Петков за игрите на БСП, кодовете в джоба и шоуто на Борисов

Ще съдя Свиленски, политиците трябва да се придържат към истината
27 ное 2022 09:44, Александър Попов
36
Петков за игрите на БСП, кодовете в джоба и шоуто на Борисов
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков потвърди, че ще заведе иск срещу депутата Георги Свиленски, тъй като "политиците трябва да се придържат към истината". Зам.-председателят на БСП Георги Свиленски обяви от парламентарната трибуна, че Петков им е предложил да оттеглят връщането на смесеното гласуване, а в замяна „ще им даде кодовете“.

"Това, което казах, е, че ние сме готови да подкрепим одит от експерти на кода преди изборите, след изборите, за да получат сигурност и да махнат своето съмнение от машините. След това г-н Свиленски, според мен, използва лъжа. Дадох му втори шанс, но той отново повтори изказването си. Затова ще подам иск", каза Петков пред bTV.

"Казах – „одит върху кодовете“. Аз никога не съм ги виждал. Абсолютно безумно е да съм го казвал – такава инсинуация. Гледах г-н Борисов. Идеята, че някой има „тайните кодове“. Ние сме втора сила. Нашите най-близки партньори са шеста сила. Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?", коментира бившият премиер.

Още по темата
Петков смята, че в момента има опит за дискредитиране на машините за гласуване.

Според думите му ставаме свидетели на няколко поредни шоута на Борисов, които са основани на фалшиви новини.

"Гледам "шоуто на г-н Борисов" – въглищните централи, Gempcorp, сега използва думите на г-н Свиленски за кодовете. Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, хайде г-н Борисов да направи една визия за България, да покаже програма, да започне коалиционни разговори с другите партии – минаха 60 дни", посочи той.

Бившият министър-председател обясни, че е водил разговор с Корнелия Нинова за възрастово разграничение при гласуването с машини, но в предишния парламент и осъзнава, че това би било дискриминационно.

И отново заяви, че ПП няма да подкрепи първия мандат, нито техническо правителство.

"За втория мандат сме дали заявка за правителство на малцинството с "Демократична България", допълни той.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари