Донев: МС никога не е изразявал позиция за участие във война

Позицията ни винаги е била за мир, посочи премиерът
29 ное 2022 19:00, Красимир Ангелов
38
Донев: МС никога не е изразявал позиция за участие във война
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет никога и никъде не е изразявал своя позиция за участие във война, заяви служебният министър-председател Гълъб Донев по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

"Точно обратното, позицията на Министерския съвет винаги е била в посока на усилията за възстановяването на мира в региона по пътя на дипломацията. В случай на обстоятелства, които да предполагат евентуалното участие на страната ни във военен конфликт, струва ми се е известно, че подобно нелеко решение се обсъжда в тази зала. Народното събрание разполага с правомощията за подобно решение. Да се твърди обратното е грубо изопачаване на истината", посочи Донев.

Още по темата
Думите на служебния премиер бяха в отговор на въпрос от лидера на БСП Корнелия Нинова, която поиска Донев да обясни дали думите на говорителя на кабинета Антон Кутев, казани в интервю за БНР, че България е "преди война", са негова лична позиция или позиция на целия кабинет.

"Министерският съвет следи внимателно развитието на военния конфликт между Русия и Украйна и оценява рисковете и заплахите за националната сигурност. Българското правителство, макар и служебно, прави необходимото, за да бъде готова държавата ни в случай на ескалация и разширяване на конфликта", увери Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
5
 
! Отговори
Коки преди 1 година
Италия конфискува техния Лукойл. Ние - кога?
4
5
 
5
 
! Отговори
Амии преди 1 година
Единствено с отстъпки И от двете страни може да има мир!
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3, прокълнат русофляснико, може да пукнеш твоите вени, даже силно ти го пожелавам! Аз съм млад и силен, а не пропаднал дъртак като тебе, дето още въздиша по СССР, и се надява че ако дойдели руснаците, ще му се върне младостта! ХАХАХАХАХА
2
3
 
1
 
! Отговори
КОДЪТ преди 1 година
...НА МАШИНИТЕ БИЛ ОТ 1 МИЛИОН ЗНАКА?!? ЧЕ ТОЙ Е НЕПРОЧИНАЕМ ТАКА И НЕКОНТРОЛИРУЕМ. *** РАЗБЕРИ ПРОМЯНАТА В 5 ЗНАКА ОТ 1 МЛН!!!!
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо? Докога нашия продажен МС ще наблюдава жестоката, терористична война на руските варвари срещу суверенната държава Украйна, без да изпрати поне оръжия в помощ на нападнатата страна?