, че още можем. Смятай, цяла седмица не можем да изберем едно мрънкало, което да казва "следващият", "реплика", "дуплика". Айде по-бърже го избирайте, че да чуем Зеленски какво има да ни каже :D
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи си го, Радев. Искаш повече правомощия. Искам да управляваш еднолично чрез марионетен парламент. Искаш да си като Фердинанд, Борис, Живков.
34
1
 
3
 
! Отговори
fact преди 1 година
ми дигни ено юмруче...........
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, айде дигай гълабите и да те няма!!
32
1
 
8
 
! Отговори
Лалала преди 1 година
Ооо велики вожде. Ооо велики ни спасителю. Разкарай се. Скрий се. Ти си този който не дава да се постигне някаква стабилност. Все вадиш от ръкава си нови и нови клоуни да влязат във властта за да не може да има правителство за да се отчаят хората до там че да станем президентска република. Ние вече сме де. Колко време? Новия лукашенко или Путин ли си мислиш че си? Скрий се
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Радев е президент, България ще я управляват гълъби и гугутки.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вдигай юмрука Румене, че тез в парламента хич ги няма
29
1
 
13
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
май ще трябва да те свалим и теб, копейка долна.
28
1
 
6
 
! Отговори
Хах преди 1 година
ПП не са ли с пълно мнозинство след изборите ? Хората защо не им дадоха 2,3 милиона гласа, нали се борят против задкулисието ?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересен факт ...който никой не коментира...Защо предния кабинет е свален от парламентарна група, зад която стоят 3 процента от гласувалите.Това беше партията на Слави Трифонов.Оказва се че 3 процента могат да свалят кабинет.И никой не се застъпва за такава нелепица.А сега се вайкат след като изпуснаха питомното.Гонят дивото...това направи Радев.Сега гони дивото.Ами акъл бре...комунистически акъл....