Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?

Десните готови за коалиция с "Промяната"
112
Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С втория мандат най-логично е с ПП да направим коалиция. Право на „Продължаваме промяната“ е да излъчат кандидат за премиер“. Това заяви пред bTV народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Според него е възможно правителство на малцинството на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и обясни, че различията с БСП стават по-големи.

Още по темата

„Млякото е 5 лева, ако изчакаме да стане 10 лева и решим да идем на нови избори – не мисля, че хората очакват това от нас. Нас това ни притеснява. Може Румен Гечев да е бил в правителство, в което цената на млякото се е удвоила два пъти, но ние не искаме. Може да участваме в управление с „Продължаваме промяната“ и да получим подкрепа от други сили по наши приоритети“, коментира той.

„ГЕРБ-СДС няма да получи подкрепата на  „Демократична България“. Разбрахме през последните 12 години какво е управлението на ГЕРБ. Мисля, че партията трябва да бъде държана далеч от властта“, посочи той.

„Не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев. С него сме единомишленици отдавна, но кой ще е кандидатът за кмет на София - трябва да се изговорят доста теми. Трябва да имаме обща кандидатура“, обясни депутатът от „Демократична България“ относно местните избори.

ДБ предложи общо явяване на местните избори с „Продължаваме промяната“.

„При изтребителите не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. МиГ-29 идват през 1988 година. На тези МиГ-29 не можем да летим, не можем да ги държим в готовност. С тези F-16 ще можем да летим, докато дойдат новите“, коментира Ивайло Мирчев относно решението на НС да се купят нови самолети за ВВС.
Преди дни той обяви, че Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16, ако България предостави досегашните си самолети съветско производство на Украйна.

Според него това е информация на нидерландски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно те ще управляват, свиквайте кoпейки
60
5
 
13
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ДАНС ДА РАЗКРИЕ ИСТИНАТА ЗА ПП - ЗА ДИПЛОМИРАНОТО НЕВЕЖЕСТВО И КРАДЦИ С БЕЛИ ЯКИЧКИ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. НО ДАНС СЕ СТРАХУВАТ.
59
4
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
"Разбрахме през последните 12 години какво е управлението на ГЕРБ"И ние разбрахме само за 7-8 месеца какво е управлението на ПП, ДБ и БСП Поразиите са повече от тези на ГЕРБ за 12 год.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54. Ха дано, ама на дали. Не вярвам да влязат в затвора. Още по-голямо крадене ще настане и наглост до безобразие. Ама и ние ги търпим.
56
1
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Че възможно е. То на толкова разнообразно п-0-р-н-0 сме били свидетели в политиката ни, това ли ще ни изненада. Безпринципни коалиции всякакви, до вчера са се плюли и кълнели, днес ще скокнат и ще се прегърнат... в името на майка България разбира се, да не си помислите, че така са им наредили, в никой случай!
55
6
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
ДБ и ПП - на куково лято само!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БГ НЯМА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА
53
1
 
2
 
! Отговори
Не е тайна преди 1 година
До *** 5. Всичко е възможно. Демокрация е.
52
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стане това правителство цялото Герб, дпс, бсп влиза в затвора.
51
12
 
4
 
! Отговори
Драгстер преди 1 година
Бойка Борисова е като богомолките - след като се снуши с партньора си, му изяжда главата.
50
12
 
4
 
! Отговори
НЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО преди 1 година
След като ГЕРБ свалиха правителството и наляво и надясно обясняваха, че знаят и могат да извадят България на "бял свят" да правят правителство ! Никой не ги иска, да поемат отговорност и да управляват с правителство на "малцинството", да видиме как ще оправят батакът който ТЕ ЗАБЪРКАХА С ЧЕКМЕДЖЕТА, КРАЖБИ И МАНИПУЛАЦИИ !
49
2
 
15
 
! Отговори
www преди 1 година
Чак пък такова нахалство не е възможно!
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бурна нощ, ергените Слави и Бойко се разгорещили и свалили правителството на ПП. На другия ден леко сконфузно Бойко попитал Слави. "И как е? Хареса ли ти?", а Славчо отговорил "Мани, мани... пропилян живот!"
47
1
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НА НАС НЕ НИ ТРЕБЕ ВОЙНА, ТУКА СИ ИМАМЕ В ИЗОБИЛИЕ.
46
11
 
5
 
! Отговори
Бардак преди 1 година
Бойка употреби патриотите и Слафчу. Да се готви Христо Иванов.
45
19
 
6
 
! Отговори
Прост Въпрос преди 1 година
Слави и Бойко са 60-годишни ергени. Кирил Петков е семеен мъж с 3 деца и любовница, успешен бизнес. Кой е по-услял? Кой е по-големият мъж?
44
1
 
13
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Мирчев кскво се изказваш неподготвен? Та публична тайна е при предния кабинет на ГЕРБ Бойкикиев бе правосъден министър и обърка цялата система , благодарение на безпринципната ви коалиция премахнате спец звената и олигарсите които ви подкрепят са ненаказани и света вода ненапита! А за какъв кабинет с ПП бленуваш след като за 7 месеца фалираха страната и попълниха ошфорните си сметки!
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hanpoлeт npи Cлaвчo, ga cи ce чerъpтaт no gynkитe...
42
9
 
3
 
! Отговори
Ох Банана! преди 1 година
Ергените Слави и Бойко се ожениха, но Бойка е много похотлива булка. Вече и писна слафчу и си иска нящо по-младичко. Обикаля ПП-тата. Иска младо парче.