Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди

139 депутати застанаха зад него
Обновена: 21 окт 2022 14:04 | 21 окт 2022 13:52, Камелия Цветанова
270
Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиниха, че съм се отказал да стана председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години ми се искаше да се отдам на внуците ми. Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, каза той.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.

„Намалете ерченето, не ви помага, пречи ви, вие сте големи мъже, намалете липсата на разум. Снощи ми звъня Христо Стоичков, плачеше след това изказване и последната му дума на този велик българин беше – „Върни се бе, хората те обичат“. Накарайте с поведението си хората да ви обичат и не се дръжте като хора между отделните партии все едно едните са прокажени. Всички тук сте легитимни български граждани. Не сатанизирайте нито една група, не обиждайте и ДПС, те са българска партия и не обиждайте българите от турски произход. Не се делете, ние всички имаме недостатъци“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито българския народ, който си избра новата-стара тройна коалиция на статуквото НДСВ(ГЕРБ)-БСП-ДПС.
128
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадливите и лъжливи комунистически парии БСП, ПП и ДБ усетиха, че се излагат и няма да се докопат никога до кокала отново и клекнаха! На колене крадци на България!
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Веждичката може ли да издържи толкоз време трезвен,ще го уморите човека така без да си пийва...
126
0
 
8
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
" 1996 - Банкет на Мултигруп със Илия Павлов, Слави Трифонов, Ахмед Доган, Вежди Рашидов " - да не качвам линкове, че трият, препишете това в тубата и се наслаждавайте! 26 години по-късно нищо не се е променило, даже и крадците са си същите! Такова овчедушие друго не заслужава!!!
125
0
 
2
 
! Отговори
Справката 2 преди 1 година
Как стана тъй че Мая Илиева си нае да и чисти тоалетната срещу заплащане Дарина Павлова за да не гладувала?..................... Приживе Илия Павлов благодарение на Ж.М.Желев имаше поне десет пъти повече пари от Георги Илиев..........Добрият Илия Павлов умря и милиардите му ги наследява Румен Ралчев,Волен Сидеров,Вежди Рашидов,Татяна Дончева и прочие а Дарина Павлова иддуа супата.............Добричкият Илия и подарите леката на милиарди Дарина.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делян Пеевски да не е отказал, че сложихте този?!?!
123
0
 
3
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
Пуснете си клипа в youtube как го обявяват за главен мултак на отрупана маса в годините , когато кренвиршите бяха лукс! Това е поглед в бъдещето! Ако няма всенародно въстание няма да има България!
122
1
 
8
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Главния Мултак на държавата сега е на парламента.Пиянизца и Мистик.Закривай
121
4
 
7
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 1 година
Смятай, щом да не сложат някой по-голям крадец слагат ГЛАВНИЯ МУЛТАК !
120
2
 
6
 
! Отговори
ЪъъъъъЪ преди 1 година
ЧовекО ясно ви каза, че е много зает! Има си работа, Фнуци!!! Какъв парламент( нарочно с малка буква), кви 5 лева!!!
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотна мутра -русофил начело на Парламента е логичен резултат от състоянието на българското общество.
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
117
6
 
17
 
! Отговори
Шикелгрубер преди 1 година
Да обърнем повече внимание на внуците на този мултак! Сигурно се точат и те на депутатски заплати скоро! Държавата на мултаците! Честито!
116
4
 
10
 
! Отговори
Вежди е мултак.. преди 1 година
Награждаван от тях.. ето ви промяна..
115
6
 
9
 
! Отговори
Време е! преди 1 година
Честита Промяна начело с главния МУЛТАК на МУЛТИГРУП! Сега зимата като няма храна за хората ще си направят ли една софра с видните мутри да го обявят за главен ИПОНЯК!
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее ще има бюджет , да раздават на държавните хрантутници щедро нашите пари, дето сме ги изкарали с пот на чело.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избрахте Вежди Рашидов.Както винаги тежките проблеми се опитвате да ги разрешавате по козметичен и елементарен начин.Още едно доказателство за липса на политическа мисъл.Все по тънката лайстна я карате,защото личните ви интереси стоят над общочовешките.
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе как го избрахте тоя *** бе? Викайте после ходи гласувай? ХАресва ли ви? Същият е като вас тук, хрантутниците на партийна хранилка!
111
5
 
6
 
! Отговори
Chicco преди 1 година
Предполагам, че заплатата на председателя на парламента заплатата е по-голяма от на редовия депутат.Затова е този господин там.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе кво триеш бе ***