Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?

Десните готови за коалиция с "Промяната"
112
Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С втория мандат най-логично е с ПП да направим коалиция. Право на „Продължаваме промяната“ е да излъчат кандидат за премиер“. Това заяви пред bTV народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Според него е възможно правителство на малцинството на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и обясни, че различията с БСП стават по-големи.

Още по темата

„Млякото е 5 лева, ако изчакаме да стане 10 лева и решим да идем на нови избори – не мисля, че хората очакват това от нас. Нас това ни притеснява. Може Румен Гечев да е бил в правителство, в което цената на млякото се е удвоила два пъти, но ние не искаме. Може да участваме в управление с „Продължаваме промяната“ и да получим подкрепа от други сили по наши приоритети“, коментира той.

„ГЕРБ-СДС няма да получи подкрепата на  „Демократична България“. Разбрахме през последните 12 години какво е управлението на ГЕРБ. Мисля, че партията трябва да бъде държана далеч от властта“, посочи той.

„Не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев. С него сме единомишленици отдавна, но кой ще е кандидатът за кмет на София - трябва да се изговорят доста теми. Трябва да имаме обща кандидатура“, обясни депутатът от „Демократична България“ относно местните избори.

ДБ предложи общо явяване на местните избори с „Продължаваме промяната“.

„При изтребителите не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. МиГ-29 идват през 1988 година. На тези МиГ-29 не можем да летим, не можем да ги държим в готовност. С тези F-16 ще можем да летим, докато дойдат новите“, коментира Ивайло Мирчев относно решението на НС да се купят нови самолети за ВВС.
Преди дни той обяви, че Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16, ако България предостави досегашните си самолети съветско производство на Украйна.

Според него това е информация на нидерландски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
18
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
НАРОДА ТИЯ ЛИ СИ Е ИЗБРАЛ ДА УПРАВЛЯВАТ? ТИЯ СА НА МАДУРО ИЗБРАННИЦИ, КАК ТАКА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ?
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по нахални крадци и измамници от ПП и ДБ.
19
0
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Всичко което е свързано с ПеПе-тата и ДеБе-тата е хроника на една предизвестена смърт, както за кирчовците, кокорчовците, мравоядите и гномовете им, така и за цялата ни държава, особено ако в този Апокалипсис се намеси и БКП-БСП, така че е време да разтурим този панаир на алчността, глупостта и суетата ... !!!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ви е ковид стъкмистиката, ***. Хората закусват с нея, 10 ч. минава!
17
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази партия ГЕРБ,сърбахме им попарата последното десетилетие и с какво се подобри живота ни всеки може да си направи равносметка.
16
4
 
13
 
! Отговори
1+1 преди 1 година
Все се чудя, тия от ДБ и ПП толкова ли им куца математиката, че не могат да сметнат, че двете формации общо нямат 121 човека, че да направят правителство. Надяват се най-нагло, че ГЕРБ ще ги подкрепи драговолно без да иска абсолютно нищо в замяна ли, що ли? Малко нахално звучи да плюеш някого, че е мафия и после да искаш подкрепа.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАШЕ ЕДИН НАРОД . КАКВО СТАНА С НЕГО
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ! Хората гласували за ГЕРБ не гласувахме за некадърниците от ПП и прожажниците от ДБ!
13
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези да заминават на фронта в украина никакво правителство с тях аморалнихора нямат работа в политиката отиваме на избори 2023 г докато случим на хоратова което сега е в нс за нищо не става
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво се подобри откакто няма редовно правителство.От зле та още по-зле,както последните 12год.Бойко ни тласка на дъното.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората ви дадоха властта след което не се справихте, сега е наред следващия да управлява, а вие с ПП който откъдето е да си ходи обратно.
10
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
И ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК ЗА ТИЯ ХАРТИЙКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ОТ ЕС
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез лузъри вечно подпрени по стените
8
1
 
12
 
! Отговори
Е ми то... преди 1 година
Е ми то всичко е възможно. Включително това и този сайт да стане реална медия с реална журналистика, но това не значи че ши стане.
7
1
 
18
 
! Отговори
Горкичките преди 1 година
Ще им се протъркат коленцата на Ристьо, Гнома и Мирчев да пълзят и да просят пред Кирчо и Кокорчо да им дадат малко от баницата. На следващите избори, освен ако ПП не кандисат, сектата ДБ отива да прави компания на Слави.
6
0
 
12
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Все се чудя по-зле от това може ли да стане....но както се казва ''Винаги може да стане и по-зле''
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е, но пък и 10 Януари наближава, току виж събитията от един 10.01.2023 биха били сходни с тези от същата дата, но различна година - 1997.
4
1
 
6
 
! Отговори
От малцинствата преди 1 година
Възможно е, но в момента в който решат да правят съдебна реформа, ще бъдат свалени на мига.
3
3
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
И ГИ ТЪРПИ НАРОДА НАШ ТОЙ ИМА 500 ГОДИШЕ СТАЖ
2
1
 
8
 
! Отговори
Песента на Тошко за преди 1 година
за PROSTAKA, ЩЕ СИ Я ПУСКАМ ДОКАТО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ОЧИСТИ С ВЪЖЕ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ!