Борисов: Благодарение на Петков и Василев ще станем вносители на ток

Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен, смята лидерът на ГЕРБ
15 ное 2022 19:25, Красимир Ангелов
126
Борисов: Благодарение на Петков и Василев ще станем вносители на ток
Снимка: БГНЕС

Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това ще стане само след две години. Това са 40%, а зимно време 60%. От "Продължаваме промяната" не успяха да убедят комисията. А аз винаги съм бил за зелената сделка и това, че рано или късно въглищните централи ще излязат от употреба. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите от ПГ на партията след спора с бившия премиер Кирил Петков.

Още по темата
"През това време са се случили много неща Ние сме инвестирали милиарди в сероочистки", каза Борисов. На Балканите липсва петрол, газ и ток и ние от износител ще се превърнем във вносител. Честито на българския бизнес, каза още той и добави: Ние сме обградени от държави нечленки на ЕС, за които това не важи. И от износители, ще станем вносители на ток.

"Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което редовното правителство на Петков е договорило ще има трайни последици. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Мачът е свирен, това е приключено. Енергетиката на България през 2025 г. ще се превърне във вносител и ако си го представим днес, това е автоматичен режим на тока. Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-добрата сметка, при 2019 г., както е базовата, както пише в договора са над 2-3 хиляди мегавата. В най-добрият случай ще остане малката американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената сделка. Една дума няма да чуете да кажа срещу комисията", каза още Бойко Борисов.

Според него "надали на президента Румен Радев ще му е приятно по време на служебното правителство да му закичат закриването на енергетиката".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Това може да го каже само върл фен на най-простия.
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А благодарение на тебе,за 10 години намаляхме с 1 милион и останахме най-бедната и най-болната страна в ЕС.Благодарим ти,вожде.
66
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Проблемът на простите поддръжници на ПП е,че са толкова прости, та даже не могат да предположат, че съществуват и умни хора.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "промива мозъците с поредните си лъжи и клевети"-Еееех,де да бяха лъжи и клевети.............
64
4
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Надай се.Надеждата умира последна.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е на принципа една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина.Стига да има кой да му вярва.
62
8
 
10
 
! Отговори
Здраствуйъе троллики преди 1 година
Не се набирайте , Борисов не се натиска за власт! На него му стига да е първа политическа сила, и иска да остави Превратаджията Радев да си изсърба докрай попарата, която е забъркал ,и неговите подопечни...Харвардските мошеници! Поне година, година и половина трябва да мине, докато ГЕРБ се върне отново на власт! Много *** дотогава ще бъде изметена от властта!
61
8
 
12
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 1 година
ЗА 7 МЕСЕЦА - ТОЛКОВА. ПП НАПРАВИХА ТОЛКОВА ПОРАЗИИ, ЧЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ИЗБОРА ИМ! БОЙКО ДА СТОИ НАСТРАНА ДОКАТО СЪВСЕМ СЕ О ЕРЕМ.
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Карлуково Готовите реактори ги изхвърли Станишев през 2005.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Борисов е бати и наглия изпечен мошеник. По негово време в ТЕЦ Марица Изток 2 едвам клатеха по две блокчета от осем и БЕХ затъваше в дългове. Сега 7 от 8 блока на МИ2 бичат на макс.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ме интересува някаква комисия крадльо.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е ясен.Ама я вижте хиените около него,които го мразят защото знаят що за стока е и колко е забогатял от властта,а те горките с по няколко милиончета,как точат зъби за нови кражби от евросредства,затова сега се правят на по-чисти от водата и по-ниски от тревата,белким излъжат някой да направят правителство и после аз на тебе,ти на мене.
56
11
 
7
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
"Борисов: Благодарение на Петков и Василев ще станем вносители на ток" ----------------------- Kиро-*** и Кокорчо имат своя принос, но основната вина е на Тиквата, който спря строителството на АЕЦ Белене, извърли готови руски реактори (които искаше да хариже на Иран) и прокуди над 1 Милион българи зад граница.
55
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една диплома за средно образование до 1995 година е много по стойностна от диплома за професор от времето на ГЕРБ.
54
12
 
18
 
! Отговори
Ваню Княза преди 1 година
А благодарение на теб износители на българи!
53
8
 
14
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
АЕЦ -Белене не е спрян от Борисов! Ако имаше възможност този проект да бъде направен, Румен Овчаров нямаше да чака шест години без да го задвижи! Първо изгониха немския инвеститор, и после натресоха на Борисов да плаща два реактора, без да им подписан договор !
52
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету,известен още като агент Буда и най-голямата банкянска тиква,кумир на простите пак го е хванала логореята и ръси глупост след глупост.Вече му знаем и кътните зъби,но той продължава да ни облъчва неуморно с лъжите си.Срам за тези,които още му вярват.
51
0
 
14
 
! Отговори
добро утро преди 1 година
зелената енергия е скъпа и нискоефективна. заема огромни площи, които стават неизползваеми.
50
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този съвсем изтрещя, Петков ли затвори от 1 до 4 блок на Козлодуй, той ли не построи Белене и плати толкова пари пак от джоба ни. Самозабравил се еднокнижник. Нивото му на говор е срам за всеки българин.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БТВ (Бойко ТВ) са си назначили руса, облечена в розово водеща, да води нощните новини. Това е поредната пошлост, след като назначиха на Красен Кралев жената за водеща на новинарския блок, да си назначат Кристина Гербушева (ГЕРБ+ушева), както и да канят "видни" гербаджии от ден до пладне в ефира си, въпреки че са едва втора политическа сила. Това се случва от както Кикимян е шеф на новините. Даже изкараха снимка - кабинета на Кирчо пълен с книги и на Боко - бардак с лампички и плазмен ТВ 72 инча