Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза

Президентът за пореден път представлява България в Брюксел
20 окт 2022 16:45, Елка Василева
87
Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза
Снимка: архив, БГНЕС

"Самият факт, че аз отново съм тук, а те вече взеха свикват, не е добре. Крайно време е да намерим изход от политическата криза, в която се намираме". Така президентът Румен Радев коментира кризата с избор на председател на Народното събрание.

Още по темата
"Силно се надявам разумът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно събрание", каза държавният глава, цитиран от БНТ.

Радев е на работно посещение в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет.

"Не се обсъждат нови санкции спрямо Русия, ще се обсъди как да увеличим помощта за Украйна, тъй като тя е изправена пред хуманитарна криза. Ще направим всичко възможно да помогнем на Украйна в тежката зима“, каза президентът.

Във фокуса на срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел се очаква да бъдат темите за войната в Украйна, последиците от енергийната и икономическата криза за Европа, теми от външната политика на Европейския съюз и борбата с измененията в климата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските окупатори преместват военна техника и личен състав от десния на левия бряг на Днепър в Херсонска област на фона на последните бързи успехи на Въоръжените сили на Украйна
25
1
 
9
 
! Отговори
543 преди 1 година
Нали ти ни натресе тази криза, зелен руски чорап, некадърен!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще управляват радевите служебници през зимата за да оберат калая. Заслужават да се гърчат под народния гняв защото Радев наливаше бензин в огъня.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми намери ти решение, с юмрука забърка кашата/ да не казвам друго, че е неприлично/, сега пробвай пак може и да се оправят нещата!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като няма министър-председател, президента ще изпанява международните му задължения. Да свиква. С тая политическа ситуация в България още дълго ще му се налага да представлява държавата. Хората назапад сигурно вече си мислят, че България е Президентска Република.
21
1
 
1
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
След малко ще изберат Дърт Вейдър за председател и сагата ще приключи!
20
3
 
1
 
! Отговори
Преводач преди 1 година
Крайно време е да изметем герб
19
1
 
7
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Г-н Президент, крайно време е да се качите на една Спейс Екс ракета и да населите Марс. Не виждам никой по-подходящ от Вас за това.
18
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Май забрави, че ти направи кризата
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е или мазохист или садист или и двете.Сам ни хвърли в хаоса .С който предизвика след свалянето на кабинета ПП.О сега умолява нас, паролите.Да направим кабинет.Как да го направим като Славчо с неговите остатъци от депутати гласува за сваляне .И изчезна от народното събрание.Кой тогава гласува за сваляне след като зад него не стои никой..А само и единствено Доган и Пеевски
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев нарежда като сърдита свекърва, а, той има не малка вина за разделението.
15
1
 
3
 
! Отговори
Митьо the Gun преди 1 година
Ще гърма с топчето, искам революцияяя, революцияяя искам!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото риалити шоу! Бг парламент 48. Изпълнява всички изисквания на модерния телевизионен цирк та даже и по американските стандарти откъде са привнесени тия формати на "забавление"/ затъпяване, оскотяване, обезчовечаване.
13
0
 
1
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Предлагам изход срещу 100 лева на час, за Вас вход де. Пишете ми!
12
1
 
1
 
! Отговори
Неисторик преди 1 година
В подобни ситуации,мисля е необходима законова рамка парламента с указ да бъде обявен за нефункционален( примерно ако в рамките на 5 работни дни не успее да избере председател).Добре е това да се случи след съвет с президенството с легитимното съгласие на основните парламентарни играчи.И да продъжаваме ... респективно следващи избори. Всъщност ... изглежда народа наказа партиите - сега те наказват народа. :))
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а като дигаше женското юмруче, ти беше добре нали,общо взето ти си виновен "обединителю на нацията", но от военен акъъл...няма как!!!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя работи като рекламен агент на руски агенти. Вече няколко пробута на *** илите
9
0
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Съвсем сериозно предложение имам. Два дни ги гледам тези хирица. Те за нищо не стават. НО! На ден всеки от тях взима около 400лв. Това са около 100к лв на ден разход за всички нас. Два дни не са свършили работа за 5 стотинки, напротив, положението е трагично. Предлагам да не вземат и лева заплата за тези два дни, а да дарят тези 200к лв на някоя болница за апаратура, линейка или за помощ на някое болно детенце! Срам и позор е това народно събрание и партиите вътре!
8
0
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Е какъв е този изход от кризата? Нови избори. Направо не мога да го гледам този.
7
0
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Ние сърбаме, той си изпълнява задачите отлично