Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди

139 депутати застанаха зад него
Обновена: 21 окт 2022 14:04 | 21 окт 2022 13:52, Камелия Цветанова
270
Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиниха, че съм се отказал да стана председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години ми се искаше да се отдам на внуците ми. Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, каза той.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.

„Намалете ерченето, не ви помага, пречи ви, вие сте големи мъже, намалете липсата на разум. Снощи ми звъня Христо Стоичков, плачеше след това изказване и последната му дума на този велик българин беше – „Върни се бе, хората те обичат“. Накарайте с поведението си хората да ви обичат и не се дръжте като хора между отделните партии все едно едните са прокажени. Всички тук сте легитимни български граждани. Не сатанизирайте нито една група, не обиждайте и ДПС, те са българска партия и не обиждайте българите от турски произход. Не се делете, ние всички имаме недостатъци“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
13
 
! Отговори
Булгаристан преди 1 година
21.10.2022 г, деня в който отново турчин оглави най-високия пост в държавата. Честито българи и свиквайте. Това е бъдещето на ***. Преди 600 г поне е било с кръв, сега е доброволно с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход, всички до един издънки на БКП.
168
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Аз от поне 5г твърдя че *** е асака в ръката на Борисов вие ми се хилите. Поредно доказателство
167
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Проф.Коларова по една от телевизиите каза какво се е говорело от бъдещите прависти в софийски университет: ПП се държат ин-фан-тилно. ---- То ,че е така, така е, но това не е от вчера и днес. Всъщност държанието е отражение на цялостната същност на човека и това държание най-много им отива. Дано все пак да не преминат в по-висша негативна фаза.
166
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека му е само до тва.. Той каза по деликатен начиен, че иска да си пие ракията на спокойствие, а те го наколачиха..
165
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех,Вежди!ПП и ДБ с пръст в уста!
164
3
 
4
 
! Отговори
мАз преди 1 година
"Всяко царство, разделено против себе си, запустява; и никой град или дом, разделен против себе си, няма да устои." Ев. от Матей 12:25. Хаос, интриги, лични и партийни интереси тресът парламента и държавата! Хората виновни за това отново са в Парламнта, а инициаторът на политическият Хаос и така наречената "Промяна" - в Президентството.
163
1
 
8
 
! Отговори
Роналд Македоналд преди 1 година
Явно сме 1996г. Остава да го обявят за главен ИПОНЯК пожизнено! Лошото е че след 96-та идва 97г. Както се казва напролет живите ще завидят на тези които не са оцелели зимата!
162
4
 
2
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Xapeн чиляk, eвaлa!
161
3
 
3
 
! Отговори
ПП-ПРОКОПИЕВ ПАДНА преди 1 година
ВАЛУТНИЯТ БОРД МОЖЕ И ДА БЪДЕ СПАСЕН А С ТОВА И ПАРИТЕ, КОИТО НЕ УСПЯХА ДА НИ ОТКРАДНАТ ЗА 6 МЕСЕЦА
160
2
 
0
 
! Отговори
Не от Русе и от Русе преди 1 година
Турското ченге Орхан Мурад за пет минути е от родния му Кърджали в съседната чужда държава Турция а там е известен като "слепият грък Омир".........Гръкът от Русе никога изобщо не стъпва в България и Русе Волжкият Българин от Казан роден в Турция и никога не стъпвал в СССР а емигрирал ГРЪК от Турция в САЩ ЕЛИЯ КАЗАНДЖОГЛУ гениалният САЩ писател,сценарист,режисьор ГРЪК от турските ЕЛИЯ КАЗАН заедно с русенския наш юдеоевреин ЕЛИАС КАНЕТИ веуиките конспиратори
159
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Промяната отнесоха първия шамар. С чалъмите си даже и Корнелия ядосаха
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами що не избрахтИ Митьо-очите веее?!То същата работа.
157
1
 
11
 
! Отговори
Винен Биренов преди 1 година
Развалиха режима на Веждито. Ще трябва да ограничи конячето рано сутрин.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ ИМАМЕ ПРОТЕСТЪРИ ПРЕД ПАРЛАМАТА. ЩОТО ВСИЧКИТЕ ТИЯ ЩЕ СА ВЪЪЪН!
155
3
 
17
 
! Отговори
Първокласен Мултак преди 1 година
Браво!!БСП и ГРОБ се гушнаха и поставиха начело на парламента един първокачествен МУЛТАК, пияница и селлтак.Ашкулсун-машала!
154
6
 
6
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ: преди 1 година
СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ДБ, БСП И ПП ОТИВАТ ПРИ СЛАВИ ДА ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТВЪН!
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратителните си сложиха алкажа на чело на парламента !
152
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво,*** Киро и Мравоядът не можаха да бламират парламента още в зародиш,сега ако не друго поне трябва да се приеме бюджет за 2023 година,след това можем да ходим отново на избори на които формациите от национални предатели като ДБ и ПП трябва въобще да не помирисват парламент и власт!
151
2
 
11
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Ай наздраве за Веждичката!
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АУ УСПОКОИХ СА.. НАПРАВО ЩЯХ ДА СПА С ЧОРАПИТЕ.... ТВА МИ БЕШЕ ПРОБЛЕМА У ЖИВОТА... С КВО НИ ЗАНИМАВАТЕ.... СТОИЧКОВ МУ РЕВАЛ ПО ТЕЛЕФОНА, НА ВНУЦИТЕ НЕ МОЖЕЛ ДА СЕ НАРАДВА... ЛИСТОПАД!