Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?

Десните готови за коалиция с "Промяната"
112
Възможно ли е правителство на малцинството на ПП и ДБ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С втория мандат най-логично е с ПП да направим коалиция. Право на „Продължаваме промяната“ е да излъчат кандидат за премиер“. Това заяви пред bTV народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Според него е възможно правителство на малцинството на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и обясни, че различията с БСП стават по-големи.

Още по темата

„Млякото е 5 лева, ако изчакаме да стане 10 лева и решим да идем на нови избори – не мисля, че хората очакват това от нас. Нас това ни притеснява. Може Румен Гечев да е бил в правителство, в което цената на млякото се е удвоила два пъти, но ние не искаме. Може да участваме в управление с „Продължаваме промяната“ и да получим подкрепа от други сили по наши приоритети“, коментира той.

„ГЕРБ-СДС няма да получи подкрепата на  „Демократична България“. Разбрахме през последните 12 години какво е управлението на ГЕРБ. Мисля, че партията трябва да бъде държана далеч от властта“, посочи той.

„Не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев. С него сме единомишленици отдавна, но кой ще е кандидатът за кмет на София - трябва да се изговорят доста теми. Трябва да имаме обща кандидатура“, обясни депутатът от „Демократична България“ относно местните избори.

ДБ предложи общо явяване на местните избори с „Продължаваме промяната“.

„При изтребителите не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. МиГ-29 идват през 1988 година. На тези МиГ-29 не можем да летим, не можем да ги държим в готовност. С тези F-16 ще можем да летим, докато дойдат новите“, коментира Ивайло Мирчев относно решението на НС да се купят нови самолети за ВВС.
Преди дни той обяви, че Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16, ако България предостави досегашните си самолети съветско производство на Украйна.

Според него това е информация на нидерландски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
2
 
! Отговори
:( преди 1 година
Лойко отива при другаря си Славуца - да си реват заедно двамцата ергени.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tвa, aмepиkaнckoтo мaлцинcтвo e мнoo'o нaxaлнo, eraccи!
39
9
 
1
 
! Отговори
ПИК=ГЕРБ преди 1 година
ГЕРБ ревнуват, че ПП и ДБ не искат да ги подпипад под парапетчето. Но така е - те ги плюха 2 години, сега искат мир. Нема как да стане.
38
11
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквата ШкафБей преди 1 година
ДОГАНЕ, ПОМАГАЙ! ЧЕ ГО ЗАКУЦАХ ЗДРАВАТА!
37
1
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Ама верно ли. Ти да не си от тия с къщите за гости.
36
11
 
1
 
! Отговори
:( преди 1 година
Тиквата май ще къса 6-ти минискус.
35
13
 
1
 
! Отговори
болен - здрав носи преди 1 година
ТИКВАТА ГО ЗАКУЦА ЗДРАВАТА
34
0
 
16
 
! Отговори
Милена преди 1 година
Такова правителство би било катастрофа.
33
12
 
4
 
! Отговори
да живее демокрацият преди 1 година
Възможно е и е най-доброто за България. Демократична България и Продължаваме Промяната са моторите на реформите и ще изкоренят мафията.
32
11
 
2
 
! Отговори
Куцо Пиле Домат преди 1 година
ГЕРБ се насади на пачи яйца, след като събори кабинета на ПП. Сега са в ситуация Цу-Цванк. Ни напред, ни назад. Тиквата е в ступор и гледа като теле железница.
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа не ще ГЕРБ. Няма значение ПП ли, ДБ ли... Магаре да вържат, ще гласуват за него, само да не види кокала повече бати Бойко. Така че, ГЕРБ-ани троляци - не се радвайте много.
30
5
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Да! Ще ги насадят на пачи яйца и ще им припишат всички батаци в държавата и света! И когато спре войната и спаднат миграционните потоци, тогава мафията ще се върне спасително и официално, начело с лидерът Борисов и продължи да усвоява! Както след ПСВ тогавашната мафия назначи Стамболийски за премиер и когато нещата се поуспокоиха - го уби и властва до 9 септември, че и след това, чрез агентурата си, внедрена в ,,народната власт"!
29
10
 
2
 
! Отговори
Дайте да си го кажем преди 1 година
Народа би шута на ГЕРБ, само някакви си 5-10 хиляди зевзека в интернет богославят тиквата, всички останали 6 милиона и 490 хиляди българи го мразим.
28
8
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ не се разпада! преди 1 година
Рано е! Гешев още не е паднал!
27
0
 
11
 
! Отговори
БЪДЕЩЕТО преди 1 година
МАДУРОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПЪТНИЦИ. БСП СА СПОМЕН. НОВИТЕ ЯНЕВ И КОПЕЙКИН СА КАТО ЯНЕ И ВОЛЕН ДАВАМ ИМ ЕДНА, ДО ДВЕ ГОДИНИ. ОСТАВА ДА ИЗБЕРЕМ МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС.
26
4
 
2
 
! Отговори
селянин преди 1 година
ай стига с тва правителство тураме си един цар или губернатор или принц или Шойгу и да се приключва с тоя цирк парламент дет работа за две стинки не мое да свръши
25
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не си правете шега с читателите. Вие в управление със ПП само в мечтите.
24
0
 
7
 
! Отговори
ВАСИЛ ЛЕВСКИ преди 1 година
ЕДИН НАРОД ОПРЕ ЛИ ДО ПОЛИТИЦИ ДА МУ РЕШАВАТ СЪДБАТА ТВА ВЕЧЕ НЕ Е НАРОД А ***
23
3
 
11
 
! Отговори
Радефф преди 1 година
Изберете ПП и моя човек Кирчо от Харвард .... Аз съм ги правил ... С двете си леви ръце ... Най-доброто за България а когато тотално се издънят и провалят и след десетина проведени избори и няколко милиарда похарчени народни пари единственото за което ще мечтае цяла България ще е Президентска република .. водена от ....МЕН . Избирайте Промяната на Кирчо и Кокорчо ... Моите хора.
22
12
 
1
 
! Отговори
Спри не си отивай! преди 1 година
ГЕРБ отече в канала. Предсказанието ми, че ГЕРБ ще се разпадне след местните избори се разгръща пред очите ни. Бавно и сигурно.