Делян Добрев: Нужно ни е правителство на всяка цена

Готови сме на всякакви компромиси, заяви депутатът от ГЕРБ
12 ное 2022 14:55, Елка Василева
124
Делян Добрев: Нужно ни е правителство на всяка цена
Снимка: архив, БГНЕС

България има нужда от правителство на всяка цена, което да управлява поне година, за да може да се усвоят парите по европейските фондове и да се поправи Планът за възстановяване и устойчивост. Това заяви пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Още по темата
"Ние смятаме, че трябва да има правителство на всяка цена и сме готови на всякакви компромиси. Без, разбира се, да позволяваме на "Продължаваме промяната" да сключват сделки за газа с 30% отгоре през посредници, дерогации за "Лукойл" и така нататък. Тоест, ако те участват, трябва да не им се позволява да правят далавери. Но трябва да има правителство, защото държавата затъва", заяви той.

Според него единствено редовно правителство би могло да предотврати тегленето на двойно по-голям държавен дълг през следващите години.

"След управлението на ПП, и това не го твърдим само ние, трябва да изтеглим още 15 млрд. тази година и в следващите две години по още толкова. Тоест, в следващите 3 години трябва да изтеглим общо 45 млрд. дълг, при положение, че досега всяко правителство е теглило средно по 1 млрд. Даже те говорят за 48 млрд. дълг. Като приспаднем от тях 10 млрд. стар дълг, новият дълг за следващите 3 години ще е 38 млрд. нетно - новият дълг ще е повече от дълга за последните 37 години. Затова ГЕРБ настоява на всяка цена да има правителство, за да не се позволи тегленето на такъв дълг", заяви Добрев.

Той очаква до февруари отстъпката от 1 лв. на литър гориво да стане факт, защото има подготвени много законопроекти от различни партии в тази посока и явно има съгласие по въпроса в Народното събрание. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС първи са отправили това предложение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
2
 
! Отговори
Свършиха преди 1 година
ли кашетата та толко натискате за правителство айдучаги ниедни!
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми що бутнахте редовното правителство,бе Делянчо ? То вас само да създавате хаос в реда ви бива.
104
3
 
6
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Много е важно да няма постоянно правителство преди да са минали местните избори, иначе ще се влоши всичко! ГЕРБ ще натиснат месните кметове да си осигурят победата и една криза ще накара по-бедните да си мислят че ще си запазят работата ако гласуват за настоящия си шеф ще е голямо затъване
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 година
Който вярва на думи без покритие , да гласува за ПП. ,който вярва на джоба си да гласува за ГЕРБ, но да ме агитират във форума разни п-иш-лем-енца , нищо още не видели в тоя живот и не се сблъсквали с истински трудности че истината е в промяната, е смешно. От зелени тиквенца мамини синчета и дъщерички ,семе не ща .Вярно- искаме промяна , но не за лошо, която ни тропосаха предпоследните в управлението, а истинска , не завоалирана с думи и обещания и гарнирана с див популизъм за fare play.
102
3
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
ГЕРБ не искам да се връща на власт,ако ще и още едно гласуване през март да има..
101
5
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
НИКОГА ПОВЕЧЕ *** ПЪПЪ НЯМА ДА УПРАВЛАВОТ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ИНФЛОЦИЯ 50 ПРОЦЕНТА КОМИСИОНЕРИ САБОТЬОРИ ЛЮБОВНИЦИ НАЗНАЧЕНИ СРУТЯВАНЕ
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърниците от ПП къде ли не се ос*рах*а. Започнаха с Планът за възстановяване. А бяха толкова нафукани. Чак им повярвах.
99
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашите времена - Радев създава правителства и Радев ги унищожава така че този огладнял другар каквото и да запее е ще си остане просто бушон
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако под ние се разбира Герб, съм съгласен
97
6
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Делянчо мамин има предвид,че на Шайката е нужно правителство НА ГЕРП....Защото симпатягата,както всички останали "радетели за правителство" ,се правят на ударени,че ние всъщност ИМАМЕ правителство !!!!...Имаме и Парламент,който да взема решенията и да задължава правителството да ги изпълнява....Но гробарите не са свикнали така...Те знаят ЕДИНСТВЕНО да крадат чрез "правителствата" на Боко Тиквата и държанките от Харема му..Трагичен и жалък е напъна им да бъркат отново безнаказано в яслата.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Нищо не може да е на всяка цена, освен комисионните. Ех еврофондове сладки.
95
1
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
На някого, освен на политиците и клиентелата им да му пука случайно за парите от еврофондовете?
94
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчо,така ли ти казаха от Козяк, бре мама? На всяка цена:)))
93
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС свалиха редовното правителство чрез машата си ИТН точно защото се бореше с корупцията и те не можеха да крадат. Сега очаквате модела ГЕРБ -ДПС да се бори с корупцията? Мисия невъзможна.
92
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков, действително е доста емоционален, но то пък всички с/у ПП егати поми ярския журналист.събор. Те направиха Харвард *** дума, всяка миша грешна стъпка се преувеличава. Къде е Деса атанасова, как забогатя тази жена, а и всички около БАЦЕ ЛИ Е ПАЦЕ ЛИ Е . кЪДЕ СА ПАРИТЕ МИЛИОНЧЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, КАКВО СТАНА, ЕДНИ И СЪЩИ СПРАВКИ ГИ РАЗНАСЯМЕ ПО 10 ПЪТИ В НАП ИНСПЕКЦИЯ НОИ САМО СВЕТИЯ СИНОД НЕ ГИ Е ПОИСКАЛ. Искам да дишам свободно, да живея в нормално общество и да се усмихвам.
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново ще ви управляват ГЕРБ и ДПС. Отново през Капитан Андреево ще влизат тонове наркотици. Отново ще се пълнят поизпразнените чекмеджета. Отново дрогирани гербодилъри ще газят безнаказано децата ви. Отново Гешев ще пази гърба на Мафията, която си го назначи. Хубавото все пак е, че слугите на Мафията от ИТН остават под чертата.
90
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб 10 години разделяха народа на наши и останалите! Не си с тях, няма работа, няма нищо завзели всички общини и пълно вътре с техните калинки, ето от къде идват гласовете им! Другите бяхме принудени да напуснем България, за да живеем нормално! Крадлива партия е Гепи, затрихте България
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя Герб и контактна група, си мисля че става въпрос за някаква мащабна кражба на ток от мрежата за ниско напрежение.
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще стане ясно кой ще сключи сделка с дявола. Кой ще е този политически субект, който управлява заедно с най компрометираната и грабителска партия.
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един човек, който през 1990 година 8 месеца е лежал в затвора Панкрац в Прага заради кражба на автомобили НЕ МОЖЕ ДРУГО, ОСВЕН ДА КРАДЕ!!!!