Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди

139 депутати застанаха зад него
Обновена: 21 окт 2022 14:04 | 21 окт 2022 13:52, Камелия Цветанова
270
Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиниха, че съм се отказал да стана председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години ми се искаше да се отдам на внуците ми. Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, каза той.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.

„Намалете ерченето, не ви помага, пречи ви, вие сте големи мъже, намалете липсата на разум. Снощи ми звъня Христо Стоичков, плачеше след това изказване и последната му дума на този велик българин беше – „Върни се бе, хората те обичат“. Накарайте с поведението си хората да ви обичат и не се дръжте като хора между отделните партии все едно едните са прокажени. Всички тук сте легитимни български граждани. Не сатанизирайте нито една група, не обиждайте и ДПС, те са българска партия и не обиждайте българите от турски произход. Не се делете, ние всички имаме недостатъци“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
4
 
! Отговори
фен преди 1 година
Щом Кюрда е звъннал - работата не е на добре.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял отбор юнаци викаха колко е зле предното правителство, а сега един председател не могат да изберат. Тотална гавра. Дано сте доволни от новите стари управляващи. Ще ви вдигнат заплатите, ще оправят здравеопазването, ще поевтинее тока и бензина... абе както преди!
147
1
 
3
 
! Отговори
Конспирация тюркОмир преди 1 година
Цитирам дословно слепият като гръцка Омир турски чалга славей от Кърджали Орхан Мурад:"България трябва да се управлява отВИС,СИК,Ипон,МУЛТИГРУП,***!Най порядъчните свестни и читави българи са точно там в мутренските престъпни групировки!"...........Факт...казани думи хвърлен турски камък
146
11
 
6
 
! Отговори
240 излишни преди 1 година
Вървим към президентска република!
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма доникъде да стигнат - Вежди Рашидов може да е приемлив като консенсусна фигура, но нито става за председател заради възрастта си, а освен това не е юрист, и няма да се оправя с правилника и процедурите! Това е все едно да бяха оставили баба Мика Зайкова да води заседанията в предишните парламенти, където беше същинска мъка докато тя е на трибуната
144
3
 
10
 
! Отговори
ира преди 1 година
Ха най после като се напие ще забрави че е председател. сега и Герб и Дпс ще си веят байряка. ето я мафията скрита като европеци и мислеща за българите Пази боже Това е сляпо да прогледа тежко и горко на народа
143
6
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Евала Веждичка.
142
7
 
7
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ преди 1 година
тези Тотално АнтиБългари от ДАБългария и ПП не трябва НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА ПОМИРИСВАТ ПАРЛАМЕНТ
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни били от Мултигруп, а други от Gemcorp... Всеки си има тресчици за набиване под ноктите ;)
140
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП да не си мислят че всички ще седят да ги чакат, те да си изяснят позициите. Предложи им се ротация на кандидатите на ГЕРБ и ПП, което щеше да е по-добър вариант, но те не искат. Същевременно не предложиха нищо, което да помогне за решаване на патовата ситуация и като се видя деструктивното им поведение, другите партии решиха въпроса без тяхно участие.
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема мое нема твое в МУЛТИГРУП а всичко е зеленият Енвер Ходжа то ест Вежди Рашидов.........няма да има българи и България е логичния извод
138
0
 
6
 
! Отговори
Виждам бъдещето преди 1 година
Член 382 - Почетната титла ГЛАВЕН МУЛТАК е пожизнена! Алинея трета - лица с положително отношение към алкохолни напитки произведени от корпорацията! Корпорация "МУЛТИГРУП" - ДИПЛОМ номер 357 Мултигруп България АД Холдинг удостоверява, че лицето Вежди Рашидов е постигнал всички изисквания за придобиване на титлата Главен Мултак на Република България и го удостоява с нея! Президент на корпорацията - Илия Павлов. - И ся ме питат мултак ли си и аз ко да отговоря - по-добре мултак отколкото калтак
137
4
 
10
 
! Отговори
Протести до дупка преди 1 година
Гаден турчин и мутра на най-високия пост в държавата!!!!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живей Мултигруп!
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията на статуквото на Доган ГЕРБ-БСП-ДПС официално се обедини, за да даде последен отпор за оцеляването си.
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая!
133
1
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
Първата партия има 25% от 25% гласували. Надолу става още по-страшно, ако броим другите. Българите не са представени. Държава няма в момента.
132
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на г-н Рашидов!!! ГЕРБ - победа!!!
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчегъртвайте"Съединението прави силата" и поставете великата рашидова мисъл пълна с мъдрост "по добре мултак,отколкото голтак"
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите на мафията се събраха, следваща стъпка Пеевски председател на ДАНС