Защо БСП бранят със зъби и нокти хартиената бюлетина?

Клечков: Искаме възможност за избирателя
24 ное 2022 21:50, Александър Попов
62

Промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина начерта нови разделителни линии сред партиите. Защо БСП бранят със зъби и нокти предложенията?

"Това не е наша прищявка и не е от вчера. Това е все пак желанието на нашите избиратели. Ние не сме против машинното гласуване, а искаме избирателят да има възможност, което смятам, че е много демократично", заяви депутатът Бойко Клечков от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Според него се получават ненормални положения с протоколи, при които с машина е направен вотът, а при общия сбор след това не се получават резултатите, което навежда на мисълта, че в пространството има някакво вмешателство и някой друг решава за крайния вот.

"Както в хартиената бюлетина, така и в машинното гласуване, ние виждаме съответни нередности и това не може да ни възпрепятства, за да можем все пак да изберем двата вида гласуване. Изборните резултатите могат да бъдат признати от всички, когато всички си гледат работата в самия изборен процес и не допускаме фалшифициране на резултатите", посочи той.

По думите му с хартиена бюлетина да гласуват хора само над 60 години е дискриминация.

"Колегите от "Продължаваме промяната" и ДБ използват в момента парламентарните тактики и техники, за да направят изборния ден непоносим. От сутринта се занимаваме с това да приемем само заглавието. Създаде се напрежение, квесторите трябваше да въвеждат ред. Това са грозни неща за парламентаризма", категоричен е Клечков.

Той предполага, че законопроектът за хартиеното гласуване ще продължи доста време.

Той не изключва възможността БСП да подкрепи "Продължаваме промяната" по някои политики и заяви, че няма как да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
не че нещо,ама преди 1 година
До Анонимен 52 КАТО ТИ ЧЕТА УМОТВОРЕНИЕТО И СИ МИСЛЯ,ЧЕ СИ ОСТАВАЧ ОТ ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ!ОТ ОНИЯ,ДЕТО ТЪРСЕХА БЯЛА БОЯ ЗА ЯЙЦА ПО ВЕЛИКДЕН!ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!ха-ха-ха-ха...
52
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Грешка. Не бсп-то, а тия лалу-гери, които бяха изритани и дамгосани окончателно от БЪЛГАРИТЕ никога да не се докопат и до най-малките лостове на властта, от седмици не са на себе си. Неистов страх, денонощно шубе и паника е обзело цялото съсловие. Ревете, окайвайте се, жалвайте се. Хак ви е. Така ви се пада!
51
0
 
2
 
! Отговори
GD преди 1 година
Сладко нещо е властта. Как ли не се въртят и подлагат само и само да се докопат до нея.Важно е да си вътре близо до паричните потоци....Пък на избирателя после д упе да му е яко. Аде *** доказвай после за кого си гласувал и че си искал нещо друго.До следващите избори!
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Иван -Бай Иване,сигурен ли си,че при машината е най-реално?? А задаваш ли си въпроса ЗАЩО НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ ОТ МАШИНИТЕ!???
49
2
 
5
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 1 година
Това е принципна позиция! Не може да ме задължават да гласувам машинно. Затова и не гласувах. А за кого ще гласувам с хартиената бюлетина си ми е правото аз да реша. НЕ ВЯРВАМ НА МАШИНАТА!!!!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената бюлетина е мечтата на ГЕРБ - гласуваш против ГЕРБ, а в изборния протокол гласа ти го отчитат за ГЕРБ.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС създаде мутрите след 1989 година. СДС бяха първите фалшификатори на изборите, а сега учениците им от ГЕРБ надминаха учителя си.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената бюлетина ще намали с 50% броя на депутатите на БСП след следващите избори. Може би това е целта на Нинова.
45
2
 
4
 
! Отговори
Търговищки селянин преди 1 година
Която партия предложи гласуване от компютър таблет или телефон. Ще гласувам за нея .
44
2
 
5
 
! Отговори
Стига плач! преди 1 година
Всички демократични страни гласуват с хартиени бюлетини или с машини в които се отчитат сканираните бюлетини и пак се броят от хора!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо ухиления и ококорения бранят със зъби и нокти мадурките?
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената бюлетина ще подсигури Корни за още един мандат като отчете по-добър изборен резултат. Това е и причината балъците в НС да се карат няколко дена, а *** българи да гласуват за бсп.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чувалите и камионите микробусите са вече зареждат със готови книжни бюлетини.Е за това е борбата.Сега ще имат мнозинство герб и дпс.БСП ще *** мухи пак 15 г.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като гледаме резултатът от изборите с машинно гласуване ... по-добре най-евтиния начин на гласуване - с хартия. Иначе, скъпо "удоволствие", а резултатът - никакъв.
39
2
 
15
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Мутрите ги създадоха комунистическите служби. И пак те ги овластиха. Станаха неудобни и непослушни. Ако си спомняте, много избиха, но и много останаха. Най вече тези, които се нагушиха и с политическа власт. С олигарсите ще бъде по трудно, дори невъзможно.
38
4
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Само това ли можете? " Има човек, има проблем. Няма човек, няма..." Токива сте си от зародиш. Сka паna комунистическа sgaн.
37
11
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Наораво не можех да повярвам как се гласува с машина, човек, който не знае български и поне малко грамотен, няма как да се оправи. Не са само фалшификациите, неграмотните ги губят като избиратели, рейсовете от Турция...трябва да остане машината, не искам хора, които не са положили минимални усилия за образование, да определят бъдещето. И catchpa да направят даже
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради негласуващите мутрите бяха 12 години на власт и България стана най-бедната държава в ЕС.
35
9
 
11
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Заблудените, които ходят да "гласуват" стават все по-малко и по-малко. Всички партии и техните 240 б.оk.лyka всъщнист са една партия.
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиеното гласуване трябва да се забрани със специален закон!