Атанасова: ПП използват откровени лъжи за да обяви за протестни действия

Томислав Дончев каза, че действията на ПП са целенасочена спекулация
1 дек 2022 19:20, Нели Христова
66
Атанасова: ПП използват откровени лъжи за да обяви за протестни действия
Снимка: БГНЕС

Историята стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от "Продължаваме промяната" да се обявява за протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена. ПП вече са в пленарна зала, защото разбраха, че спекулациите им няма да се увенчаят с успех.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано съпредседателят на ПП Асен Василев напусна залата с мотива, че след като "машинното гласуване беше убито, не вижда смисъл да стои в залата".

Атанасова подчерта, че българските граждани, които се интересуват от избирателния процес, няма как да повярват в спекулациите на ПП.

Томислав Дончев каза, че действията на ПП са целенасочена спекулация. "Това е ясно доказателство, че колегите са в предизборен режим", отбеляза той и допълни, че от ГЕРБ ще направят всичко да сформират правителство.

"Ако някой започне професионално да се занимава с лов на призраци, в един момент ще започне да хваща призраци", заяви Дончев.

Тома Биков допълни, че заради напусналите пленарна зала народни представители от ПП и ДБ не се прие 100% машинно броене, а сега ще има и машинно, и хартиено.

Атанасова уточни, че е прието българските избиратели да имат избор как да гласуват. "Текстовете на ДПС са текстове, които са обсъждани и на комисия по правни въпроси", каза тя и добави, че трябва да има дебат по темата, защото оптичните устройства гарантират, че няма да има нито един сгрешен протокол и нито една невалидна бюлетина. "Тези текстове са свързани помежду си и ако единият не е приет, няма как другият до влезе в действие", обясни още Атанасова.

"Приехме да има район "Чужбина", само че няма да има, защото няма нито едно реално предложение как да се случи", допълни Дончев и уточни, че по отношение на сканиращите устройства има въпроси, на които трябва да се отговори.

"Нашите привърженици ще гледат футбол, а ние ще работим в Народното събрание до сутринта", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запознайте се с Хасан, той не може да чете и да си напише името но ще гласува за бъдещето на децата ти.
7
8
 
18
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
И тая като Боко, грах консерва да отвориш и от там ще изскочи Деса.
6
7
 
12
 
! Отговори
До деса преди 1 година
На която и програма да пусна все дуловската,ми омръзва на народа.пускам си бТВ комеди.там поне няма такива като нея , който на всяка дума казва ако,ако ми те са оакани от всякъде.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5.. Защото още не са на власт.. В момента командва фигуранта..
4
10
 
14
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Деси, кажи защо 3 месеца след като спечелихте пак се вдига газта? Какво се занимаваш с глупости, кажи защо бе, нали бойка кадъна си биеше тиквата в краката на султана, кълнеше се в Корана, на мюфтията ръка целуваше и се кълнеше, че ще има ниски цени. За това говори драга, а не за неща които не ни интересуват. За цените в магазина, за цените на горивата, за цената на газта, защо пак излъгахте като родата си от Столипиново?
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще броят бюлетините на ксерокс със сканиране - пускате една бюлетина за ГЕРБ на ксерокса, а ксерокса напечатва 200 бюлетини за ГЕРБ. Това ли е демокрация!?
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
киро флашката каза че е много загрижен за демокрацията
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти пък си толкова нагла и противна ,и кво повтаряш мантрата ,че и до сега можело с хартии там където са под 300 човека ? -ми мн ясно ,че измамните бюлетини се правят със Стотици хиляди в големите градове ,тея с по 20-30 не ви играят в схемата.