Добрев: Държавата да се погрижи първо за енергийно бедните

Инвестициите във ВЕИ са по-евтини от конвенционалните източници
1 дек 2022 12:04, Петя Славова
24
Добрев: Държавата да се погрижи първо за енергийно бедните
Снимка: БГНЕС

Държавата трябва на първо място да се погрижи за енергийно бедните. Това каза председателят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев по време на дискусия "Да намалим сметките – енергийната бедност и цените", организирана от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП). По думите му енергийно бедните в България са най-голям дял в сравнение с целия Европейски съюз.

Според Добрев в борбата с енергийната бедност би помогнало изграждането на повече генерации за електроенергия, защото колкото повече електроенергия се предлага на пазара, толкова повече цената й ще бъде по-ниска.

В Европа и в България се говори все повече за увеличаване на инвестиции във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Тези инвестиции са все по-евтини от конвенционални източници, посочи Добрев, цитиран от БТА.

Освен това инвестициите в енергийна ефективност са много важни, защото най-евтината електроенергия е спестената, изтъкна Добрев.

По думите му инвестициите в енергийна ефективност най-бързо връщат вложените средства, освен това те разкриват и нови работни места.

"Икономическите ползи са достатъчни и програмите за енергийна ефективност, особено в днешното ежедневие, доказаха своята необходимост", добави още председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
С кога тая държава ще се погрижи за крадците от ГЕРБ?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Делянчо родата му енергийно бедни ли са , щото като загрижен за тях , ги нареди до 9-то коляно в Община Хасково ?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един комшия гори стари мебели. Не ходи да работи откакто го помня - около 15г. Пари за цигари и ракия има. Та тоя сега енергийно беден ли е?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90% от тези, които ще бъдат определени като енергийно бедни са или калпазани или със укрити доходи. Не трябва да има помощи. До се оптопляват обществени сгради и който му е студено да ходи там.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното герберско плашило, до оня ден ревеше с/у ВЕИ-тата и батериите и искаше да строи парогазова електроцентрала с газ от Русия, днес вече е "евроатлантик". Пълен ***!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
паля...чо бе
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един ***
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е МЕГА противен
11
2
 
4
 
! Отговори
Къде преди 1 година
да се запиша за енергиино бедна?!? Отдавна исках да се пиша циигa нка, ама, тц, не става! Та, ако някой знае , моля да ме информира, благодаря! Ще платя де, няма да е безплатно
10
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Значи, ако работя само за едното топло и ми останат някакви жълти стотинки за да пия една студена вода в края на месеца..... съм енергийно богат???? Така ли, смешници??? Или за всички, или за никой!!! Писна ми от маймуни на хранилка!!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Да не се чудите защо няма работна ръка в България. За тези заплати и аборигените от Австралия няма да се хванат.
8
2
 
7
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
И този е окрадил държавата. А сега го раздава популист: "да спасим бедните" Точно ГЕРБ и ДПС направиха българите 10 пъти по-бедни от другите народи в Европа.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадеш ток, енергийно беден си едва си плащаш тока - енергийно богат си. :-) Тоа е като с помощите *** всичко им е незаконно и се водят бедни пък онези със 600-700 лева са богати. :-)
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата първо да се погрижи да вкара ГЕРБ-унищожителите на България в затвора,а заедно с тях и генерал Радев.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо дайте да дефинираме понятието Енергийно беден,според европейските правила всяко едно домакинство което отделя повече от десет процента от своите доходи е такова,това ще рече че около половината домакинства в България се нуждаят от подпомагане,да и вие сте си измислили някаква линия на бедност която е едва 413 лева и според която едва 20 процента от домакинствата са бедни!
4
1
 
17
 
! Отговори
На най първо място преди 1 година
А какво правим с енергийно богатите които окрадоха държавата?!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
За работещите никой не иска да се погрижи. Само пенсионери и трайно безработни лентяй са им в главата на комунделите
2
1
 
13
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Енергийно бедните. На първо място ще се пишат братчедите от махалата, с техните самотни майки, бащи, деца. Ще си получат помощите и ще ги шитнат на българи, които с по 1 лев надвишават критерия. Самите братчеди ще си насекат дърва от "бащината" им гора. Това мероприятие пак оставя усешане за далавера.
1
2
 
11
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Ау колко сме загрижени за енергийно бедните!